(trådstarter)
   #31
 3,233     Vestfold     0


De "gode gamle" ble laget på fabrikker i Trondheim, Lillestrøm og Geithus, men finnes ikke lengre. Posene ble billigere å skaffe fra Kina, naturlig vis, selv om produksjonstiden for en pose var 0.14 sekund. En kineser med 1/40 lønn mot norsk kan somle i over 5 sekunder per pose, og enda lage den rimeligere. Ikke så mye billigere, men er det snakk om 0,01 kr/pose mindre innkjøp, og det samlede forbruket i daglivarehandelen nok er nærmere 1 milliard poser snart, så blir det penger.
Det at de kjennes tørre ut er at kineserne blander inn "kalk", som sper ut plasten. Det har samtidig prosesstekniske positive egenskaper under tilvirkningen (Friksjon, statisk), så produktivitet går opp, materialforbruk ned, men 1000 poser veier det samme så Rema og andre tror de kjøper det samme som før. I virkeligheten er posen tynnere og svakere.
Vell, sånn er det, og for noen skarve øre så avvikler vi noen titalls norske arbeidsplasser i bytte av pose til 1-2 øre lavere innkjøpspris, som til siste ender opp i missfornøyde kunder med poser som revner etc etc. Men har vi noe valg? Nei. Kina gjør Norge billigere og kjedene rikere. Betaler du 1kr/pose, så vit at du legger rikelig av kronen til kjeden, litt til butikken, smuler til miljøavgift, og mikroskopisk til produsenten.



Takk for informasjonen  :)

Men, da er jo saken grei. Om de tror jeg skal fortsette å betale for dritt, som bare ender med ødlagte varer, så får jeg bare ta grep. Det er ikke snakk om mange kronene pr gang, men det blir da noen kroner på et år. De er kjekke til søppel, men om de ender som søppel før man er ute av butikken er man like langt.

Jeg får disiplinere meg og inføre harde bud om å ha med handlenett og plastkasser. Må bare ha det fast i bilen heretter.

   #32
 3,387     0

Vell, sånn er det, og for noen skarve øre så avvikler vi noen titalls norske arbeidsplasser i bytte av pose til 1-2 øre lavere innkjøpspris, som til siste ender opp i missfornøyde kunder med poser som revner etc etc. Men har vi noe valg? Nei. Kina gjør Norge billigere og kjedene rikere. Betaler du 1kr/pose, så vit at du legger rikelig av kronen til kjeden, litt til butikken, smuler til miljøavgift, og mikroskopisk til produsenten.


Egentlig burde vi kreve at posene skulle være produsert i Norge for å handle i butikken. Og vi burde være mye flinkere til å handle det som er produsert i Norge i stedet for det som er produsert i utlandet. Om vi bare økte andelen med norskprodusert med en liten andel ville det bety mye for mange norske arbeidsplasser.
En ting som irriterer meg er at i sesongen så tilbyr butikken fremdeles importerte friske grønnsaker fra afrika, sør-amerika osv. Enda vi har flotte norske alternativer som koster bare noen øre mer pr kg.
Jeg vil heller ha kortreiste grønnsaker enn mye av den langreiste importen når det vitterlig er så gode norske alternativer.
   #33
 5,568     0
Nå er det vel ikke akkurat spesielt høy arbeidsledighet i Norge. Jeg ser ikke for meg at nordmenn går dukken fordi posene ikke produseres her lengre.
   #34
 194     Ålesund     0
siste nå er vel at plastposer skal forbys, så da får vi andre ting å bekymre oss for når varene skal hjem.
tnt
   #35
 194     Romerike     0

Du mener de som har åpningen og hankene nederst i stedet for øverst? Trykket er også ofte opp-ned på disse.

Det er de som har håndtaket på kortsiden i stedet for langsiden jeg mener. 2 stk. Grandiosa og du må være basketballspiller for å holde begge håndtakene med en hånd  :D


Det er flere år siden nå at ICA/Rimi begynte med poser som hadde samme karakteristiske lukt som søppelsekker. Jeg fant dette helt modbydelig og slutta nesten å handle der :)

Lurer på om Rema for en tid tilbake (litt etter de hadde byttet til disse posene) tilsatte litt godlukt på/i posene. Det har de tydeligvis sluttet med...
   #36
 7,685     Bærum     0

En ting som irriterer meg er at i sesongen så tilbyr butikken fremdeles importerte friske grønnsaker fra afrika, sør-amerika osv. Enda vi har flotte norske alternativer som koster bare noen øre mer pr kg.
Jeg vil heller ha kortreiste grønnsaker enn mye av den langreiste importen når det vitterlig er så gode norske alternativer.
Der er jeg fullstendig uenig med deg. Vi har jo allerede høy vernetoll på utenlandske produkter når norske er tilgjengelige. Matvarer produseres ofte i uland og den beste uhjelpen vi kan gi er å kjøpe varene deres. Det ønsker imidlertid ikke den norske bondestand så vi sender heller litt avlatspenger og håper de slår seg til tåls med det og heller spiser opp såkornet sitt. Helt greit med norske matvarer hvis de kan konkurrere på pris / kvalitet. Synes du straffetoll på norsk laks i utlandet også er fint?

   #38
 22,342     Akershus     0

Egentlig burde vi kreve at posene skulle være produsert i Norge for å handle i butikken. Og vi burde være mye flinkere til å handle det som er produsert i Norge i stedet for det som er produsert i utlandet. Om vi bare økte andelen med norskprodusert med en liten andel ville det bety mye for mange norske arbeidsplasser.
En ting som irriterer meg er at i sesongen så tilbyr butikken fremdeles importerte friske grønnsaker fra afrika, sør-amerika osv. Enda vi har flotte norske alternativer som koster bare noen øre mer pr kg.
Jeg vil heller ha kortreiste grønnsaker enn mye av den langreiste importen når det vitterlig er så gode norske alternativer.

Du sitter vel å skriver dette på din norskproduserte PC mens du sitter i en norskprodusert stol. Produksjon av matvarer i utlandet selvfølgelig sosial dumping (som er den store norske folkesporten) og fører til masse forurensning men denne produksjonen er kanskje mere moralsk riktig. Vanligvis blir land i den tredje verden dumpeplass for matvarer fra de rike landene. Prisen på slike matvarer er så lav at bøndene i mottagerlandet ikke kan drive videre. Blir det dårlig år i eksportlandene får de et virkelig problem i mottakerlandene når eget jordbruk ligger brakk. 
  (trådstarter)
   #39
 3,233     Vestfold     0
Største problemet er ikke hva som er moralsk viktig, men at vi i Norge snart ikke produserer mat. Det er snakk om noen få prosent av totalen.

Mat er noe vi må ha i verden, og selv om vi kan kjøpe, kan det komme en dag at de velger å beholde maten selv. Det kan skje katastrofer fra steder vi handler inn fra osv. Mat er så primært at uten det trenger vi ikke noe annet. Det gjelder fattig som rik. Så vi burde absolutt lage mye mer mat selv. Men det betyr også at landbruket her må effektiviseres, så det blir lønnsomt og attraktivt. Vi kan ikke drive gårdsbruk der hver eneste bonde har 100m2 korn og to kuer de bruker som kjæledyr.
   #40
 3,387     0


Egentlig burde vi kreve at posene skulle være produsert i Norge for å handle i butikken. Og vi burde være mye flinkere til å handle det som er produsert i Norge i stedet for det som er produsert i utlandet. Om vi bare økte andelen med norskprodusert med en liten andel ville det bety mye for mange norske arbeidsplasser.
En ting som irriterer meg er at i sesongen så tilbyr butikken fremdeles importerte friske grønnsaker fra afrika, sør-amerika osv. Enda vi har flotte norske alternativer som koster bare noen øre mer pr kg.
Jeg vil heller ha kortreiste grønnsaker enn mye av den langreiste importen når det vitterlig er så gode norske alternativer.

Du sitter vel å skriver dette på din norskproduserte PC mens du sitter i en norskprodusert stol. Produksjon av matvarer i utlandet selvfølgelig sosial dumping (som er den store norske folkesporten) og fører til masse forurensning men denne produksjonen er kanskje mere moralsk riktig. Vanligvis blir land i den tredje verden dumpeplass for matvarer fra de rike landene. Prisen på slike matvarer er så lav at bøndene i mottagerlandet ikke kan drive videre. Blir det dårlig år i eksportlandene får de et virkelig problem i mottakerlandene når eget jordbruk ligger brakk. 


Jeg er ikke særlig bedre enn andre, men forsøker handle norsk der det finnes et brukbart alternativ. Men når HTH skal ha femti tusen for samme steinplate som litaiere kan levere for under halvparten så har jeg problemer med å støtte norsk industri.
Men kontorstolen jeg sitter i skal være produsert i Norge og det er jaggu prisen på den også.
Når det gjelder matvarer handler vi veldig mye norsk siden jeg spiser fisk fire ganger i uka og kylling to ganger. Vin produsert i Norge er det dårlig med så der blir det italiensk og fransk pluss litt australsk til gjester som likevel ikke har peiling på vin men bare vil ha en søt lett drikkbar vin som slår litt i knotten. ;D Sprit blir mest brun franskmann og hvit nordmann (akevitt)