(trådstarter)
   #11
 167     0
Jeg har sett på monoblokker, dvs. ingen innedel.
Jeg har også allerede en dobbeltmantlet 300 liter bereder på plass (OSO EP 300) som jeg regner med å kunne benytte som akkumulatortank. For monoblokk ser det ut som sirk.pumpe er inkludert i enheten?
Sirk.pumpe mot det vannbårne varmesystemet har jeg jo allerede på plass.
Elektrisk er allerede på plass, så da gjenstår noe rørleggerarbeid for å knytte monoblokken til den dobbeltmantlede berederen. Dersom jeg klargjør alt bør vel ikke det ta så alt for lang tid?

  (trådstarter)
   #13
 167     0
Hvis jeg kjører L/V pumpen inn på den dobbeltmantlede berederen vil jo det dekke både tappevann og vannbåren varme på samme måte som berederen dekker dette i dag, eller har jeg misforstått noe? Vil ikke L/V pumpa bare ta forvarming av vannet opp til f.eks 65 grader slik at de elektriske elementene i berederen tar resten av oppvarmingen?

Eller bør jeg ha en akkumulatortank i tillegg for å kunne supplere nok varmt vann inn på dagens bereder?
Kan ikke den ene mantelen i dobbeltmantlet bereder fungere som akumulator til tappevennet. Vannet ut til det vannbårne systemet trenger jo ikke å holde mer enn 40 grader, så det er mye temperaturfall å gå på før det blir et problem. Her er jeg litt på tynn is, så tar gjerne imot gode råd dersom jeg tenker helt feil her.
   #14
 44     0
Du får ikke forvarmet tappevann med EP 300. Da må du f.eks. ha en varmeveksler i tillegg.

Jeg har en Jula varmepumpe 416120 koblet mot EP 300. Bruker ikke tappevannsfunksjonen på varmepumpen, kjapt regnestykke sier at det gir veldig lang nedbetalingstid i mitt tilfelle.
   #15
 4,190     1
Det vil gi veldig dårlig økonomi å varme vannet opp til 65 grader og så shunte det ned til halvparten før du sirkulerer det i gulvet...
  (trådstarter)
   #16
 167     0
Hvorfor kan ikke L/V pumpa kobles på innløpet på begge mantlene? Beklager dumme spørsmål, som dere sikkert skjønner er jeg litt fersk på dette.

Hvordan er du fornøyd med Jula-pumpa? Hvor lenge har du hatt den, noen problemer? Ser ut som modellen 416120 er en litt annen enn den som er omtalt i de tidligste forum-trådene.

oddbjoh:
Hvorfor gir det dårlig økonomi å shunte det ned fra 65 til 40 grader, en bruker jo da bare tilsvarende mengde mindre av det varme vannet? Si at behovet er 1 liter 40 grader vann så forbrukes da rundt regnet 0.5 liter fra berederen og 0.5 liter fra returen?
   #17
 4,190     0
VP er helt klart mer effektiv fra 0-30 grader enn fra 30-60, uavhengig av om det er en HT-pumpe eller ikke. Derfor gir det dårlig økonomi å løfte vannet opp til 60 og så shunte med etterpå, pumpen må jobbe unødvendig hardt.

   #18
 616     Bærum     0
Jeg vurderer samme løsning selv. Har også OSO EPC 300, og som du sier så er den "klar" for kobling mot vp. Slik jeg har skjønt det så kjører du f.eks. 35 grader i den nederste delen som er koblet mot vp, så forvarme tappevannet der, men må da elektrisk varmes opp den siste biten.
Jeg venter også på diverse tilbud på vp. I utgangspunktet anser jeg også Jula sin som den mest økonomiske, så får jeg se hva de andre tilbudene ender på. Dette handler tross alt kun om å spare mest mulig penger til oppvarming av vann.
   #19
 44     0
Det er forskjell på EP 300 og EPC 300. EPC 300 har coil i nedre tank, som du kan bruke til å forvarme tappevannet. Men du får ikke noe tappevannsprioritet med den.

Angående Jula 416120 så er jeg fornøyd, har ikke hatt noen problemer. Bruker utekompensert turtemperatur og har koblet kolbene i EP 300 som tilleggsvarmer.
  (trådstarter)
   #20
 167     0
Hvor lenge har du hatt Jula 416120?
Vet du om det er noen viktige forskjeller på denne og den forrige modellen fra Jula som nå er gått ut? Tenker da spesielt på om det har vert noen kvalitetsforbedringer. Hvor stort hus varmer du opp med denne?

Hvorfor er det ikke mulig å koble L/V pumpen til innløpet for tappevann på EP 300 i stedet for kaldt vann slik at pumpen hvert fall kan ta noe av oppvarmingen?