8,427    12    0  

Forskjell på Mitsubishi FD-35 pumper.

 344     Huset mitt     0
Ser at det annonseres med to forskjelllige navn.

FD-35VA
FD-35VABH

Så vidt jeg kan se er det kun utedelen som har forskjellen i betegnelse. Hva er forskjellen mellom disse?

   #2
 84     Harstad     0
Etter det jeg har klart å plukke opp er det høyere kompressor turtall på kompressor når det er kaldt for å tilføre mer kompressoreffekt, små forskjeller på avriming, fabrikkmontert varmestav i bunnpanne.
Har ikke fått dette bekreftet med sikkerhet fra noen hold. Miba sier at det er forskjell og andre sier at det ikke er. Veldig små forskjeller hvis du sammenligner pumper.
Vet om firma som har solgt va lenge uten store feil.
Kjenner en som har byttet fra va til vabh og han påstår at isproblemet hans så å si ble borte når det var veldig kaldt. Han bor forresten ved en elv med veldig rå luft. Så personlig ville jeg gått for vabh. Vet at noen hyler at levetiden reduseres veldig med å speede opp kompressoren, noe som forsåvidt er sant. Men så bor jo vi i flotte norge med 5 års reklamasjonsrett, så ryker den så får du ny. Tenker etter 5 år så vil du sikkert bytte uansett for da er det kommet noe som er litt bedre.     
Signatur
   #4
 2,302     Trondheim     0

Ser at det annonseres med to forskjelllige navn.

FD-35VA
FD-35VABH

Så vidt jeg kan se er det kun utedelen som har forskjellen i betegnelse. Hva er forskjellen mellom disse?


Mekanisk samme maskiner, men VA modellen er mer en AC maskin, mens VABH har tatt høyde for at varmepumpen skal brukes til oppvarming og ikke kjøling. Da er varmekabel en sak, for å smelte defrostet væske. Likeså noe "smartere" styring av intervall for avising. Dernest har VABH et høyere setpunkt for hvor varmt register skal bli på utedel før avfrostingsyklus gir seg. VABH kjører avising til register når 10 grader, mens VA modellen slutter på 5 grader. Er det mye is på en VA kan det skje at alt ikke har tinet av selv om temperaturføler leser 5 grader på utgangen av register. Men det mange ikke vet er at det finnes en "bøyle"  å klippe av på styrekortet på VA maskinen (Merket JS) som øker setpunktet til 8 grader. Det gir betydlig bedre avising. Men VABH har altså ytterligere to grader høyere setpunkt på avising, som sikrer god defrost selv på de mest utsatte steder. Mange med VA med nedising vet ikke om denne fiks på hovedkortet, ei heller de som selger slike VA maskiner. Likeså kan det være at VA modellen ikke har satt opp styrekortet til at forvarming på kompressor skal virke. Det har VABH default. Men igjen, der er det en bøyel å klippe på hovedkortet.
Når det gjelder høyere tillatt turtall på kompressor så er nok det en særdeles marginal sak hva gjelder levetid, for det slår ikke til før det er svinkaldt og pumpen må jobbe opp mot 100%. Likeså har jeg ikke hørt om spesielt mange havarerte Mitzubishi kompressorer med havari, faktisk null. Det er ikke mange timene i året det skjer. Oppsummert, VABH mer en varmepumpe for oppvarming en VA, bor du på et ikke alt for fuktig sted så vil du ikke merke forskjell på maskinene. (Annet enn når svinkaldt, da må støttevarme inn noe tidligere på VA enn VABH i og med lavere toppturtall på kompressor) 
Signatur
   #5
 40     0
Hei!

Forskjellen er at VABH har hele 46% mer varmeeffekt ved -15 grader kontra VA modellen.

Dette kommer av en rekke strukturelle endringer fra VA til VABH - blant annet software, varmestav osv.

Miba AS som er importør i Norge - tar ikke inn VA modellen. Dette er fordi man har i samarbeide med Mitsubishi Electric fått en egen modell for nordiske forhold - da vi mener VA modellen ikke holder mål i våre kalde vintre.

Vi vil derfor råde alle som vurderer en VA modell :finn heller en autorisert forhandler på våre hjemmesider: www.miba.no  og kjøp en VABH modell.

Har du fått tilbud på en VA modell så er dette ikke fra en autorisert forhandler av Mitsubishi Electric i Norge.
   #6
 39     Østlandet     0
Kanskje Miba kan forklare hvorfor innedelen til denne varmepumpen lager knake og knirkelyder også?  (man forventer vel bedre av en såkalt markedsledende vp)  Når man kjøper en varmepumpe fordi den skal være stillegående føler man seg litt lurt når den knaker og knirker så høyt at den holder meg våken om natten...

Jeg har fulgt med nøye nå de siste ukene, og det er ingen logikk i når dette skjer (som ved avriming f.eks), men hvis jeg "rugger" litt på chassiset til innedelen kan jeg lage de akkurat samme lydene, så teorien er så langt at innedelen rett og slett ikke er godt nok "skrudd sammen", det er for mye plastic fantastic, og jeg vurderer rett og slett å prøve silikon-trikset som ble nevnt i denne tråden:

http://www.byggebolig.no/index.php/topic,23069.0.html

For øvrig et bevis på at det ikke bare er jeg som opplever dette...

Varslet for øvrig forhandleren jeg kjøpte av, som skrev at de skulle ringe, men hørte aldri mer fra dem. Gidder ikke følge opp heller, for jeg har på følelsen at de ikke kan gjøre noe med det uansett.
   #7
 40     0
Hei assc,

det blir vanskelig å forklare et problem med en enkelt maskin, men selvfølgelig skal din autoriserte forhandler se på saken hvis du har bedt de om det.

Det er levert over 200 tusen slike maskiner i norden over de siste årene, og det er ikke rapportert mange slike problemer. Så det kan late til at dette er noe som må ordnes på din maskin.

Hvem er din autoriserte forhandler? Selv om du ikke gidder å følge opp, så vil vi gjerne vite hvem det er som ikke følger opp en forespørsel, så vi kvalitetssikre våre forhandlere sentralt.


   #8
 576     0
Vil anta knakingen kommer som følge av at det ikke er tatt hensyn til at plastchassiset "lever" ved temperaturforandringer. Jeg har de samme lydene i min FD-25. Det knaker typisk ved start/stopp av varmluft. Vil også anta at grunnen til at det ikke er rapportert mange slike tilfeller er at de fleste ikke ser på saken som noe stort problem. Men knakelyden er reell, og hadde jeg hatt innedelen nær soverom kan jeg lett se at det kunne vært plagsomt.
   #9
 8,022     Bærum     0
Jeg har også FD-25-vabh og den, i likhet med alle andre jeg kjenner som har kirigamine, knirker som en tulling plasten. 

Har konkludert med at dette skyldes det som Helgetheman nevner.

Man har trolig brukt tynn og billig plast for å holde prisen lavere.

Litt pussig - tenker med en gang tilbake på min 86' Mazda 626 som hadde dashboard som lagde samme lydene når det var kaldt. Kirigamine er vel også japse-produkt.......Jeg har nå skjønt hvor plasten fra de gamle 80-talls mitsubishi'ene har havnet....  ;D
   #10
 122     Telemark     0
Min "parallell importerte" FD-35VABH pumpe har IKKE disse lydene.