1,324
17
0
Sage foringer riktig
46
0
Jeg skal sage til foringer på kjøkkenet mitt, både mellom vegg og veggskap samt foringer under gulvskapene. Jeg er redd for at når jeg sager blir det avskaling og ujevnt kutt som jeg må bruke mye fug på for at det skal se greit ut.
Er det noen som har gode tips før jeg setter igang?
Er det noen som har gode tips før jeg setter igang?
Forøvrig må du ikke ha dykksag. Du kan også bruke en sirkelsag med fintannet blad. Feks 48 tenner. Foruten et godt dagblad er det viktigste er at du har noe rett å føre sagen mot, feks en annen foring eller rettholt som festes med tvinger for å hindre at den skal flytte seg mens du sager.
Her er link til en enkel jig:
https://m.youtube.com/watch?v=PZMhufzFwyI&t=330s
En sager fra rettsiden, men evt maskeringstape hvis en er redd for å lage riper, men hakk blir det ikke
Sager en med bordsirkelsag kan det være aktuelt å skjevstille bladet en grad eller tre for at tenner ikke skal få tak på feile steder. En kan også eksperimentere med hvor høyt en hever bladet. Noen ganger vil veldig langsom mating hjelpe.
Noen ganger kan det være aktuelt at første snittet så vidt tar laminater. Deretter neste snitt 1/2mm til siden.
så om man sager f.eks laminat benkeplate, så bør man sage fra baksiden
men, det er min erfaring. og det har fungert hittil. både på laminat benkeplate. tak-ess o.l
Jeg har lagt merke til at der sagtennene kommer ut av emnet, så river den opp, så det du sier her høres riktig ut. Ser HSt sier rett før det motsatte. Noen kommentar på det?
Jeg tolker dette slik at Skil anbefaler at skjærende tenner alltid skal gå inn fra pensiden/dekorsiden.
Min forståelse:
Håndsag, pensiden opp
Elektrisk stikksag, fra baksiden
Elektrisk hådsirkelsag, fra baksiden
Gjerdesag, pensiden opp
Radialsag, pensiden ned
Her, side 5 sier at en skjærer fra baksiden med elektrisk stikksag.
men om man her helt ny, så anbefaler jeg å sage fra baksiden om man bruker dykk/sirkel sag
har forøvrig også en bosch dykksag, som jeg er fornøyd med