#11
 4,057     Sørlandet     0
Jeg mener at 8t med varmetap overgår kostnaden med 2t oppvarming ja så jeg bruker 2t med mer strøm fra kl06-08 for å oppnå komforttemp.

Jeg bruker således mindre strøm på natten selv om den er billigere.

Jeg har dessverre ingen regnestykket å legge frem til å underbygge denne påstanden men ser gjerne at noen legger frem noe skikkelig den ene eller den andre veien. Annet enn «det sier seg jo selv» for det er verdiløst:)


Kan snu på spørsmålet:bruker du strøm til oppvarming når ingen er der?



TSt
   #12
 13,730     0
Finens det ingen andre varmekilder enn varmepumpen så kan dette forsatt være rett men hvis strømprisen er dobbelt så tilsvarer det dete samme som å varme i 2 av disse 6 timene og COP på pumpe er trolig mye dårligere når de går "hardt" enn når den putrer konstant hele tiden.  Så det er ikke så lett.  Men en kan som andre skriver forsøke å logge strømforbruk pr dag og sammenlikne med og uten.  Da må det gjøres over en uke f.eks. Men dette hadde nok vært lurest å gjøre mest mulig midt på vinter, nå begynner solvarme gjennom vinduer å hjelpe litt så det blir flere faktorer som kan påvirke resultatet.  

Jeg har satt en ovn i nærheten av badet i år.  Det fører til at jeg har lavere gulv temp på badet nos som gir veldig god effekt på mindre bruk av varmekabel.   Jeg vet at deler av badegulvet foreløpig er litt dårlig isolert på undersiden siden det spenner over en nisje i grunnmuren.  
   #13
 4,057     Sørlandet     0
Etter at jeg slo av VP for godt pg la varmefolie (+nattsenking) gikk ikke det årlige strømforbruket opp.

Dette har nok med at det er meget vanskelig å plassere VP i vårt hus så den faktisk sender varmen der vi er. Slik som det har vært blir VP litt sentral og må varme mye kjøkken for å varme litt der godstolen står. Kan løses med 2vp men om jeg tjener det inn igjen pga få kvm er spørsmålet. Og det er vel det TS også lurer på….

Men som du er inne på TSt så er dette veldig individuelt ift hustype,beliggjentet,oppvarmingsbehov,vinduer,isolasjon,ventilasjon, vp/vk/ved og så mye annet inkludert utetemperatur.


TSt
   #14
 13,730     0
Jeg drifter hus med 4 varmepumper (ikke bolighus) og kan skrive under på at det av og til er helt umulig å få varme til å spre seg slik en vil. Her derfor 3 små varmeovner til, en på hver tilknyttet gang som er litt kald om vinter og en i gang 2 etg hvor 2 varmepumper overhode ikke klarer å spre varmen til. Men ellers er det veldig effektivt, i forhold til oljefyr som sto der før ble investering betalt ned på et år og vi har ikke noe problem med sikringer. Før varmepumper ble montert lånte jeg noe el varme for å få bedre erfaring med varmebehov og da klarte vi å ta hovedsikringene et par ganger så uten dette måtte også el opplegget blitt mere oppgradert.
   #15
 21     0
Fikk installert signatur 35 for over 1 måned siden i min stue med åpent kjøkken, i 70 tallshus. Her brukte jeg også to panelovner tidligere, samt peisen.

Signatur 35 kommer med app som viser strømforbruket.  I natt, ved ca 3 grader ute, brukte den 200 watt i timen for å holde 20 grader. Dette i en stue som er svært dårlig isolert (mye pga en balkongdør som skal byttes snart). Med høyere viftefart tror jeg kanskje det ville vært litt mindre forbruk, men jeg føler jeg har funnet en "sweet spot" som jeg ikke har behov for å endre på.

Forbruket øker en del med en gang minusgradene kryper bortom, var vel 4 minusgrader for 1 uke siden på natten, og forbruket steg til ca 450 watt i timen. Det må bemerkes at dette er uten meg og andre ting stående på i rommet. Her mener jeg også at balkondøren ødelegges mye, da man kan kjenne kulden treffer deg når du nærmer deg døren ved minusgrader.

Hvis jeg utelukkende tenker reduksjon ut fra panelovnene, bruker jeg vel 1/3 av strømmen jeg tidligere brukte. Med pris på ved, samt det styret som fyringen er, så sparer jeg jo enda mer. Det vil allikevel ta en god del tid å hente dette inn ut fra det pumpen kostet, spesielt siden jeg skal bruke denne til nedkjøling på sommeren.

Jeg vil for øvrig også si at innsparingen ikke er særlig sentralt, det handler mer om å ha en kontinuerlig behagelig inneklima uten å tenke på noe som helst, både på vinter og sommer.
  (trådstarter)
   #16
 54     0
Har VP nok kapasitet kan det kanskje være lønnsomt med morgen pause når strømprisen er ekstra høy, men nattsenking er historie

Jeg har LL VP og med liten effekt så den går omtrent på fult fra nov-mars det er faktisk lønnsomt å heve temp i 1 etg litt så 2.etg får mer påfyll. Det er ikke mange timer en panelovn i 2.etg skal stå på før en taper mye i forhold til VP


Jeg ser dette poenget for varmepumpe med ren nattsenking. Varmepumpa blir mindre effektiv når den må kjøre for fullt, samtidig som strømprisen er på sitt høyeste når den skrur seg på. Men "smartstyring" av temperaturen skal jo i utgangspunktet ta disse forholdene i betraktning. Tibber skryter jo iallfall av at deres funksjonalitet skal gi komforttemperatur på et angitt tidspunkt billigst mulig. Dersom temperaturen skal være 22 grader klokken 06, bør jo Tibber ideelt sett regne ut når det lønner seg bruke strøm basert på informasjon om strømpris, utetemperatur og historisk informasjon om hvor lang tid det tar å varme opp huset. Ingen nattsenking kan jo være ett utfall av en slik algoritme, dersom dette skulle vise seg å være mest lønnsomt.

Jeg har tidligere spurt Tibber, og da hadde de ingen dokumentasjon på hvorvidt smartstyringen deres faktisk bidrar til å redusere oppvarmingskostnadene. Når det gjelder varmepumper bør vel smartstyringen også inkludere informasjon om varmepumpens effektivitet ved ulike ute-/innetemperaturer.

Fikk installert signatur 35 for over 1 måned siden i min stue med åpent kjøkken, i 70 tallshus. Her brukte jeg også to panelovner tidligere, samt peisen.

Signatur 35 kommer med app som viser strømforbruket. I natt, ved ca 3 grader ute, brukte den 200 watt i timen for å holde 20 grader.

Forbruket øker en del med en gang minusgradene kryper bortom, var vel 4 minusgrader for 1 uke siden på natten, og forbruket steg til ca 450 watt i timen.

Hvis jeg utelukkende tenker reduksjon ut fra panelovnene, bruker jeg vel 1/3 av strømmen jeg tidligere brukte.

Jeg vil for øvrig også si at innsparingen ikke er særlig sentralt, det handler mer om å ha en kontinuerlig behagelig inneklima uten å tenke på noe som helst, både på vinter og sommer.


Takk for veldig nyttig informasjon Smile Og ja, det er klart at varmepumpa også tilbyr ekstra komfort. Både i form av AC, men også ved at varme blir billigere enn med panelovner og enklere enn med vedovn.