Nybygg med for varmt rom, mat råtner.
2
0
Hei. Bor i en relativt nybygd bolig (2016) selvfølgelig med balansert ventilasjon og det hele. I tilknytning til kjøkkenet så har vi et lite rom beregnet som grovkjøkken/spisskammer. Skilt av med en vanlig skyvedør. Det er ikke større enn 2x1.6 meter, men det er et stort fryseskap og kjøkkeninnredning med benkeplate. Problemet er at rommet er så varmt. De ventilasjonsfolka har heller ikke montert tilluft i grovkjøkkenet.
Vi oppbevarer jo gjerne matvarer som grønnsaker, vin og lignende. Alt blir dårlig og råtner. Hva finnes det av løsninger til dette? Har sett på både varmeflytter og faktisk bare bore et hull i yttervegg, men ingenting av dette er vel bra med tanke på balansert ventilasjon?
Vi har jo sett på kjøleskuff eller skap, men vi trenger jo det ikke så kaldt.
Vi oppbevarer jo gjerne matvarer som grønnsaker, vin og lignende. Alt blir dårlig og råtner. Hva finnes det av løsninger til dette? Har sett på både varmeflytter og faktisk bare bore et hull i yttervegg, men ingenting av dette er vel bra med tanke på balansert ventilasjon?
Vi har jo sett på kjøleskuff eller skap, men vi trenger jo det ikke så kaldt.
Rom inni et moderene hus er ikke så lett å få kaldere uten aktiv kjøling.
Da må du evt "ødelegge" huset og sette inn ventil som kan dra inn kald uteluft. Må mitt gamle kjøkken Sigdal fra 1971, så var det et høyskap med 1 ventil i topp og bunn, så kaldt svalskap. Det fungerete ideelt.