Vi har VL-100 installert på ei hytte (det denne tråden startet med), og der er det heller ikke langt mellom utløp og innløp, verken ute eller inne. Om noen prosent av lufta skulle ta en æresrunde og bli med inn igjen etter å ha blitt blåst ut, så tar i hvert fall jeg det med knusende ro. Inneklima i den hytta har blitt enormt mye bedre, uten at svigerfar har fått hetetokter av strømregninga.
Signatur
Prøver å gjøre det skikkelig med en gang. Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
Hvorvidt luften blåses ut i rommet, eller inn i rommet er jo relativt...
Frodes: Dette er en ventilasjon som tilfører ny luft samtidig som den kvitter seg med den gamle. I denne prosessen overføres varmen fra den gamle luften over til den nye, via en varmeveksler.
Røret i veggen er todelt - altså to kanaler i ett rør.
Mvh Anette Teknisk support
Signatur
Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
Her var det mange meninger fra både kritikere, produsenter/leverandører og eksisterende/potensielle minivent-eiere! Vi kaster oss på , men gjør oppmerksom på at vi forhandler Twinfresh...hvis det skulle være tvil
@ojsann Jeg registrerer at du ønsker frisk luft inn på soverommet, med minimal lyd, og at valget står mellom Miba VL-50 og Twinfresh Expert. Noen få ting jeg vil poengtere som forskjeller på de to modellene:
VL-50 har varmeveksler (Lossnay-enheten) som er laget av papir(!). Det er derfor den har bruksbegrensning ned til -10 C grader utetemperatur (ved +20 C grader inne og RF 40%) - fordi konsekvensen er ising og kondensering. Og blir det kaldere enn -10 C grader ute, feks -20 C grader, kan du ikke ha høyere relativ luftfuktighet inne enn 30% (ved + 20 C grader innetemp.) Utdrag fra VL-100 sin manual: «Lufttemperaturen ute og inne samt luftfuktigheten kan ha gjort at luken har frosset fast. Slå av Lossnay-enheten til temperaturen går opp, og start den deretter opp igjen Dette synes jeg er vesentlig informasjon å vurdere ved installasjon i norske hjem. Kanskje Anette i Mitsubishi kan bekrefte eller avkrefte at det samme gjelder for VL-50? På Mitsubishi VL-50 er vifteenhet og varmeveksleren plassert på innsiden av veggen, noe som gir lydnivå på minst 15db(A) og en risiko for drypping av vann ned på soveromsgulvet. Dette gjør, etter min personlige mening, at man ikke kan «reise vekk på vinterferie" med VL-50 påskrudd, og jeg hadde heller ikke sovet spesielt godt på kalde vinterdager. Jeg mener også at det er nettopp når det ER kaldt ute, at man har ekstra behov for god ventilasjon – fordi innsiden på eldre yttervegger kan gi kalde flater som kondenserer (duggpunkt) som igjen kan føre til etablering av soppsporer. Et veldig typisk problem i eldre hus når det blir kaldere ute, og man ikke er like flink til å lufte.
Twinfresh Expert har varmeveksleren (som er laget av keramikk og tåler vann) plassert inni rørkonstruksjonen i veggen. All kondens som måtte oppstå vil bli ledet ut gjennom rørene. I følge produsent er Twinfresh utprøvd i Mongolia, velfungerende ned i -40 blå grader C, mens det anbefalte arbeidsområdet er -30 C til + 50 C. Viftemotor er plassert ytterst i konstruksjonen mot utsiden, noe som gir minimal støy. Twinfresh Expert har lydnivå ned til 11db(A) 3 m. vs Miba VL-50 sine 15db(A). Husk at +10 db er en dobling av lyd for det normale menneskeøret.
@coszmo & @frodes Jeg tror man skal skille litt mellom teori og praksis, og samtidig se det hele opp mot det faktiske bruksområdet for Twinfresh og miniventilasjon generelt. Miniventilasjon er, etter min mening, best egnet for ettermontering i eldre hus – som alterantiv til fullskala ventilasjonsanlegg. Miniventilasjon med varmegjenvinning (uansett merke) gjør definivt nytten, særlig når den står på kontinuerlig. Twinfresh Expert flytter fra 1/4 m3 luft pr minutt til nesten 1 m3 luft pr minutt. Ja, dersom man dytter ut 1 m3 luft må det tilføres tilsvarende mengde for å utjevne evt undertrykk. Optimalt er selvsagt å ha minst to Twinfresh RA1-50 (trådkoblet) eller Twinfresh RW1-50 (Wifi) til å jobbe motsyklisk, men de trenger dog ikke nødvendigvis stå i samme rom. Jeg sitter ikke på den vitenskaplige, kliniske fasiten, men jeg er ikke enig i at det er meningsløst å kun montere én enhet som jobber alene vekselsvis inn/ut. Det hentes små mengder luft i hver syklus, fra tilstøtende rom, og det handler primært om å forbedre inneklimaet (inkl varmegjenvinning). Det fungerer helt flott i praksis enten man installerer en i garasjen, på tørkerommet, på soverommet, i kinorommet, i stua eller andre steder. Strømregningen er mer eller mindre uforandret, men inneklimaet er vesentlig bedre. Man kan sikkert argumentere vitenskapelig med at noe av luften (ubalanse) vil trekkes inn gjennom sprekker el.l. og at man da ikke får optimal varmegjenvinning. Men da kan man vel samtidig poengtere at man i eldre hus i praksis heller ikke bør benytte tradisjonelle kjøkkenventilatorer (som feks den jeg har hjemme som flytter opptil 16 m3 luft pr minutt...) eller baderomsvifter, og i tillegg få byttet ut alle gamle vinduer asap og etterisolert yttervegger – for ellers blir det meningsløst å installere bare én Twinfresh i syklusdrift.
Og så er det store spørsmålet hva som faktisk er mest effektivt for inneklimaet da? Fyller du et rom med røyk; Hva vil flytte på/sirkulere mest røyk i rommet ila feks 2-3 minutter eller 1 time for den saks skyld?
1. Miniventilasjon der avkast og innsug er plassert 10-40 cm ifra hverandre? (er vel en grunn til at man besvimer ved hyperventilering...hehe)
eller
2. Miniventilasjon som har vekselsvise sykluser enten alene eller i par motsyklisk?
Jeg er ikke i tvil, men hadde vært artig å sett et forsøk som visualiserer bevegelsen av røyken i rommet.
Mvh Calle
Signatur
FORIS.NO - Nettbutikk spesialisert innen lagerførte DØRER, VINDUER og VENTILASJON
Miniventilasjon 50 er perfekt for soverommet og oppholdsrommet. Den skifter ut luften i et rom på ca 20 kvm i løpet av en time og gjenvinner samtidig hele 85% av varmen. Kun 15 dB(A)!
Har noen flere ting de lurer på, er det bare å spørre, så skal vi svare så godt vi kan
Mvh
Anette Teknisk support
Hei. Jeg ser at VL-50 har lydnivå ned til 15 dB(A) ja. Og at den kan gjenvinne 85% av varmen. (da 16 m3 luft pr time) Men ikke samtidig som den bytter ut all luften i et 20 kvm rom? I så fall beregner du 0,8 m takhøyde på det 20 kvm rommet? For hvis det er ca 2,4m høyde der - må du bytte ut nesten 50 m3 luft ila den timen. Og det klarer du i beste fall hvis VL-50 står på max, men da gjenvinner du 69% av varmen og lydnivået er 37 db(A). Eller?
Siste redigering: Friday, February 24, 2017 2:11:54 PM av FORIS AS
Signatur
FORIS.NO - Nettbutikk spesialisert innen lagerførte DØRER, VINDUER og VENTILASJON
For å tydeliggjøre effekt, gjenvinningsgrad og lydnivå på en oversiktlig måte, om noen er i tvil:
Lydnivå på 37 og 15 Db(A), er målt 1 m fra ventilasjonen, som er internasjonal målestandard.
Noen er mer opptatt av lydnivå enn andre og siden vi er inne på sammenlikninger, så har Twinfresh til sammenlikning med Miniventilasjon 50, målt 20 dB(A) ved 1 meter. 11 dB(A) som Twinfresh oppgir som sitt laveste lydnivå er målt ved 3 meters avstand. Miniventilasjon 50 har ingen måling ved 3 meter. Hva som skjer med lyden etter den har passert 1 m kan man ikke sammenlikne fordi lyd beveger og oppfører seg forskjellig i ulike rom avhengig av størrelse, form og hindre - i hverfall når man snakker om mindre maskiner slik som disse.
Det er vanskelig som forbruker i en jungel av produkter å vite hva man skal velge og hva som er best. På et eller annet tidspunkt må man sette seg ned å se på sitt eget behov og hva formålet med ventilasjonen faktisk er.
Er det snakk om en ventilasjon for soverom er det mest naturlig at ventilasjonen stort sett vil stå på laveste hastighet for å begrense støy, og lydnivået vil spille en stor rolle for valg av produkt, samt en kontinuerlig utskiftning a luften.
Skal man ventilere garasjen eller et kjellerrom vil behovet være et helt annet, og støy kommer sannsynligvis i siste rekke, men luftmengden vil være viktigst. 52,5 m3/h som Miniventilasjon 50 gir, er så vidt vi vet den høyeste kapasiteten som finnes på markedet i dag av tilsvarende produkter. Trenger man mer enn dette finnes alltids Miniventilasjon 100, som dobler kapasiteten
Uansett, det er nesten poengløst å komme med sammenlikninger fordi alle har forskjellige behov og ulike utgangspunkt. Vårt råd: Definer ditt behov og velg produktet deretter!
God helg folkens
Anette
Signatur
Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
I en ideell verden så ville jeg helst hatt ny luft inn på ene siden av rommet, og ventilasjon ut i den andre enden. For eksempel en Twinfresh jobbende i et par.
Men i mitt tilfelle så har jeg tilgjengelig yttervegg kun ett sted (Hvis ikke må jeg langt ned på veggen på tilstøtende vegg, noe som ser rart ut). Men jeg er litt skeptisk til operasjon i sykluser og har mer lyst på en jevn lyd en noe som endrer seg periodisk.
Det er nevnt at Mitsubishi må skrues av ved lave utetemperaturer - dette ser jeg ikke på som noe stort problem for min side, i kalde perioder så kan jeg lufte på gamlemåten som jeg gjør i dag.
Jeg har ett (to?) siste spørsmål til Anette i Mitsubishi - hvis uhellet er ute og en får ødelagt denne delen som er i papp -får man da tak i dette som reservedel? Kan den eventuelt fjernes - jeg mest opptatt av å få frisk luft inn i rommet uten å få med lyden utenfra inn - varmegjenvinning er litt underordnet i mitt tilfelle.
Reservedeler har vi ja. Varmeveksleren kan ikke fjernes dessverre. Men om du ønsker lufting på de ekstra kalde dagene, kan motoren skrus av men spjeldene stå åpne slik at ventilasjonen vil fungere som en god gammeldags lufteluke.
Mvh Anette
Signatur
Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
Det er vanskelig som forbruker i en jungel av produkter å vite hva man skal velge og hva som er best.
Enig i at det kan være en jungel. Derfor er det viktig å være tydelig når man formidler spesifikasjoner, i hvert fall når det kommer fra dere direkte (som produsent), i et innlegg dere kan bli sitert på i fremtiden. Så jeg prøvde vel egentlig bare å hinte om at du evt burde rette på innlegg #157, ettersom det åpenbart ikke stemmer? At Miba VL-50, i løpet av 1 time, bytter all luften i et 20 kvm stort rom, samtidig som den gjenvinner 85% av varmen (med 15 dB(A) 1m).
Calle
Signatur
FORIS.NO - Nettbutikk spesialisert innen lagerførte DØRER, VINDUER og VENTILASJON
Jeg har til info fått endret ordlyden i innlegg 157 så det ikke skal være noen tvil hva man får med Miniventilasjon 50. Viser også til produktinformasjonen dere finner HER
Ønsker alle en strålende dag!
Mvh Anette
Signatur
Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
Miniventilasjon 50 er perfekt for soverommet og oppholdsrommet. Den kan skifte ut luften i et rom på ca 20 kvm i løpet av en time og gjenvinner inntil 85% av varmen. Kun 15 dB(A) på laveste hastighet!
Jeg synes det fortsatt det er forvirrende, her nevnes fortsatt luftutskifting på høyeste hastighet i sammeåndedrag som varmegjenvinning på laveste. Og støy på laveste. Største problem med Mitsubishien er allikevel estetikken. En halvmeter plastkasse på veggen er ikke MINIventilasjon, det er vel heller maxi. Samtidig ville det være fint om Foris opplyser om luftutskifting på laveste effekt samt lydnivå målt på en meters avstand på sitt produkt, og at Makitech begrunner hvorfor deres produkt er mer enn dobbelt så dyrt som konkurrentenes.
Signatur
Bor i horisontaldelt tomannsbolig fra 1948 i Tromsø. Utdannet geolog, jobber i med gravesøknader i kommunen.
Vi har VL-100 installert på ei hytte (det denne tråden startet med), og der er det heller ikke langt mellom utløp og innløp, verken ute eller inne. Om noen prosent av lufta skulle ta en æresrunde og bli med inn igjen etter å ha blitt blåst ut, så tar i hvert fall jeg det med knusende ro. Inneklima i den hytta har blitt enormt mye bedre, uten at svigerfar har fått hetetokter av strømregninga.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
Hvorvidt luften blåses ut i rommet, eller inn i rommet er jo relativt...
Frodes: Dette er en ventilasjon som tilfører ny luft samtidig som den kvitter seg med den gamle.
I denne prosessen overføres varmen fra den gamle luften over til den nye, via en varmeveksler.
Røret i veggen er todelt - altså to kanaler i ett rør.
Mvh
Anette
Teknisk support
Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
@ojsann
Jeg registrerer at du ønsker frisk luft inn på soverommet, med minimal lyd, og at valget står mellom Miba VL-50 og Twinfresh Expert. Noen få ting jeg vil poengtere som forskjeller på de to modellene:
VL-50 har varmeveksler (Lossnay-enheten) som er laget av papir(!). Det er derfor den har bruksbegrensning ned til -10 C grader utetemperatur (ved +20 C grader inne og RF 40%) - fordi konsekvensen er ising og kondensering. Og blir det kaldere enn -10 C grader ute, feks -20 C grader, kan du ikke ha høyere relativ luftfuktighet inne enn 30% (ved + 20 C grader innetemp.)
Utdrag fra VL-100 sin manual: «Lufttemperaturen ute og inne samt luftfuktigheten kan ha gjort at luken har frosset fast. Slå av Lossnay-enheten til temperaturen går opp, og start den deretter opp igjen
Dette synes jeg er vesentlig informasjon å vurdere ved installasjon i norske hjem. Kanskje Anette i Mitsubishi kan bekrefte eller avkrefte at det samme gjelder for VL-50?
På Mitsubishi VL-50 er vifteenhet og varmeveksleren plassert på innsiden av veggen, noe som gir lydnivå på minst 15db(A) og en risiko for drypping av vann ned på soveromsgulvet. Dette gjør, etter min personlige mening, at man ikke kan «reise vekk på vinterferie" med VL-50 påskrudd, og jeg hadde heller ikke sovet spesielt godt på kalde vinterdager. Jeg mener også at det er nettopp når det ER kaldt ute, at man har ekstra behov for god ventilasjon – fordi innsiden på eldre yttervegger kan gi kalde flater som kondenserer (duggpunkt) som igjen kan føre til etablering av soppsporer. Et veldig typisk problem i eldre hus når det blir kaldere ute, og man ikke er like flink til å lufte.
Twinfresh Expert har varmeveksleren (som er laget av keramikk og tåler vann) plassert inni rørkonstruksjonen i veggen. All kondens som måtte oppstå vil bli ledet ut gjennom rørene. I følge produsent er Twinfresh utprøvd i Mongolia, velfungerende ned i -40 blå grader C, mens det anbefalte arbeidsområdet er -30 C til + 50 C. Viftemotor er plassert ytterst i konstruksjonen mot utsiden, noe som gir minimal støy. Twinfresh Expert har lydnivå ned til 11db(A) 3 m. vs Miba VL-50 sine 15db(A). Husk at +10 db er en dobling av lyd for det normale menneskeøret.
@coszmo & @frodes
Jeg tror man skal skille litt mellom teori og praksis, og samtidig se det hele opp mot det faktiske bruksområdet for Twinfresh og miniventilasjon generelt.
Miniventilasjon er, etter min mening, best egnet for ettermontering i eldre hus – som alterantiv til fullskala ventilasjonsanlegg. Miniventilasjon med varmegjenvinning (uansett merke) gjør definivt nytten, særlig når den står på kontinuerlig. Twinfresh Expert flytter fra 1/4 m3 luft pr minutt til nesten 1 m3 luft pr minutt. Ja, dersom man dytter ut 1 m3 luft må det tilføres tilsvarende mengde for å utjevne evt undertrykk. Optimalt er selvsagt å ha minst to Twinfresh RA1-50 (trådkoblet) eller Twinfresh RW1-50 (Wifi) til å jobbe motsyklisk, men de trenger dog ikke nødvendigvis stå i samme rom. Jeg sitter ikke på den vitenskaplige, kliniske fasiten, men jeg er ikke enig i at det er meningsløst å kun montere én enhet som jobber alene vekselsvis inn/ut. Det hentes små mengder luft i hver syklus, fra tilstøtende rom, og det handler primært om å forbedre inneklimaet (inkl varmegjenvinning). Det fungerer helt flott i praksis enten man installerer en i garasjen, på tørkerommet, på soverommet, i kinorommet, i stua eller andre steder. Strømregningen er mer eller mindre uforandret, men inneklimaet er vesentlig bedre. Man kan sikkert argumentere vitenskapelig med at noe av luften (ubalanse) vil trekkes inn gjennom sprekker el.l. og at man da ikke får optimal varmegjenvinning. Men da kan man vel samtidig poengtere at man i eldre hus i praksis heller ikke bør benytte tradisjonelle kjøkkenventilatorer (som feks den jeg har hjemme som flytter opptil 16 m3 luft pr minutt...) eller baderomsvifter, og i tillegg få byttet ut alle gamle vinduer asap og etterisolert yttervegger – for ellers blir det meningsløst å installere bare én Twinfresh i syklusdrift.
Og så er det store spørsmålet hva som faktisk er mest effektivt for inneklimaet da? Fyller du et rom med røyk; Hva vil flytte på/sirkulere mest røyk i rommet ila feks 2-3 minutter eller 1 time for den saks skyld?
1. Miniventilasjon der avkast og innsug er plassert 10-40 cm ifra hverandre? (er vel en grunn til at man besvimer ved hyperventilering...hehe)
eller
2. Miniventilasjon som har vekselsvise sykluser enten alene eller i par motsyklisk?
Jeg er ikke i tvil, men hadde vært artig å sett et forsøk som visualiserer bevegelsen av røyken i rommet.
Mvh Calle
Hei.
Jeg ser at VL-50 har lydnivå ned til 15 dB(A) ja. Og at den kan gjenvinne 85% av varmen. (da 16 m3 luft pr time)
Men ikke samtidig som den bytter ut all luften i et 20 kvm rom?
I så fall beregner du 0,8 m takhøyde på det 20 kvm rommet? For hvis det er ca 2,4m høyde der - må du bytte ut nesten 50 m3 luft ila den timen. Og det klarer du i beste fall hvis VL-50 står på max, men da gjenvinner du 69% av varmen og lydnivået er 37 db(A). Eller?
For å tydeliggjøre effekt, gjenvinningsgrad og lydnivå på en oversiktlig måte, om noen er i tvil:
Lydnivå på 37 og 15 Db(A), er målt 1 m fra ventilasjonen, som er internasjonal målestandard.
Noen er mer opptatt av lydnivå enn andre og siden vi er inne på sammenlikninger, så har Twinfresh til sammenlikning med Miniventilasjon 50, målt 20 dB(A) ved 1 meter. 11 dB(A) som Twinfresh oppgir som sitt laveste lydnivå er målt ved 3 meters avstand. Miniventilasjon 50 har ingen måling ved 3 meter. Hva som skjer med lyden etter den har passert 1 m kan man ikke sammenlikne fordi lyd beveger og oppfører seg forskjellig i ulike rom avhengig av størrelse, form og hindre - i hverfall når man snakker om mindre maskiner slik som disse.
Det er vanskelig som forbruker i en jungel av produkter å vite hva man skal velge og hva som er best.
På et eller annet tidspunkt må man sette seg ned å se på sitt eget behov og hva formålet med ventilasjonen faktisk er.
Er det snakk om en ventilasjon for soverom er det mest naturlig at ventilasjonen stort sett vil stå på laveste hastighet for å begrense støy, og lydnivået vil spille en stor rolle for valg av produkt, samt en kontinuerlig utskiftning a luften.
Skal man ventilere garasjen eller et kjellerrom vil behovet være et helt annet, og støy kommer sannsynligvis i siste rekke, men luftmengden vil være viktigst. 52,5 m3/h som Miniventilasjon 50 gir, er så vidt vi vet den høyeste kapasiteten som finnes på markedet i dag av tilsvarende produkter. Trenger man mer enn dette finnes alltids Miniventilasjon 100, som dobler kapasiteten
Uansett, det er nesten poengløst å komme med sammenlikninger fordi alle har forskjellige behov og ulike utgangspunkt. Vårt råd: Definer ditt behov og velg produktet deretter!
God helg folkens
Anette
Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
I en ideell verden så ville jeg helst hatt ny luft inn på ene siden av rommet, og ventilasjon ut i den andre enden. For eksempel en Twinfresh jobbende i et par.
Men i mitt tilfelle så har jeg tilgjengelig yttervegg kun ett sted (Hvis ikke må jeg langt ned på veggen på tilstøtende vegg, noe som ser rart ut). Men jeg er litt skeptisk til operasjon i sykluser og har mer lyst på en jevn lyd en noe som endrer seg periodisk.
Det er nevnt at Mitsubishi må skrues av ved lave utetemperaturer - dette ser jeg ikke på som noe stort problem for min side, i kalde perioder så kan jeg lufte på gamlemåten som jeg gjør i dag.
Jeg har ett (to?) siste spørsmål til Anette i Mitsubishi - hvis uhellet er ute og en får ødelagt denne delen som er i papp -får man da tak i dette som reservedel? Kan den eventuelt fjernes - jeg mest opptatt av å få frisk luft inn i rommet uten å få med lyden utenfra inn - varmegjenvinning er litt underordnet i mitt tilfelle.
mvh
Øyvind
Reservedeler har vi ja.
Varmeveksleren kan ikke fjernes dessverre.
Men om du ønsker lufting på de ekstra kalde dagene, kan motoren skrus av men spjeldene stå åpne slik at ventilasjonen vil fungere som en god gammeldags lufteluke.
Mvh Anette
Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
Enig i at det kan være en jungel.
Derfor er det viktig å være tydelig når man formidler spesifikasjoner, i hvert fall når det kommer fra dere direkte (som produsent), i et innlegg dere kan bli sitert på i fremtiden.
Så jeg prøvde vel egentlig bare å hinte om at du evt burde rette på innlegg #157, ettersom det åpenbart ikke stemmer? At Miba VL-50, i løpet av 1 time, bytter all luften i et 20 kvm stort rom, samtidig som den gjenvinner 85% av varmen (med 15 dB(A) 1m).
Calle
Jeg har til info fått endret ordlyden i innlegg 157 så det ikke skal være noen tvil hva man får med Miniventilasjon 50.
Viser også til produktinformasjonen dere finner HER
Ønsker alle en strålende dag!
Mvh Anette
Ønsker du en gratis befaring? Klikk her!
Jeg synes det fortsatt det er forvirrende, her nevnes fortsatt luftutskifting på høyeste hastighet i sammeåndedrag som varmegjenvinning på laveste. Og støy på laveste.
Største problem med Mitsubishien er allikevel estetikken. En halvmeter plastkasse på veggen er ikke MINIventilasjon, det er vel heller maxi.
Samtidig ville det være fint om Foris opplyser om luftutskifting på laveste effekt samt lydnivå målt på en meters avstand på sitt produkt,
og at Makitech begrunner hvorfor deres produkt er mer enn dobbelt så dyrt som konkurrentenes.