For min del er det ikke så viktig å få rabatter der. Jeg handler der når ting er på tilbud, ellers handler jeg andre steder hvor jeg får ting billigere. Jeg har ikke tid til å kjøre to ganger rundt for å dokumentere alt jeg skal kjøpe, og så dra tilbake for å kreve mellomlegget tilbake. Blir bare tull. Kjøp der det er billigst med en gang, da slipper man å bruke mye tid på dette. Og for min del,så er det ikke EI, ikke i nærheten på mye av det jeg kjøper mye av. For de som ikke er godt kjente i elektroverden, så har EI et greit utvalg, til greie priser, enkelt og greit.
Hei, og det står du selvfølgelig het fritt til å gjøre. Tråden er kun ett svar på a) ett spørsmål om privatpersoner kan få rabattavtaler og b) prisgarantien. Noe som vi har besvart. Din påstand om at vi ikke er billigst, er en påstand du ikke har dekning for, da du umulig kan kjenne våre rabattavtaler. Men helt enig med deg, kjøp der man får best pris og leveringsevne. Ha en fin påske.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Er det stor forskjell på rabattene en kan få som privatperson og firma? Ikke noe poeng å registrere seg som privatperson hvis det er gunstigere å handle via firmakonto Det hele koker jo uansett ned til hvem som er rimeligest priset, god påske.
Hei. Jeg har hatt kundeforhold til Elektroimportøren i mange år. Og er privatperson. Og de har vært veldig bra på kundeservice. Også reklamasjoner. Veldig allright at det finnes slike butikker der privatpersoner kan handle til "angro" priser! Jeg får kun 5% påslag ved handel gjennom elektrikeren, men EI har ofte mye billigere tilbud. Derfor handler jeg småting hos EI for ikke å plage elektrikeren. Fordelen med elektrikeren stå pakken utenfor døren dagen etter! Bluesman
@Elektroimportøren og Tiper: Vennligst ikke sitér posten over. Det blir etterhvert veldig rotete. Spesielt når det er lange innlegg som det er over. Da er det mye bedre å begynne posten med @Tiper eller @Elektroimportøren.
Signatur
Det er ikke resultatet som teller, men at det tar lang tid og aldri blir helt ferdig...
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Nå kan du få den ekte varme glødelampefølelsen med LED. Farge temperatur skifte downlight fra Namron er varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes. Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. Farge temperatur skifte passer i alle rom, og er førstevalget i peisestuer, hytter, hoteller og restauranter.
Ny interiørvennlig teknologi: Farge temperatur skifte teknologi gjør at lyset oppfører seg akkurat som vanlige gløde-/halogenlamper når det dimmes ned. Ved dimming reguleres lyset fra klart ved full styrke til varm glød ved lav styrke.
Ny teknologi med to farger i selve LED-chippen gir suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95 og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000 til 2000K.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Til tross for strømpriser og lange vintre, er elektrisk oppvarming fortsatt den mest brukte kilden i Norge
Elektrisk oppvarming med panelovner og/eller gulvvarme, med varmekabel eller varmefolie, har en del fordeler rent varmeteknisk. Det er raskt å oppnå ønsket temperatur i rommene, samt at det er lett å opprettholde ulike temperatursoner fra rom til rom, i tillegg til at ovnene og/eller gulvvarmen styres individuelt og via ett styringssystem, som også reduserer energiforbruket. Panelovner er dessuten billig å installere og lett å skifte ut, mens gulvvarme gir perfekt komfort temperatur.
Nyere panelovner er konstruert for gjennomstrømming av luft forbi selve varmeelementene. De har fått langt lavere overflate temperatur på selve panelet, og det er derfor konveksjon som i hovedsak sørger for oppvarmingen. Dette har åpnet for mange nye spennende design i ulike farger og utførelse, slik at de ikke bare skal forsvinne, men skape ett helhetsinntrykk i rommet.
Stadig flere oppdager hvor komfortabelt det er å ha varme gulv. Varmekabler kan installeres i nesten alle gulvtyper, og vi har løsninger for både nybygg og rehabilitering.
Gulvoppvarming med elektriske varmekabler eller varmefolie har mange fordeler som varmekilde. Et varmt gulv er en stor varmeflate med lav temperatur og jevn varmefordeling. Dette gir et godt og behagelig innemiljø i både private hjem og offentlige bygninger. Elektrisk gulvvarme er usynlig og opptar ingen veggplass. Varmen fordeles jevnt i rommet og gir en komfort som må oppleves. Det samler seg ikke støv ved varmekilden, og rommet kan innredes og brukes som du selv ønsker.
Varmefolie er en fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv da den holder temperaturen til anbefalte 27 grader.
Vår anbefaling er å bruke strøm som energikilde, uansett om du bygger nytt eller rehabiliter din bolig. En kombinasjon med panelovner og gulvvarme er perfekt for å dekke både primær- og komfortoppvarming. Elektroimportøren tilbyr alt av elektronisk oppvarming med både enkel dag- og nattsenking, og avanserte tids- og temperaturstyringssystemer.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Markedet oversvømmes av ulike downlights med varierende funksjonalitet, kvalitet og pris. Det har etter hvert blitt umulig å orientere seg om de ulike leverandører og teknologien som benyttes, både i lyskilde og armatur. Videre er begreper som ”Verdensledende produsent …”, ”Best levetid …”, ”Kan dimmes med de fleste dimmere …” flittig brukt. Vår erfaring, helt fra 1994, er at det er langt fra bruk av disse begrepene, til det å levere produkter og systemer som er tilpasset til det nordiske markedet.
Vi i Elektroimportøren har i mer enn 20 år solgt downlight fra anerkjente merkevareleverandører til det profesjonelle og private markedet i Norge. Vårt mål er å kun levere produkter som er 100% spesialtilpasset til det nordiske markedet. Tekniske detaljer som tilkoblinger, montasjemetoder, fysiske mål, i tillegg til å oppfylle alle krav til merking, normer og sertifiseringer, er nøye tilpasset kravene som stilles fra både den profesjonelle bruker og til den enkelte forbruker. For LED belysning er det viktig å spesiell fokus på dimmingsegenskaper i tillegg til å finne de mest energieffektive løsningene.
Våre produkter er nøye testet Vi stiller strenge krav til våre produsenter og leverandører gjennom hele produksjonsprosessen fra lysgivere, forkoblinger, reflektorer og til de mest sofistikerte ytterbehandliger for værhardt klima. Dette sikrer at våre downlights oppfyller alle relevante standarder. Våre produkter er nøye testet og dokumentert med for IP grad (tetthet), temperatur og temperaturendring, IK (slagfasthet), salt spray (korrosjonsbestandighet), vacuum (tetthet), EMC, elektrisk sikkerhet, vindlast, lysmengde og lysfordeling.
Det nye lyset Selv om det i dag fortsatt selges downlight med halogen lyskilder er det ingen tvil om at LED er det man burde anskaffe i de fleste tilfeller. LED er komfort, trivsel og økonomi! Velger man LED kan man spare så mye som 80% energi, og er den mest effektive strømsparingen du kan gjøre i huset når det kommer til belysning, velger du i tillegg lyskilder som kan dimmes sparer du anda mer. I tillegg kan man glemme hva det vi si å bytte lyspære, LED har en levetid på mellom 15 og 20 år med vanlig bruk, det vi si over 50.000 timer.
Hvor mye energi spares med LED En LED-lampe sparer energi fordi en større del av energien som tilføres blir til lys som vi har nytte av. Sammenlignet med gammeldagse glødelamper er besparelsene i strømforbruk hele 80 %. Sammenlignet med moderne halogen- og kompaktarmaturer er besparelsene fra 30 til 50 %. Legg merke til forholdet mellom tilført effekt (Watt) og hvor mye lys (Lumen) som er oppgitt. Det viser hvor mye lys du får for hver strømkrone.
Hva menes med en levetid på 50 000 mer? LED lyskilder slutter ikke brått å lyse som en vanlig glødepære. I stedet reduseres lysutbytte et over tid, med en kraftigere reduksjon på slutten av levetiden. For at produsentene skal ha sammenlignbar levetid er det valgt å sette et timetall til lysytelsen reduseres til 70 %. Dette synes ved at det står L70 etter timeantallet, noe som viser at etter 50 000 timer er det fremdeles 70 % av opprinnelig lysstyrke. En god installasjon som sikrer at armaturene får nødvendig kjøling tar høyde for dette. Bruk av dimmer vil sørge for tilpasset behagelig lys under hele levetiden.
50 000 timer vil si 17 års levetid om lyset er på 8 timer om dagen, 7 dager i uken. I praksis brukes lys mindre en dette, så en kan forvente opp til 20 års levetid.
Hva menes med 2700K og hva er varmt lys? Fargetemperaturen måles med en Kelvin-skala. Jo større tall, jo kaldere (blått) lys. Det vi regner som varmt innelys har Kelvin-temperatur mindre enn 3500. For LED regnes 2700 K som ideelt. Kelvin-skalaen forteller imidlertid ikke hele sannheten, da en også ønsker en god innbyrdes fordeling av de ulike fargene som sammen lager det hvite lyset. Til dette har vi betegnelsen Ra- indeks eller CRI som har maksimalverdi på 100. Våre produkter har som regel Ra-indeks større enn 95, noe som er meget bra. Ofte er gjengivelse av rødfarge en svakhet. Våre LED-lyskilder er meget gode også på dette området.
Hvorfor har noen LED-lyskilder linse og andre ikke? I motsetning til en glødetråd som kaster lyset alle veier, så kaster LED-chippen lyset fremover med en lysfordeling og spredning som ikke er ideell. Derfor tegner ofte rimelige lavkvalitets-LED et ujevnt lysbilde. Bruk av linse gir et jevnt lysbilde og akkurat den lysspredningen du ønsker.
Kan LED dimmes? I praksis kan alle moderne downlight som er laget for innebruk dimmes. Utfordringene kommer når det brukes eldre eksisterende dimmere som er beregnet for halogen (12 eller 230V) eller vanlige glødelamper. Selv om dimmertabeller viser at en bestemt dimmer går mot en bestemt armatur, er en ikke sikret god funksjon. Resultatet er ofte flimring og at det kun kan dimmes over et lite område. Bytt derfor dimmer ved oppgradering av lysanlegg til LED. Vi leverer løsninger der man kan dimme downlights og spotlights helt ned, flimmerfritt, og de kan også tennes på et ekstremt lavt nivå.
LED-downlight med ekte halogenlysfarge Nå kan du få den ekte varme glødelampefølelsen med LED. Med Farge Temp Skift/WarmDim-teknologien er lyset varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes. Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. Farge Temp Skift/WarmDim-teknologien passer i alle rom, og er førstevalget i peisestuer, hytter, hoteller og restauranter. Ny teknologi med to farger i selve LED-chippen gir suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95 og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000 til 2000K.
Når alle sier de best, hvem kan en stole på? LED-teknologien er på en måte ferdig utviklet, det som vil skje videre er vanlige tekniske fremskritt i takt med annen teknologi. For å kunne vurdere hva som er kvalitet så se for deg de tre ulike teknologiene som bygger opp en LED-downlight.
Selve lyset kommer fra en chip. Denne brikken er fra noen få millimeter til en centimeter i diameter og produseres av noen få spesialfabrikker som leverer til alle de store armaturleverandørene. Våre produkter får sine brikker fra de absolutt beste produsentene selv om disse koster noe mer i produksjon.
Lys-chippen trenger strøm som kommer fra en elektronisk styringskrets som kalles driver. Våre produkter benytter kun de beste komponentene på markedet.
Selve armaturen lages i metall eller plast. Alle våre produkter produseres i metall i moderne design, flott finnish og en overflatebehandling som varer.
Hvilken downlight skal du velge? Bruk av downlight gjør lyset til en del av hjemmet. Du kan skape en lun og trygg følelse, i tillegg til å slippe lyset løs på en god bok eller på favoritt bildene eller blomstene. Valg av type downlight er viktig med tanke på hvordan og hva lyset skal brukes til. De finnes i hovedsak 4 forskjellige typer: fast, vipp, inntrukket eller gyro.
Fast downlight Med fast downlight faller lyset rett ned. Du ser litt av lyskilden, noe som gir ekstra liv i taket.
Vippbar downlight Med vippbar downlight kan du enkelt regulere lyset inn mot veggen eller ut i rommet. Du ser litt av lyskilden, noe som gir ekstra liv i taket.
Inntrukket, soft Full diskresjon med inntrukket lyskilde. Lyskilden er helt skjult fra alle vanlige vinkler og dermed uten blending. Flott til å lyse opp gulv og møbelgrupper.
Gyro 360o Roter og vipp lyskilden i alle retninger slik at lyset kan rettes mot bilder, blomster, møbler og annet du vil ha frem i lyset!
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Vi er best på varmefolie og tilbehør! Flexwatt varmefolie er en fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv. Ingen støpemasser, lav byggehøyde og en rask varme som er lett å regulere.
Den beste løsningen til parket, laminat eller tregulv for komfortvarme
Skal du lege gulvvarme under parket, laminat eller tregulv er Flexwatt varmefolie er en fantastisk løsning. Varmefolien trenger ingen støpemasser, har lav byggehøyde. Skal man legge gulvvarme under tregulv er det viktig at temperaturen ikke overstiger leverandørenes krav på 27o.
Flexwatt varmefolie legges direkte på Depron eller Reflektor isolasjonsplater, som i tillegg til å være trinnlydsdempende, sørger for at varmen ledes opp i gulvet. Lengdene tilpasses med saks. Den elektriske installasjonen skjer raskt ved hjelp av godkjente tilkoplingsklemmer og tilkoplingstang. Så legger man en 0,2mm plast før parkett, laminat eller tregulv. Til sammen bygger folien og platen kun 3,4 eller 6,4mm. Egner seg like perfekt til rehabilitering som til nye TEK 10 og TEK 15 boliger.
Størst utvalg i bredder Flexwatts store breddeutvalg gjør det enkelt å prosjektere og beregne korrekt mengde med folie, og leveres i som 60, 90, 120 og/eller 150W/m2 i breddene 20, 40, 60, 80, 100 og 120cm. Alle varianter leveres som metervare.
25 års garanti! På grunn av den høye kvaliteten og lange erfaringen kan vi tilby 25 års garanti på Flexwatt varmefolie. Det finnes vel ikke en mer solid og utprøvd varmefolie på markedet.
Reduser strømutgiftene med hele 30%! Flexwatt varmefolie gir en hurtigere oppvarming enn for eksempel varmekabel eller vannbårenvarme. Fra du skrur på̊ varmen tar det kun en halv times tid før gulvet er varmt. Det betyr at du kan senke varmen om natten, og de timene på dagen da ingen er hjemme og dermed spare strøm. Med denne egenskapen kan du faktisk redusere dine strømutgifter med hele 30%!
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Hei, og det står du selvfølgelig het fritt til å gjøre. Tråden er kun ett svar på a) ett spørsmål om privatpersoner kan få rabattavtaler og b) prisgarantien. Noe som vi har besvart. Din påstand om at vi ikke er billigst, er en påstand du ikke har dekning for, da du umulig kan kjenne våre rabattavtaler. Men helt enig med deg, kjøp der man får best pris og leveringsevne. Ha en fin påske.
Se ukes tilbud her eller du kan melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Veldig allright at det finnes slike butikker der privatpersoner kan handle til "angro" priser!
Jeg får kun 5% påslag ved handel gjennom elektrikeren, men EI har ofte mye billigere tilbud. Derfor handler jeg småting hos EI for ikke å plage elektrikeren.
Fordelen med elektrikeren stå pakken utenfor døren dagen etter!
Bluesman
Vennligst ikke sitér posten over. Det blir etterhvert veldig rotete. Spesielt når det er lange innlegg som det er over. Da er det mye bedre å begynne posten med @Tiper eller @Elektroimportøren.
LED-lys vil komme til å ta over alle lyskilder vi har i dag, i følge ekspertene. Her får du svarene på alt du lurer på om LED!
LA DET BLI LED: LED kommer til å ta over alle lyskilder vi har i dag. LED-spotter i taket er både lekkert og energibesparende!
Se ukes tilbud her eller du kan melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Nå kan du få den ekte varme glødelampefølelsen med LED. Farge temperatur skifte downlight fra Namron er varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes. Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. Farge temperatur skifte passer i alle rom, og er førstevalget i peisestuer, hytter, hoteller og restauranter.
Ny interiørvennlig teknologi: Farge temperatur skifte teknologi gjør at lyset oppfører seg akkurat som vanlige gløde-/halogenlamper når det dimmes ned. Ved dimming reguleres lyset fra klart ved full styrke til varm glød ved lav styrke.
Ny teknologi med to farger i selve LED-chippen gir suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95 og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000 til 2000K.
Se ukes tilbud her eller du kan melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Elektrisk oppvarming med panelovner og/eller gulvvarme, med varmekabel eller varmefolie, har en del fordeler rent varmeteknisk. Det er raskt å oppnå ønsket temperatur i rommene, samt at det er lett å opprettholde ulike temperatursoner fra rom til rom, i tillegg til at ovnene og/eller gulvvarmen styres individuelt og via ett styringssystem, som også reduserer energiforbruket. Panelovner er dessuten billig å installere og lett å skifte ut, mens gulvvarme gir perfekt komfort temperatur.
Nyere panelovner er konstruert for gjennomstrømming av luft forbi selve varmeelementene. De har fått langt lavere overflate temperatur på selve panelet, og det er derfor konveksjon som i hovedsak sørger for oppvarmingen. Dette har åpnet for mange nye spennende design i ulike farger og utførelse, slik at de ikke bare skal forsvinne, men skape ett helhetsinntrykk i rommet.
Stadig flere oppdager hvor komfortabelt det er å ha varme gulv. Varmekabler kan installeres i nesten alle gulvtyper, og vi har løsninger for både nybygg og rehabilitering.
Gulvoppvarming med elektriske varmekabler eller varmefolie har mange fordeler som varmekilde. Et varmt gulv er en stor varmeflate med lav temperatur og jevn varmefordeling. Dette gir et godt og behagelig innemiljø i både private hjem og offentlige bygninger. Elektrisk gulvvarme er usynlig og opptar ingen veggplass. Varmen fordeles jevnt i rommet og gir en komfort som må oppleves. Det samler seg ikke støv ved varmekilden, og rommet kan innredes og brukes som du selv ønsker.
Varmefolie er en fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv da den holder temperaturen til anbefalte 27 grader.
Vår anbefaling er å bruke strøm som energikilde, uansett om du bygger nytt eller rehabiliter din bolig. En kombinasjon med panelovner og gulvvarme er perfekt for å dekke både primær- og komfortoppvarming. Elektroimportøren tilbyr alt av elektronisk oppvarming med både enkel dag- og nattsenking, og avanserte tids- og temperaturstyringssystemer.
Se ukes tilbud her eller du kan melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Markedet oversvømmes av ulike downlights med varierende funksjonalitet, kvalitet og pris. Det har etter hvert blitt umulig å orientere seg om de ulike leverandører og teknologien som benyttes, både i lyskilde og armatur. Videre er begreper som ”Verdensledende produsent …”, ”Best levetid …”, ”Kan dimmes med de fleste dimmere …” flittig brukt. Vår erfaring, helt fra 1994, er at det er langt fra bruk av disse begrepene, til det å levere produkter og systemer som er tilpasset til det nordiske markedet.
Vi i Elektroimportøren har i mer enn 20 år solgt downlight fra anerkjente merkevareleverandører til det profesjonelle og private markedet i Norge. Vårt mål er å kun levere produkter som er 100% spesialtilpasset til det nordiske markedet. Tekniske detaljer som tilkoblinger, montasjemetoder, fysiske mål, i tillegg til å oppfylle alle krav til merking, normer og sertifiseringer, er nøye tilpasset kravene som stilles fra både den profesjonelle bruker og til den enkelte forbruker. For LED belysning er det viktig å spesiell fokus på dimmingsegenskaper i tillegg til å finne de mest energieffektive løsningene.
Våre produkter er nøye testet
Vi stiller strenge krav til våre produsenter og leverandører gjennom hele produksjonsprosessen fra lysgivere, forkoblinger, reflektorer og til de mest sofistikerte ytterbehandliger for værhardt klima. Dette sikrer at våre downlights oppfyller alle relevante standarder. Våre produkter er nøye testet og dokumentert med for IP grad (tetthet), temperatur og temperaturendring, IK (slagfasthet), salt spray (korrosjonsbestandighet), vacuum (tetthet), EMC, elektrisk sikkerhet, vindlast, lysmengde og lysfordeling.
Det nye lyset
Selv om det i dag fortsatt selges downlight med halogen lyskilder er det ingen tvil om at LED er det man burde anskaffe i de fleste tilfeller. LED er komfort, trivsel og økonomi! Velger man LED kan man spare så mye som 80% energi, og er den mest effektive strømsparingen du kan gjøre i huset når det kommer til belysning, velger du i tillegg lyskilder som kan dimmes sparer du anda mer. I tillegg kan man glemme hva det vi si å bytte lyspære, LED har en levetid på mellom 15 og 20 år med vanlig bruk, det vi si over 50.000 timer.
Hvor mye energi spares med LED
En LED-lampe sparer energi fordi en større del av energien som tilføres blir til lys som vi har nytte av. Sammenlignet med gammeldagse glødelamper er besparelsene i strømforbruk hele 80 %. Sammenlignet med moderne halogen- og kompaktarmaturer er besparelsene fra 30 til 50 %. Legg merke til forholdet mellom tilført effekt (Watt) og hvor mye lys (Lumen) som er oppgitt. Det viser hvor mye lys du får for hver strømkrone.
Hva menes med en levetid på 50 000 mer?
LED lyskilder slutter ikke brått å lyse som en vanlig glødepære. I stedet reduseres lysutbytte et over tid, med en kraftigere reduksjon på slutten av levetiden. For at produsentene skal ha sammenlignbar levetid er det valgt å sette et timetall til lysytelsen reduseres til 70 %. Dette synes ved at det står L70 etter timeantallet, noe som viser at etter 50 000 timer er det fremdeles 70 % av opprinnelig lysstyrke. En god installasjon som sikrer at armaturene får nødvendig kjøling tar høyde for dette. Bruk av dimmer vil sørge for tilpasset behagelig lys under hele levetiden.
50 000 timer vil si 17 års levetid om lyset er på 8 timer om dagen, 7 dager i uken. I praksis brukes lys mindre en dette, så en kan forvente opp til 20 års levetid.
Hva menes med 2700K og hva er varmt lys?
Fargetemperaturen måles med en Kelvin-skala. Jo større tall, jo kaldere (blått) lys. Det vi regner som varmt innelys har Kelvin-temperatur mindre enn 3500. For LED regnes 2700 K som ideelt. Kelvin-skalaen forteller imidlertid ikke hele sannheten, da en også ønsker en god innbyrdes fordeling av de ulike fargene som sammen lager det hvite lyset. Til dette har vi betegnelsen Ra- indeks eller CRI som har maksimalverdi på 100. Våre produkter har som regel Ra-indeks større enn 95, noe som er meget bra. Ofte er gjengivelse av rødfarge en svakhet. Våre LED-lyskilder er meget gode også på dette området.
Hvorfor har noen LED-lyskilder linse og andre ikke?
I motsetning til en glødetråd som kaster lyset alle veier, så kaster LED-chippen lyset fremover med en lysfordeling og spredning som ikke er ideell. Derfor tegner ofte rimelige lavkvalitets-LED et ujevnt lysbilde. Bruk av linse gir et jevnt lysbilde og akkurat den lysspredningen du ønsker.
Kan LED dimmes?
I praksis kan alle moderne downlight som er laget for innebruk dimmes. Utfordringene kommer når det brukes eldre eksisterende dimmere som er beregnet for halogen (12 eller 230V) eller vanlige glødelamper. Selv om dimmertabeller viser at en bestemt dimmer går mot en bestemt armatur, er en ikke sikret god funksjon. Resultatet er ofte flimring og at det kun kan dimmes over et lite område. Bytt derfor dimmer ved oppgradering av lysanlegg til LED. Vi leverer løsninger der man kan dimme downlights og spotlights helt ned, flimmerfritt, og de kan også tennes på et ekstremt lavt nivå.
LED-downlight med ekte halogenlysfarge
Nå kan du få den ekte varme glødelampefølelsen med LED. Med Farge Temp Skift/WarmDim-teknologien er lyset varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes. Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper. Farge Temp Skift/WarmDim-teknologien passer i alle rom, og er førstevalget i peisestuer, hytter, hoteller og restauranter.
Ny teknologi med to farger i selve LED-chippen gir suveren fargegjengivelse bedre enn Ra-indeks 95 og en lystemperatur/lysstyrke som reguleres med dimmer fra 3000 til 2000K.
Når alle sier de best, hvem kan en stole på?
LED-teknologien er på en måte ferdig utviklet, det som vil skje videre er vanlige tekniske fremskritt i takt med annen teknologi. For å kunne vurdere hva som er kvalitet så se for deg de tre ulike teknologiene som bygger opp en LED-downlight.
Hvilken downlight skal du velge?
Bruk av downlight gjør lyset til en del av hjemmet. Du kan skape en lun og trygg følelse, i tillegg til å slippe lyset løs på en god bok eller på favoritt bildene eller blomstene. Valg av type downlight er viktig med tanke på hvordan og hva lyset skal brukes til. De finnes i hovedsak 4 forskjellige typer: fast, vipp, inntrukket eller gyro.
Fast downlight
Med fast downlight faller lyset rett ned. Du ser litt av lyskilden, noe som gir ekstra liv i taket.
Vippbar downlight
Med vippbar downlight kan du enkelt regulere lyset inn mot veggen eller ut i rommet. Du ser litt av lyskilden, noe som gir ekstra liv i taket.
Inntrukket, soft
Full diskresjon med inntrukket lyskilde. Lyskilden er helt skjult fra alle vanlige vinkler og dermed uten blending. Flott til å lyse opp gulv og møbelgrupper.
Gyro 360o
Roter og vipp lyskilden i alle retninger slik at lyset kan rettes mot bilder, blomster, møbler og annet du vil ha frem i lyset!
Se ukes tilbud her eller du kan melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Vi er best på varmefolie og tilbehør! Flexwatt varmefolie er en fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv. Ingen støpemasser, lav byggehøyde og en rask varme som er lett å regulere.
Den beste løsningen til parket, laminat eller tregulv for komfortvarme
Skal du lege gulvvarme under parket, laminat eller tregulv er Flexwatt varmefolie er en fantastisk løsning. Varmefolien trenger ingen støpemasser, har lav byggehøyde. Skal man legge gulvvarme under tregulv er det viktig at temperaturen ikke overstiger leverandørenes krav på 27o.
Flexwatt varmefolie legges direkte på Depron eller Reflektor isolasjonsplater, som i tillegg til å være trinnlydsdempende, sørger for at varmen ledes opp i gulvet. Lengdene tilpasses med saks. Den elektriske installasjonen skjer raskt ved hjelp av godkjente tilkoplingsklemmer og tilkoplingstang. Så legger man en 0,2mm plast før parkett, laminat eller tregulv. Til sammen bygger folien og platen kun 3,4 eller 6,4mm. Egner seg like perfekt til rehabilitering som til nye TEK 10 og TEK 15 boliger.
Størst utvalg i bredder
Flexwatts store breddeutvalg gjør det enkelt å prosjektere og beregne korrekt mengde med folie, og leveres i som 60, 90, 120 og/eller 150W/m2 i breddene 20, 40, 60, 80, 100 og 120cm. Alle varianter leveres som metervare.
25 års garanti!
På grunn av den høye kvaliteten og lange erfaringen kan vi tilby 25 års garanti på Flexwatt varmefolie. Det finnes vel ikke en mer solid og utprøvd varmefolie på markedet.
Reduser strømutgiftene med hele 30%!
Flexwatt varmefolie gir en hurtigere oppvarming enn for eksempel varmekabel eller vannbårenvarme. Fra du skrur på̊ varmen tar det kun en halv times tid før gulvet er varmt. Det betyr at du kan senke varmen om natten, og de timene på dagen da ingen er hjemme og dermed spare strøm. Med denne egenskapen kan du faktisk redusere dine strømutgifter med hele 30%!
Tekniske spesifikasjoner
Se ukes tilbud her eller du kan melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre forbrukere at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til