#21
 144     0
Prøvd det meste med ventilen. Struper jeg den kommer der en litt høyfrekvent lyd, nesten så den begynner å plystre. Tar jeg av ventilen blir der stille, men en storm av vind.

Justerte opp anlegget iht prosjekterte tegninger (67%). Strupet ned tilluft på soverommet ved å stappe litt tøy opp i lydfellen ca 50 cm over ventil, og nå er det nesten stille og mer enn nok luftstrøm. Ikke optimal løsning, men anlegget kjører i hvertfall i normal modus, virker rett og slett som det er for mye lufttrykk inn mot dette rommet iom at lydfellen går rett inn på 160mm hovedstrekk. Det beste vil kanskje være å å legge en liten sløyfe med 125mm rør før lydfellen.

Har sendt mail til Flexit for å høre hva de mener er beste løsning. Ikke så veldig gira på å krype rundt på kaldloftet noe mer nå.  I 4 dager har jeg koblet rør der oppe, ser ut som en glavadott hver gang jeg kommer ned fra, rimelig trangt der oppe. Alle rør er isolert med 50mm strømpeisolasjon pluss 50mm som ligger løst over. Ser helst at jeg slipper å snitte opp isolasjon og gjøre endringer på røropplegg.

Resten av huset er støyfritt, godt med frisk luft og duggfrie vinduer/speil på bad/vaskerom.

   #22
 615     MALM     0
Har du en problemventil sett inn flexibel lydfelle på den og bøy lydfella 90"
Signatur
   #24
 615     MALM     0
Dette ordner mont firma, det kan være lekkasje,lite hull, alt for mye luft osv osv
Signatur
   #25
 399     Solkysten     0
Det som beskrives her er vel støy fra selve ventilen pga høy lufthastighet. Jeg opplever også det samme med mitt annelgg. Kan ikke skjønne at det vil hjelpe med allverdens lydfeller før ventilen, støyen kommer jo ikke fra aggregatet eller rørene.
Signatur
   #26
 144     0
Korrekt. Slik oppfatter jeg det også. Selve aggregat hører jeg absolutt ingenting fra. Anlegget har jeg montert selv men det er kjøpt gjennom et mokalt ventilasjonsfirma (som egentlig jobber mot bedriftsanlegg) men prosjektert av Flexit. Jeg er helt sikker på at det ikke er hull eller andre "feil", var veldig nøye med sammenkobling og isolering. Kan ikke skjønne annet enn at det er tegnet feil.. Der burde vel kanskje vært strupet ned til 125/100mm et par meter før lydfellen og ikke 100mm lydfelle rett på 160mm hovedstrekk?

Firmaet var her å kjørte i gang anlegget og kikket over installasjonen og ingenting å bemerke. De hadde litt lite tid da de var her, skal tilbake for å strekke styrekabel ned til bad, nå ligger styrepanelet på loftet. Skal høre om de har noen løsning når de kommer tilbake.

Vurderer å bytte ut 60-panelet til 600-panelet som har mer funksjoner og mulighet for manuelle innstillinger. Slik det er nå ser jeg ikke engang om el-kolben er koblet inn eller ikke. Vurderer å koble denne ut for å spare strøm men er litt usikker på om det blir for kald til-luft. Huset eller er varmet opp med L-L varmepumpe. Har dere koblet ut el-kolbe?

   #27
 399     Solkysten     0
Den beste løsningen hadde vært tilluftsventiler som ikke lager så mye støy. Kanskje de som jobber med ventilasjon her vet om noen?

Jeg har et Enervent (Exvent) aggregat og NilAir kanaler så det er ganske annerledes enn det du har. Hvis jeg kjører anlegget på max hører jeg svak sus fra avtrekksventilene, men fra tilluftsventilene kommer det mye støy.

Har forresten på varmeelementet, blir for kaldt uten. Men, jeg har ganske dårlig med oppvarming ellers i huset.
Signatur

   #28
 144     1
Jeg kan ikke tenkte meg at andre ventiler vil løse problemet. Der er rett og slett for sterk luftstrøm. Som sagt, fjerner jeg ventilen så blir det stille, men en storm av vind ut av røret. Syns det er rart at anlegget er tegnet slik.
   #29
 144     0
Uni-3 anlegg. Fikk mitt nye c-600 panel i dag som gir meg en del fler valgmuligheter med tanke på styring av luft. På Normal drift har jeg justert ned inn og ut-luft med 10% i forhold til prosjektert. Ligger nå på rundt 55 % og lyd og luftkvalitet er nå bra. Fikk også sendt noen skumgummi greier som jeg har dyttet opp i lydfellene på soverom for å dempe lutstrøm noe

Innetemp er innstil på 18 grader ( lavere føler jeg gir kald trekk, spesielt i de lengre kuldeperiodne vi har hatt her nord) . Kikket litt på "driftsinformasjon og total bruk. 500 timer driftstid på anlegget og 100 timer på varmeelementet (1400w). Gjennomsnittstemp i siste ukene har ligget på minus 3 grader. Vil si at elbatteri trekker i snitt 7 kwh i døgnet. Hva ligger deres anlegg på?

Min-innstillingen har jeg sattt til ca 40% (brukes om natten fra 00:00 til 06:00) max innstillinger har jeg justert ned til ca 80% ( over dette får jeg plystrelyder fra kanalene og voldsomt sug/utblås. Bruker den med timer funksjon 30 min ved dusjing av flere en en person.
Også montert en trådløst forseringsbryter for økt tilluft ved vedfyring. Det den egentlig gjør er å sette avtrekk til min og innblås til Normal som gir et visst overtrykk. Kan endres slik at jeg får maks tilluft og normal avtrekk.

Kan man i tillegg montere en fuktmåler på bad? Den opptar nemlig en av plassene på,kretskortet som brukes av den trådløse forseringsbryteren til vedfyringen. Skulle hatt en enkel av/påbryter evt fuktmåler på bad som kunne justert anlegget noe opp mens man dusjer, men ser ikke hvordan jeg skal koble dette når jeg allerede har en trådløs enhet for forsering ifb med vedyring. Kan man kjøre to ledninger ned i samme slot på kretskortet?