(trådstarter)
   #11
 21,481     Enebolig     0
Ok, må beregne et lite teorihelvete skjønner jeg  :D

Men vet du noe om det tredje året er et "ekstra" år som bygger på de vanlige to årene? Slik at man evt kan ta det tredje året ved en annen skole. Eller er det en helt annen læreplan og en helhetlig utdannelse som skiller seg fra "vanlig" toårig studie?

   #12
 239     0
Ja. Men 2. året er mye bedre hvis det er en trøst :P
Når man går Y-veien er det en helt annen læreplan enn fagskolen.

De som begynner ingeniørlinja starter helt fra bunn da det er almenn folk og alt som starter der. Mens ved Y-veien skal folk ha den grunnleggende teorien klar, så de begynner litt hardere, å sparer derfor inn 1 år slik jeg har forstått det Smile
  (trådstarter)
   #13
 21,481     Enebolig     0
Jeg har googlet endel i kveld, og funnet ut at Y-veien må bli Porsgrund for min del. Det er for langt å pendle dersom det er fulle dager, noe jeg forstod på timeplanen.

Dermed er Grimstad og Kristiansand mest aktuelle, de tilbyr vanlig toårig studium. For å bli ingeniør denne veien, så må man ytterlige to år på skole slik jeg har forstått det?

Har du noe mer info om hva som kreves av forkunnskap i forskjellige fag? Du sier det er ganske chill, men det blir individuelt. Jeg regner med at man ikke starter helt på scratch i fellesfagene? Med det mener jeg tilsvarende grunnkurs elektro. Feks elektroteknikk er vel heller ikke helt fra det grunnleggende?

Og automasjon er ikke min greie, gikk VK1 elektro som privatist, og på jobb er man mer eller mindre ikke i nærheten av den typen anlegg. Her må jeg rett og slett forberede meg dersom man hopper inn som et ledd etter VK1 elektro.


Jeg forstår at en del av studiet er å få generell studiekompetanse. Dette har jeg fra allmenn vgs, så mulig jeg kan få fritak i feks norsk og engelsk. Det hadde jeg overlevd  :D







Forøvrig må folk gjerne komme med andre forslag og erfaringer, feks tradisjonell el ingeniørutdannelse ved høgskole ol. Og ikke minst hva slags stillinger\arbeidsdager man har etter en slik utdannelse.
   #14
 239     0
For å bli ingeniør etter fagskolen må man gå 2 år til ja, det stemmer.

Etter lærlingetiden min jobbet jeg 3 år før jeg begynte på fagskolen. Dvs. jeg hadde lite/ingen forkunnskaper men det gikk greit å komme seg igjennom Smile Får litt bakoversveis i starten da det er lenge siden man har hatt matte og aldri hatt fysikk :P

Elektroteknikken er ganske lik den på vk1. For å gi et eksempel: Man regner på P, S og Q, bare at man har med litt flere faktorer Tongue
  (trådstarter)
   #15
 21,481     Enebolig     0
Det høres for godt ut til å være sant  Grin Ikke det at alt skal være enkelt, men jeg liker å lære alt i trinn. Ikke rase gjenom et pensum og huske halvparten.

Er matten rettet mot elektroteknikk? Det fikk jeg vite på GK elektro, og søkte dermed ikke om fritak. Det kunne jeg like like gjerne gjort.

Automatisering, på hvilket stadie starter man?
   #16
 22,342     Akershus     0
Hvorfr ikke ta auomasjon? Det greiene eg tok inneholdt automasjon. Ja det er mere krevende enn elektro, som er chill i forhold. Jeg studerte dtte et tykke fra der jeg bor og dukket vel opp i gjennomsnitt en til to ganger i uken. Det siste halvåret ble litt tøft, men et var min egb skyld da jeg tok litt flere fg enn nødvendig.
  (trådstarter)
   #17
 21,481     Enebolig     0
Grunnen er at jeg har et veldig dårlig grunnlag, man bør nok ha gått automasjon vgs først? Jeg har kun GK elektro og VK1 som privatist. Dette utgjør nesten ingen praktisk erfaring. På jobb har jeg mer eller mindre aldri vært borti "seriøs" automasjon. Man bruker automatikere eller ferdig koblede tavler.

   #18
 22,342     Akershus     0
Hvis du er kjapp i hodet bør du kunne ta dette. Flere jeg tok dette sammen med hadde zero erfaring med automasjon og klarte seg bra. Hvis du tar "ren" automasjon uten tillegg bør det ikke være hardt
  (trådstarter)
   #19
 21,481     Enebolig     0
Hehe, kjapp i hodet visst faget er interessant. Jeg var veldig flink på elektro vgs fordi det var mye praksis og mye mer interressant enn Ibsen og derivasjon.

Men du mener man kan starte på den linjen helt fra scratch? Jeg antok at hovedregelen sier at man enten har elektro eller automasjon fra vgs for å starte på automasjon eller elkraft på teknisk fagskole.


Har du noen konkrete eksempler på stillinger etter endt automasjon eller er det også kanskje, hvis, om atte...?
   #20
 239     0
I matte faget er det lite matte som er rettet mot elektrofagene. Kun random matte x, a^2 osv :P

I elektrofagene sitter vi mest og regner, så der er det mye elektromatte Smile