#11
 194     Søgne     0
Jeg har Ikea Induksjonstopp, vet ikke hva den heter men den er fra 2012. Vanlig 60cm bredde, med boost på 2 av 4 soner. Den har jeg nå kjørt på samme 20A-kurs(B-automat) som stekeovn, i drøyt 3 år. Har aldri gått, selv ikke når vi lager julemiddag o.l. Vi lager mye mat, men sjelden man har behov for å ha alle platene på fullt.

Koketoppen er merka "max 2x3kw", stekeovnen aner jeg ikke men den er ganske enkel. Så 20 A kan gå det, selv om 25A er bedre, og aller helst med egen 16A til stekeovn.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 60     0
Takk for svar alle sammen!
Her var det mange forsjellige meninger, vurderer kanskje sette opp en avstemming Grin
   #13
 6,009     Finnmark     0
Er ikke alle nesten enige da;)

1 Bare tull å gjøre noe med strømmen, det holder til hybel!
2 Dumt å kjøpe gammeldags koketopp, når induksjon koster det samme!
Signatur
   #14
 24,032     Akershus     1
Forsiktig med krydderhylle over glasstopp.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 60     0
Hei
liten oppdatering Smile
Var nettop innom ikea og deres induksjonstopp folklig kommer ikke før midten av august til september Sad, får vente med å kjøpe platetopp inntill da. Men tusen takk for hjelpen folkens Grin
   #16
 465     Stavanger     1
Pass gjerne på at hybeltakerne ikke går på kokkelinjen - da reduseres faren betraktlig for at de tar ut maks effekt Smile Hi,hi,hi.

   #18
 146     0
Mange velger fortsatt keramiske platetopper, av den grunn at man kan benytte jerngryter og støpejernspanner, samt keramiske/porselensgryter, i tillegg til at man kan holde ildfast form varm direkte på en kokesone. Slike muligheter har man ikke med induksjon.


Jerngryter og støpejernspanner fungerer også på induksjon. Alt som er magnetisk fungerer. Glass/porselen, kobber og ren alu fungerer ikke.
   #19
 6,009     Finnmark     0
Forsiktig med krydderhylle over glasstopp.

Hei
Mener du også med indusksjon?


.....tydeligvis pga faren for at det ramler ned å knuser toppen......
Vi har ingen krydder i glass over ovnen;)
Signatur
   #20
 6,009     Finnmark     0
Er fordeler og bakdeler med begge typene. Det er klart at visst dette er en hybel, tiltenkt for studenter og personer som gjerne nettopp har flyttet ut av redet, så har de gjerne arvet en del kjøkkenutstyr og lignende fra familie.
Nei, de fleste som flytter på hybel,får nytt fra foreldre

Induksjonstopper fungerer kun i lag med gryter og panner som er konstruert for induksjonstopper. Det kan klart oppleves som noe frustrerende for en førstegangs hybelboer å måtte kjøpe helt nytt grytesett kun fordi det er installert en induksjonstopp i hybelen. En keramisk topp vil fungere med alle typer gryter, både aluminiumsgryter, stålgryter, jerngryter, og keramiske/porselensgryter.
Alt som selges idag er også for induksjonstopper, dog noen skal ikke kjøres med full effekt

Jeg vil si at i en hybel er det svært liten gevinst å montere en induksjonstopp, og jeg vil i hvert fall ikke påstå at en keramisk topp er "gammeldags".
Hvorfor snakke om gevinst når de koster det samme,  og induksjonstopp er mer moderne og strømbesparende


Mange velger fortsatt keramiske platetopper, av den grunn at man kan benytte jerngryter og støpejernspanner, samt keramiske/porselensgryter, i tillegg til at man kan holde ildfast form varm direkte på en kokesone. Slike muligheter har man ikke med induksjon.
Hvorfor noe poeng å varme ildfast form på kokesone, når stekeovn allerede er varm
[/b]

..... Så er det en liten sikkerhetsfaktor med induksjon,  koketopp stopper når panner/ gryter fjernes....
Signatur