1,384    17    1  

Forbruk strøm til varmtvann på vp .. Noen som har noen tall?

 3,573     buskerud     0
Har fått måledilla...Strømåler til vp i sikringskapet ga rimelig bra oversikt.

Jeg har ctc ecoair 408 mot i250, med oso 200 l super s i serie . På 65 grader.

Tallene for august, med litt husoppvarming ( litt kaldt på natta i det siste)var  128 kwh på vp og 139 på beredern i serie . 
Merker at det hadde bedre butikk å kutter ut den berederen og sett om det holdt ..

Noen som har vp uten bereder i serie, type daikin, nibe, miba som veksler mellom å varme den innebygde berederen og varmen til huset.

Lurer litt på hvor mye en slik evn løsning trekker på å gjøre det samme? 

   #1
 2,435     Hordaland     0
Jeg føler du fortsatt fortrenger temaet rundt temperatur på tappevannet Smile
Signatur
   #2
 24,032     Akershus     0
I vanlig husholdning vil en kanskje spare litt ved å kjøre vp på ca 42 grader og tappe av til dusj via varmeveksler?

Mest sparer en ved å korte ned på antall og varighet av badingen.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3,573     buskerud     0
Eydybdal? Mulig noe har gått meg hus forbi, fortrenger?
  (trådstarter)
   #4
 3,573     buskerud     0
Målet med denne tråden var å høre hva andre bruker.. Får daikin tall for august imorra, men han mente den brukte rundt 250 ish . Men unga hans bader nesten daglig..
   #5
 2,435     Hordaland     0
Det som hadde vært mest interessant var å sett endringen når du hever tempen på VP'en din. Du bør jo kjøre 70*C ut fra VP for tappevann når du fjerner VVB. Regner med VVB'en din i dag er innstilt på 70*C, så om du forvarmer varmtvannet til 70*C blir ikke noe tap mens du tester.

Det som er interessant å se er hvor mye VP trekker når du hever forvarmingen til 70*C, som om du tapper varmtvann direkte fra VP. Dette kan du teste uten å fjerne VVB i serie.

Still inn VP som om du tapper direkte fra den, og se på energiforbruker over en uke. Så sammenligner du dette med de tallene du allerede har fra hva det trekker når du har VVB i serie etter VP.
Signatur
   #6
 1,674     0
Varmtvannbereder bør helst holde minst 70? eller enda mere grader pga legionella, uten at jeg egentlig skjønner helt hva dere diskuterer????
   #7
 24,032     Akershus     0
Varmtvannbereder bør helst holde minst 70? eller enda mere grader pga legionella, uten at jeg egentlig skjønner helt hva dere diskuterer????

Enkelte varmepumper har innebygget vvb med tappevannprioritering. Ved behov skifter vp modus, kjøres hardere og varmer tappevann, vanligvis til ca 60 grader.
Signatur

   #8
 2,435     Hordaland     0
Det er riktig som du nevner at VVB bør holde minst 70*C pga. legionella.

Woodbear har varmtvannstank i serie etter vamepumpe. Varmepumpen forvarmer altså vannet til 50 - 60*C, før vannet går inn til VVB hvor temperaturen heves til 70*C.

Woodbear lurer på om det er mer økonomisk å droppe varmtvannstanken, da varmepumpen hans kan levere varmtvann "on demand" etter hvert som man bruker det. Varmepumpen har ikke varmtvannstank, men en høyeffektiv rørspiral som varmer opp vannet fortløpende.

Problemstillingen med dette er at driftstemperaturen og spisslast (topp heving av temperaturen) må økes, for å heve temperaturen til minst 65*C. I kjøkkenvasken bør man ha minst 65*C for å kunne ta knekken på bakterier på kjøkkenutstyr under matlaging.

Spørsmålet blir da hva som er mest økonomisk. La varmepumpen utnytte COP verdien maksimalt med å drifte VP på lav driftstemperatur på rundt 50 - 60*C, for så å heve tappevannstemperaturen med en VVB. Eller å droppe VVB, og heve temperaturinnstillingene på VP for tappevannsproduksjonen.

Jeg mener Woodbear kan få en god indikasjon på dette uten å fjerne VVB fysisk. Woodbear har god oversikt over hva det koster å drifte VP + VVB sånn som anlegget er nå. Ved å heve temperaturinnstillingene til nødvendige parametre for å tappe direkte fra VP, så kan man få en oversikt over hvor stort økonomisk utslag dette gir.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 3,573     buskerud     0
Egentlig lurte jeg på i denne tråden hva f.eks folk med vp med løsninger som veksler mellom vbb og vbv bruker.

Men siden fåtallet gidder å måle sånt, og enda færre gidder å henge her, får jeg sikkert ikke noen svar uansett...

Så vi kan prate litt om tappevann..

Nibe, thermia, daikin, mb osv kjører den måten. Tappevanns tankene der holder 50-55 grader, en gang hver uke, eller 14. Dag kjøres tempen opp til 70 for legionella dreping.

Ergo de som har den løsningen, har aldri egentlig varmt nok vann i kjøkken krana uansett.

Det har faktisk ikke de fleste med vanlige 200l heller... Oso blandebatteriet mitt på berederen sendte egentlig ut rundt 55 grader, selv om jeg har hatt beredern på 65.

Man blander ned så unger ikke brenner seg på vannet i springen.

Jeg vasker kjøttkniven , kjeler og steikepanner under rennende vann, gjerne sprayet med zalo.. Resten går i maskina. Har overlevd hittil

Med min i250 koblet mot berederen, funker ikke blandinga mellom kaldt og varmt vann som den skal, da istedenfor vanlig kaldt vann fra nettet blandet med det varme fra tanken, får den nå 50-60 grader fra vp, blandet med 65 grader i tanken.
Det som nå kommer ut av kjøkkenspringen er så varmt at det skolder...mistenker at det nesten er varmere enn 65...

Jeg kjører allerede maks vanlig innstillinger på vp... jeg vet kostnaden. Nevnt over. Nå som vp er effektiv i varmen, gjør jeg det sånn, for å få mest mulig billig tappevann. Så å bruke vp alene er meget god butikk...bereder i serie ødelger økonomien litt.

Men sikkert fortsatt bedre enn vanlig dobbeltmantla løsning med kanskje 25-30 grader forvarming om sommern...
  (trådstarter)
   #10
 3,573     buskerud     0
Jeg kan som sagt ytterlige makse varmen, men det tror jeg koster en del ekstra kolbedrift, derfor har vp ukeprogram der man kan set tidspunkter hvor man trenger mye varmtvann..så den ikke jobber for det døgnet rundt.


Jeg er mere nysgjerrig på hva en vp som veksler med å varme en tank, og varme gulvarme bruker på å holde tanken og vannet der varmt.