Kan se ut som du allerede har svaret. Dag med lavest forbruk er dagen du ikke har nattsenking. Den er lavest av alle i forbruk. Nå er det kaldere noe av de andre dagene, men tre dager innen helg er det lik utetemp med helgen, og eneste forskjell av betydning kan ikke være annet enn at det ikke er nattsenkning. NÅ er en uke for lite å se på, men om nattsekning hadde noe for seg skulle det vell helst være synlig noe den andre veien enn tallene så langt? I det minste større forbruk på helg enn en av de andre hverdagene?
Jeg har kjørt noen dager med konstant 24 grader på varmepumpa. De siste dagene ligger da langs toppen av strømforbruk versus utetemperatur i plottet over, men det betyr ikke at natt/dagsenking lønner seg (marginalt). Jeg blir lurt av de 50 gjenværende halogenspottene som varmer med 1750W (minus tap til kaldloft) når vi er hjemme, det ser jeg av temperaturkurven i stua som hopper to grader opp i løpet av kvelden, når varmepumpa ellers holder konstant temperatur. Bestilte derfor i dag 50 stk 12V LED - kostnaden vil gå i null etter ca to år (strømkostnad og løpende utskifting av halogenpærer dominerer regnestykket). Når disse er montert er det varmepumpa som skal dominere oppvarming, også når vi er hjemme.
Foreløpig konklusjon før effekten av halogenspotoppvarmingen av stua er borte (se annen tråd), er at dagsenking på varmepumpa i mitt tilfelle har noe for seg. Besparelsen er på på 1-2 KWh pr døgn. I plottet under er de siste dagene med konstant komforttemperatur på varmepumpa (24 grader) fargelagt med rødt, og disse ligger i topp av punktskya. Når halogenpærene er erstattet med LED, minsker muligens besparelsen, da pumpa må jobbe hardere om i de periodene vi ønsker komforttemperatur, siden dette er omtrent samtidig som lyset er på. sa
Fra i kveld av faller endelig stuetemperatur (rød strek) når varmepumpetermostaten (gul strek) settes ned. Nesten 2KW med halogenspoter er byttet ut med LED. Det kjennes at det er kaldere nå i kveld, så i morgen settes ikke varmepumpa ned så tidlig. s
Ja, spørs hvordan det går når vp må begynne jobbe over hele sitt effektregister og mer av innhenting skjer uten dellastfordel. Virker som denne IVT pumpen har svært gode dellastegenskaper på COP. Svensk energimyndighet test
Det er betydelig kaldere i stua på kveld nr. 2 med LED, må justere varmepumpestyringa litt mer. Pumpa velger selv å kjøre på lav effekt (lurt nok), men det har gitt tregere gjenoppvarming enn vi er vant med. Temperaturer og effektforbruk siste 7 dager ligger her:
Kan se ut som du allerede har svaret. Dag med lavest forbruk er dagen du ikke har nattsenking. Den er lavest av alle i forbruk. Nå er det kaldere noe av de andre dagene, men tre dager innen helg er det lik utetemp med helgen, og eneste forskjell av betydning kan ikke være annet enn at det ikke er nattsenkning.
NÅ er en uke for lite å se på, men om nattsekning hadde noe for seg skulle det vell helst være synlig noe den andre veien enn tallene så langt? I det minste større forbruk på helg enn en av de andre hverdagene?
Det ante meg egentlig.
https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/JBLNU3b6DqbMR7GDH4r6Ev1tFgl80Hb5
(daglig strømforbruk på siste dag er ikke riktig før midnatt er passert)
To siste dager er de rødeste punktene.
sa
s
Virker som denne IVT pumpen har svært gode dellastegenskaper på COP.
Svensk energimyndighet test
Det er betydelig kaldere i stua på kveld nr. 2 med LED, må justere varmepumpestyringa litt mer. Pumpa velger selv å kjøre på lav effekt (lurt nok), men det har gitt tregere gjenoppvarming enn vi er vant med. Temperaturer og effektforbruk siste 7 dager ligger her:
https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/nhispHvEcYnCFEGr5vyjYm9rlat1HRIi
Følger spent med på fortsettelsen.