#131
 6,009     Finnmark     0
men nå skal det sies at elkasseten med sitt lille vannvolum, begynte å bli underdimensjonert når jeg doblet mengden med gulvarme i huset... fungerte fint til 65m2..



......bare tull det du sier nå, vannvolumet øker jo også med mengde gulvvarmerør.......
Mere vannvolum i elkasseten gjør bare at anlegget har kjappere responstid ......ikke så mye å si med jevn drift......
Vannet sirkulerer jo hele tiden, og 6 kW holder hvertfall til 100-120 kvadratmeter uten problemer om resten er korrekt......

Hos min mor er elkasseten i to trinn(3,5 og 2,5) og det er sjeldent siste trinnet kommer på.........

Tror heller at du har hatt noen galt med anlegget, slik at du hadde problemer med å få nok varme..........Som du også selv poengterer;)




Signatur

  (trådstarter)
   #132
 3,573     buskerud     0
Jeg hovedsaklig kommenterer at termostatene nå viser ganske likt...   dvs. at termostatene på uponor samlestokkene ikke var helt på trynet, og at jeg har ikke hatt nok varme på vannet. 

Hos meg, med mitt hus og 10cm isolasjon, mye kjeller med også 5cm i vegg pluss leca, og 10cm i betongen...   så trenger jeg mere power...   mange faktorer..  stua har 10cm i vegg, og fram til år, gamle store vinduer... bytta glass i dem iår... hjelper nok det og..

Men det som altid irriterte meg er at jeg hadde 38grader på tur, selv om elkasset trakk kun på trinn 1.. hevet til 40 før den kuttet ned til trinn 1... ikke opp til 50 på vannet.
mulig det er 50 inne i kolben, der termostaten sitter...

Når jeg hadde 65-70 m2 med gulvarme, og satt den på 50 grader holdt den 45-47 grader ned til -25... etter jeg økte til 110-20. så klarte den 38-40 grader ved - 15/18 som er det kaldeste det har vært siden resten kom på... glad det ikke var -25 iår...
rett og slett et energi krevende hus tenker jeg..
I et bedre isolert hus, holder 6kwh til 100-120m2 akkurat..den fungerte jo bra med ca 70m2..


og med vannvolum så mente jeg at blir for mye vann som svirrer gjennom kasseten når alle kursene er åpne, kontra bare halvparten... og pumpa går fortere... prøvde å sette ned hastigheten på pumpa, men det hjalp ikke.

så økningen i vannvolum som skal varmes med 6kwh i mitt 70talls hus, med varierende grad av isolering, blir for lite med 6kwh.. 

Men det blir mere spennende å se hvordan dette mekket funker til vintern..




  (trådstarter)
   #133
 3,573     buskerud     0
"Vannet sirkulerer jo hele tiden, og 6 kW holder hvertfall til 100-120 kvadratmeter uten problemer om resten er korrekt......"

faen til avsporing dette... men som sagt, resten er ikke korrekt, fått beregent at jeg trenger  mere power enn 6kwh iforhold til isolasjon og hvilke rom som får varme.

så i bunn og grunn... resten av huset er feil, derfor innstallerer jeg VP fordi det er billigere enn å fikse alt det andre, og mere gøy..  som sagt tidligere, utvendig panel ble bytta på huset i 2002 ...uten etterisolering... noen fortjener litt tyn for den...f.eks tidligere eier..

samme hva som var problemet, nå har jeg nok kraft.. så lenger jeg får 45 grader til vintern på de kalde dagene, og da 45 grader til samlestokken, så blir dette bra..  halve grunnen til å sette inn i250 er at det er en reinspikka elkjele med styring for ecoair, ecoheat, solvarme , ved osv...  og frittstående hvis utedelen ikke funker...imotsetning til de fleste vp som f.eks miba og daikin for å nevne to...  de er låst til utedelen, med litt backupel for nøddrift eller støtte på kalde dager.. men er ikke 100% sikker her, sikkert ekstra muligheter på disse og, så bare rrett meg hvis jeg tar feil. 

i250 er men til å funke alene og.. og siden den kosta omtrent det samme som en oso epc pluss shuntautomatikk, ute kompensert styring osv.... så det påvirket valget.. og meny/touchskjermen.. her fant jeg fram alt iløpet av sekunder , ikke minutter en gang... stått å pirka på andre kjente merker, og brukt mye lenger tid på å lete meg fram


Det skal sies.. i250 er en meget bra løsning for de som har radiatorer og gulvarme..

Ganske sikker på at den kommer til å varme huset bra... hvor bra innsparingsbtikk det blir, det gjenstår å se.. 

Sånn det er mine argumenter for valget mitt...til mitt hus... 1. funskjon og komfort, 2. spare penger.  Den rekkefølgen faktisk
   #134
 2,435     Hordaland     0
"Vannet sirkulerer jo hele tiden, og 6 kW holder hvertfall til 100-120 kvadratmeter uten problemer om resten er korrekt......"
faen til avsporing dette...

Haha! Jeg må få korrigere deg her... Se sitat under:

Vanlig at tråder går i alle retninger Wink

Farlig å kaste stein i glasshus! Wink
Signatur
   #135
 2,435     Hordaland     0
En ting jeg observerte på bildene som jeg ikke har tenkt over før....

Hvorfor i all verden har CTC valgt å kjøre dobbel kompressorløsning? Jeg forstår ikke helt at dette kan være hensiktsmessig og besparende på noen måte? Du har en kompressorløsning i utedelen, med en væskesløyfe inn til inneenheten, for så å ha en ny kompressorløsning i innedelen... Det må da være langt mer besparende, driftssikkert, og ikke minst mindre effekttap, ved å kjøre en gass-sløyfe mellom inne og utedel med direkte varmeveksling? Du må nå drifte to kompressorer, og du har varmeveksling i flere ledd. Jeg ser bare effekttap i lange baner.... Ble litt overrasket over dette.
Signatur
KE
   #136
 3,667     Hordaland     0
Er det ikke slik at man ikke trenger bryter/plugg hvis sikringen til kursen står i samme rom?
   #137
 2,435     Hordaland     0
Er det ikke slik at man ikke trenger bryter/plugg hvis sikringen til kursen står i samme rom?

Det er flere måter å unnvike kravet, men det anbefales på det sterkeste med en låsbar sikkerhetsbryter for service. Her handler det om å foreta en risikovurdering, hvor valg av utkoblingsorgan skal fremkomme av rapport fra risikovurderingen.

Installasjonen til woodbear mener jeg er noe unødvendig, da det ikke er noen roterende deler i innedelen som utgjør personfare ved service, det er kun radiatorviften i utedelen som utløser direkte krav til utkoblingsfunksjon. Derav er det noe vanskelig å argumentere med "sikring i samme rom" da man sjeldent har sikringen stående rett ved siden av utedelen utenfor huset. Det kan selvsagt være flere momenter som gjør at krav til utkobling ved vedlikehold må ivaretas, altså at det skal være installert en servicebryter/sikkerhetsbryter. I de aller fleste tilfeller handler det om roterende deler. Igjen handler det som at rapport fra risikovurderingen skal dokumentere valg av utkoblingsorgan og hvordan dette er installert.
Signatur

  (trådstarter)
   #138
 3,573     buskerud     0
Seriøst Eydybdal... sjekk litt før du svartelister CTC løsningen til helvete og hjem hehe... jeg har KUN EN kompressor... ute. Hadde aldri verden giddi å kjøpt et system med to..  liker ctc fordi det er et meget enkelt system egentlig. plug and play(pray). med frieht til å bruke innedelen videre til andre oppvarmingskilder hvis man vil og...

Finnes ingen kompressor i i250... det er en 200l elkjele med tappespiral og styring..
Ecoheat væske/vann har kompressor inne den er da også høyere...  man kan evnt. koble ecopart væske/vann til en i250 og... men fortsatt da kun en kompressor.. i en 58x58kloss som heter ecopart.

Manualen til CTC i250 med ecoair skal det være bryter der, før i250 , ikke før utedelen.  Har man ecoair koblet på en F.eks en annen elkjele, er det krav om av på bryter til utedelen alene.

kompressoren ute veksler gass i varmeveksleren der, som er tur /retur til 200liter akkumulatortanken for gulvarme... ingen flere varmevakslere eller kompressorer.. så ganske så energi effektivt det.

sikringen til kursen står i annet rom og ctc vil at det skal være en av/på bryter før innedelene sine, så følger trikkern det..  Ergo brytern der inne. Med tanke på at vi faktisk måtte skru av og å noen ganger for å rette lit småfeil... så var det ekstremt kjekt å ha den der ..

Ja, kasta en stein i glasshuset så det singla der ja hehe... men vi er iallefall tilbake på sporet.. 
   #140
 2,435     Hordaland     0
Seriøst Eydybdal... sjekk litt før du svartelister CTC løsningen til helvete og hjem hehe... jeg har KUN EN kompressor... ute.

Var det jeg trodde, og det var slik jeg hadde tolket det ut i fra dokumentasjonen til CTC. Ble mer i tvil når jeg så bildene, det så ut til at kompressorbildet var tatt fra innedelen, og at det derfor eventuelt måtte vært kompressorløsning både i innedel og utedel. Jeg ser det nå, at det er utedelen. =) Jeg studerte stort sett bare det øverste bildet av kompressorbildene, og der ser det ut som en "innedel". Ser ytterkledningen på husveggen på det nederste av kompressorbildene når jeg studerer det en gang til Wink
Signatur