#11
 1,596     0
Hiver meg på denne: En kombidamp er et must!!

Dette krever litt tilvenning, litt prøving og feiling og litt genuin interesse for å komme i gang med - men dette er et genialt produkt! Bruker den også til tining, oppvarming av middagsrester, heving av gjærdeig og til å lage risengrynsgrøt.

   #12
 34     Bergen     0
Vi hadde kombidamp fra IKEA i vår gamle leilighet, som kostet under fem høvdinger, så det bør ikke være budsjettet det står på. Og om man vil bruke den som "vanlig" stekeovn, så har den det også. Til kontrast har svigers en egen dampovn som jeg ikke tør å tenke på hva kostet, og den er så liten at den ikke blir brukt til nesten noe.

Hvis man ser på må-ha-egenskaper ved ulike typer hvitevarer jeg har vært borti, er induksjon og kombidamp på hhv. 1. og 2. plass.
   #13
 30     1
Jøss. En kombidamp til under 5000,-? Det var jammen rimelig!
Ofte blir jo en kombidamp et produkt som heter kompaktovn. Altså den er 45cm høy istede for 60cm høy. Da vil jo også innmaten være mindre, men man må jo velge et produkt en er komfortabel å bruke Smile
  (trådstarter)
   #14
 15     0
Bruker dere dampovnen istedenfor mikroovn også?
Varmer og tiner den opp mat raskt?
Hva med å poppe popkorn o.l?

Ingen erfaring med dampovner Smile

Må si det høres utrolig kjekt ut å kunne ha mulighet til å bruke 2 ovner samtidig..
   #15
 1,596     0
Vi tenkte lenge på hvor vi skulle få plass til mikro'en - men den ble aldri kjøpt inn. Etter at vi ble kjent med de mange kunstene til dampovnen, har vi aldri savnet mikroen. Men den er muligens ikke fullt like rask - men det tar den igjen på "kvalitet" på maten som kommer ut.

Kombidamp gjør vel sånn sett mikrobølgeovnen overflødig, bortsett fra til én ting: Popcorn.

Her kom vi imidlertid over en rimelig popcornmaskin hos Kitch'n, som løser dette helt ute bruk av store mengder palmeolje og annen dritt - som den typiske mikro-pop'en i butikkhyllene er stappfull av. Dessuten lager man en mye mer passende porsjon med denne - uten fett, uten salt.

Ergo: Ut med mikro - sunnere (og mye bedre) matlaging.

Tips: Kjøp kombidamp og stekeovn med mulighet for thermometer. Vi gjorde den tabben av vi ikke kjøpte en modell med denne muligheten - å kunne steke med kjernetemperatur som utgangspunkt er en utrolig nyttig funksjon, spesielt på dampovn!

Vær også oppmerksom på forskjellen mellom Siemens og Siemens Plus, dersom hvitevarer fra denne fabrikaten er aktuelt. Siemens Plus har skikkelige menyer - noe som gjør ting mye mer brukervennlig, og som gjør at man faktisk bruker mulighetene som ligger i produktene. Standard Siemens har etter hva jeg husker kun P1, P2, P3 ... osv programmer. Intetsigende!
  (trådstarter)
   #16
 15     0
Tusen takk for utfyllende svar Smile
Vi skal helt klart kikke mer på dampovner.
   #17
 1,596     0
Var selv litt skeptisk etter å ha blitt "stående fast" på en standen til en kjøkkenforhandler på en boligmesse her i byen for snart 10 år tilbake. Hun solgte inn kombidamp omtrent slik som jeg gjør nå... Men hun hadde virkelig rett i alle sine argumenter som vi ikke akkurat slukte rå den gang da. Lærer så lenge man lever, sies det...

Bakdelen med kombidamp er at det er nesten ingen oppskriftsbøker som har brukende dampovn-oppskrifter, så her må man tørre å utforske litt på egenhånd. Men med ørlite prøving og feiling så går dette bedre enn hva man først skulle tro!

pwb
   #18
 2,256     Ski     0
Kjøp det billigste du kan finne som har det du trenger. De dyre holder ikke lenger enn de billige og er dyre å reparere. Blir ikke så skuffa når man bytter ut billigdritten etter 5 år enn når man må reparere det dyre for flere tusen kr etter at garantien går ut. Har levd i trua om å kjøpe dyrt selv, men etter å ha sett hvor mye lenger billig "dritten" på Ikea holder i forhold til de dyre så vet jeg hva jeg gjør neste gang.
   #19
 1,596     0
Mnja... Nå har jeg både billigste IKEA-hvitevarer i utleiedel, som vi selv har brukt i en periode - og top-notch produkter fra Siemens Plus utvalget på vårt eget kjøkken: Her er det enorme forskjeller. Kanskje ikke på levetid, men på så mye annet. Brukervennlighet, funksjonalitet - kvalitet.

Men man merker egentlig ikke så enormt stor forskjell på Grandiosa-stekningen. Så her må kanskje interesse for matlaging og de behov det medfører, legges til grunn. Det er enormt mye enklere å lykkes på kjøkkenet med skikkelig utstyr, akkurat som med husbygging. Men verktøyet alene er dog ikke nok.
   #20
 30     0
Kunne ikke få sagt det bedre selv shaukaas.
Om man kun tenker på levetid, så er det umulig å forutse. Alt skal vare i minimum 5 år uansett. Her går det på brukeropplevelser og funksjonalitet Smile