(trådstarter)
   #161
 3,573     buskerud     0
Lurer litt på å isolere rørene til samlestokkene og..
Faen meg tropisk på teknisk rom.. Tørkerom jupp..
Men klart nå er det "sommer" sikkert greit med den varmen der til vintern.

Ikke helt på høyde med når fyrkjelen var der... Positive er at gangen utenfor har ikke noe varme, gjetter at den døra kan stå litt oppe og varme opp den

   #162
 2,435     Hordaland     0
Lag deg en lufteventil i veggen mellom rommet og gangen, så vil du få varmen ut i gangen. En ventil ved gulv og en ved tak, så vil den varme luften komme ut i gangen.

Bruk den typen her, så får du en fin ventil i veggen:
https://www.byggmax.no/ventilasjon/ventilasjonsgitter/ventilgitter-endestykke-1500-habo-hvit-p6417089
Signatur
  (trådstarter)
   #165
 3,573     buskerud     0
Etanol Wink ble noen øl i boblekaret til min petter smart kompis, med minst 10gående prosjekter ..inkl vbv ..
Og avsluttet i kjellerbaren og bryggeriet hans med litt whiskey, en god ardberg. Han hadde krypkjeller under sitt gamle sveitserhus, og fant ut at han ville ha full kjeller.. Tre år med samlebånd, tilhenger , spade og oppmuring.. Håndgravde seg ned ca 3 meter.. Fint huset står på sand. Støttebjelker for å holde huset oppe underveis..Den karen er ikke redd for noe oppussing !

  (trådstarter)
   #167
 3,573     buskerud     0
Gikk 6 kwh i starten da den varmet opp alt fra bunn.. Siden første timene, har den tydeligvis brukt hele 1kwh.. Ikke akkurat dyrt å varme nå..
Har min temp på 28 grader for at badene  altid har gode varme gulv.. Tror mulig den kan settes ned litt til.
De første dagene gikk den på fabrikk innstillt kurve.. Dvs 50 grader ved -15.. Men så så jeg den shunta ut 42 grader ved +8 ute.. Det trengs ikke!

Oppdaget da at den sto på 50 graders kurve, men pluss 7... Så dro den ned til 50 pluss 0, og maks turtemp på 48..

Blir nok ytterligere justeringer nå kulda setter inn..
Tror at 45 grader er fett fra -15 .. Og ikke noe 48 grader før under -20.. Så må nok justere til vintern.. 
42 grader fra vp viser latterlige 47 grader på plast termostatene på samlestokken.. Og jeg vet at på de så har huset vært godt og varmt når det har vist 44-45 grader på dem ved -20.. Ikke 36-38 som jeg har hatt siden jeg økte mengden med gulvarme 

 Men litt morro å leke med touch skjermen og trykke på ting.. Føler meg som en 8 åring . Hehe..

  (trådstarter)
   #168
 3,573     buskerud     0
Tenkte å ramse opp noen av grunnene til at ctc ble valgt:
+ i250 innedelen er egentlig en frittstående avansert elkjele. , som sikkert vil overleve flere varmekilder .. Noe jeg tror de fleste andre merker ikke kan.. Iallefall ikke alle all in one løsningene Der er innedelen mere gift med utedelen.

Så ctc leverer en all in one løsning som ikke er så låst som andres all in ones.. 

+ merket har lang fartstid og har tenkt litt snart  som gjør det mulig å koble gamle pumper på nye innedeler , og omvendt.  Med evnt. En liten kommunikasjons transformator eller bytte av kun styring ecologic.

Dvs. At en ny ecoair kan kobles på en gammel ecoel kjele og omvendt..

De går begrenset tilbake i tid, da de eldste løsningen har analoge signaler i styringa og ikke digitale.
Forhåpentligvis vil det gjøre, nå som vi er over i digital era at når utedelen dør , så kan man forhåpentlig sette på en ny utedel og styre med den med i250 med mindre oppgraderinger enn å kaste hele innedelen.

Sammenlignbart med de fleste andre merker der en generasjons utedel ikke kan brukes på nyeste generasjons innedeler og omvendt. Innedelen er laget for kun å virke mot passende utedel..

Ctc løsningen med I250 og ecoair blir litt som å sette en vp mot en dobbeltmantla bereder, bare vestenlig bedre styrt og effektfult.

+ lett innstallasjon, ikke noe behov for kjøeteknisk
+ store solide komponenter, god plass i monster utedelen, lette å gjøre service/reprasjoner.
+i250 fungerer alene, nok power som ren elkjele.
+ koble til andre varmekilder, har styring klart for det.. Bergvarme, sol og ved
+ kan varme flere kurser, radiatorer og f.eks pool i tillegg til gulvarme
+ innebygget buffertank, varme spiral, null legionella tjafs

Får ta minus og da
Ecoair:
-vann ut, frostrisk ved lengre strømbrudd i kulde.
- alternativt glykol..som suger
-Ikke inverter (har ecoair 520 med invertor.. Kun 400v tror jeg, og laget for store varmebehov.
-stor( men stille da)
- ikke den med best cop eller som går best under minus 15

I250 
- tung
-ikke ferdig innebygget ekspansjonskar.. Men topmontert ekstrautstyr.. Ikke akkurat stort problem.
-Lager tappevann on demand, noe som kan kreve ekstra vv tank ved stort behov.


Sikkert mange fler plusser og minuser, men det er de jeg har selv..

Tilfelle noen lurer, ja sitter i sola og kjeder meg..





  (trådstarter)
   #169
 3,573     buskerud     0
Siden denne tråden/bloggen  er lest av mektig mange, så rabler jeg videre ned litt ..

Grunnen til at ctc ikke krever glykol er at den er frostsikret med flexible isolerte slanger fra utedelen.. Disse tar opp ekspansjon hvis shit happens langt strømbrudd i kulde..
Du må forsatt tine pumpa etterpå, men den skal ha sluppet skadefritt unna.. Verstefall ryker slangene og ikke varmeveksleren.
Dette fikk jeg vite at var testet godt , og virker
Bedre å tine pumpa etter en kjip sjelden hendelse enn alle probleme glykol byr på.

Lest om et frossent ecoair 107 tilfelle på svensk forum, tok mange timer å tine, men null skade., 

Klart tar man en splitt løsning, så er det ingen risk av denne typen da Wink



   #170
 24     oslo     0
Kentvp... Ja, ganske likt mitt utgangspunkt..før jeg endret til gulvarme, en del nye vinduer, og noe isolering ekstra her og der og halve loftet...resten er så fullt av skrot....isloering med vinterklær og pappesker..

Da jeg hadde oljefyr, hadde jeg ikke kaldt hus...ikke noe problem å holde 29 pluss i minus 29... Kosta bare omtrent 50l olje om dagen, ...

du har flere valg... Faktisk enda flere enn dette...
1. Supplementere oljefyren med en monoblokk vp koblet til tur og retur på fyrkjelen, og når det er for kaldt for vp, tar elkolber eller oljefyren spisslasten. Du kan bytte dyse på brennern og fyre med bioolje lovlig
Men det hadde jeg bare gjort hvis fyrommet er pent, og kjelen forventes å holde i minst 10-15 år til...hvis den er fra 76.

2. Bytte ut alt til luftvann eller væske/vann

Altså luft/vann er vesentlig rimligere, og innsparing bedre over pluss 4 grader(tappevann og vår/høst fyring) pga. Høy cop. Og ned til -10 ganske likt...etter minus 10 gruser væske/vann luft/vann ...Alle har sine måter å regne cop på..noen får noen vidunderlige tall...og noen merker er mere nøkterne...

Jeg må si jeg heller ville hatt bergvarme, men følte at det ble litt overkill hos meg, og nedbetalingstiden for de ekstra ca 70000. - begynte å bli litt drøy.. Med 100000 i forskjell. Skjønner jeg godt at du tenker.

Men skal du pusse opp og bytte til gulvarme de fleste steder? Eller er målet å kjøre på radiatorer videre, og ikke etterisolere osv.?


Mange sier at de mest moderne luft/vann vp'ene er så gode at de bortsett fra de kalleste dagene lett konkurrerre med bergvarme da man kjører peak shaving med elkolbe da. Ned til minus 7 får en ganske god cop med ctc..jeg har planer om noe enøk mhp isolering, men litt drevet av hvor kaldt det blir første vinter med nytt varmesystem. litt av probelmet med luft/ vann er at jeg ikke kan "angre" om det skulel vise seg å ikke strekke til, da er det bare mantlet peis og elkolbe som kan brukes. Men jeg kjenner jo flere som har pusset opp hus, og kjører vbv bare på elkolber og kommer inn på en 35000 kw i året.

Av samme årsak, tror jeg at luft/vann ala ctc kan være "godt nok" for et litt dårlig isolert hus fra 1976 (jeg tror ny takisolering kan gjøre underverker dog)...

kanskje jeg tar en vinter med oljefyr bare for å se hvordan forbruket faktisk blir...prisen på fyringsolje er i allefall ikke på vei opp...