Lidl ble vel jaget ut av media som skruppelløst publiserte historier om hvordan toalettvanene til de ansatte ble overvåket. Dette kombinert med litt "jalla" emballasje som man ellers forbinder med produkter på Europris. De ble vel regelrett "mobbet ut" av media, samtidig som norske kunder (som vanlig) går i saueflokk til Rema. Ihvertfall møtte jeg svært få nordmenn på Lidl - det var stort sett vår nye landsmenn og gjestearbeidere...(Og ingen av de leser vel norske aviser? )
Men hvorfor gulrøtter, poteter, epler og snart også bananer i plast - det har jeg vondt for å forstå. Man vasker/skreller jo dette uansett? Hvorfor kan man ikke heller fokusere på overforbruket av plast i stedet for CO2? I vår husstand kaster vi definitivt mer plast enn noen andre typer avfall - en tankevekker. Til tross for at vi sorterer dette ut, så blir det jo ikke automatisk "miljøvennlig."
Å handle på Rema1000 krever ihvertfall for min del en streng selvdisiplin; jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har gått sulten inn og tomhendt ut av en Rema 1000 butikk. Det er absolutt ingenting som inspirerer der. Men med en handlelapp går det greit. Impulskjøp skjer ikke - og det er vel kanskje derfor det er så billig? :o
Utvalget og kvaliteten i utlandet er jo bare en bekreftelse på at vi bor i den siste kommuniststat. Det eneste vi har utvalgt av her på berget er potetgull og smågodt i løsvekt. Prøv å finn en fristende frukt og grønt avdeling, eller til og med ferskvaredisk i en butikk nær deg! >
Bare se prisen på poteter. De er vel fort 20-30kr kiloen, om ikke mer. De selges vaska i plastposer, og har svært kort holdbarhet. Ofte er de grønne før du har fått dem i hus.
Jeg kjøper hver høst dette direkte fra en bonde, og betaler 4kr kiloen. Disse er uvaska, og de holder seg fint over vintern så lenge de lagres mørkt og litt kjølig.
Så her betaler jeg langt mindre, for en kvalitet som er langt bedre. Noen ledd er kuttet, men alikevel, billigkjedene er ikke billige.
Er ikke så veldig mye bedre i en del andre land heller rundt oss.
Vi har spesial butikke som slaktetere, fiskebutikker, grønsaksboder (les: innvandrer butikker). mm. Men vi er vel ganske sløve til og bruke disse. Snakket med en lokal kjøpmann som drev en rimi her. Han fortalte at det var håpløst og ta inn eksotiske produkter, eller dyrer varianter av en del ting da de aller fleste som handlet der kun gikk etter gamel vane og på pris, samt at vi er svært konservative på og prøve noe nytt her på berget! Gikk i bosset alt for mye av det, så han gav opp og ta inn slike ting. Kan vle se på butikker som Maxi og Meny som sliter en del. Dette er butikker som har ferskevare av stort sett brukbar kvalitet. Desverre så er prisen alt for høy i på en del. Når en del standard varer som melk og brød mm. skal koste et par kroner mer så er det dømt til og gå i dass...
Ellers så blir jge vel en smule provesert av det greiene med at vi er den siste "sovjetstat" etc. Ser en rundt seg så ser vi folk med flotte hus, dyre biler, generelt høy standard, så at vi har det så grusomt dårlig vil jeg ikke helt være med på. Men vi er i ferd med og bygge opp et klasseskille da.
Om det er så galt så er det vel bare til og melde flytting nedover europa... Spania feks. har over 20% ledighet og er i ferd med og gå totalt på ræva!
Mye som kan bli bedre her i landet, men vi er flinke til og klage også på alt mulig... Og nordmenn er generelt ganske så late og selvopptatte til tider.
God mat får vi fint tak i om vi bare gidder og sjekke opp hva som finnes rundt oss. Ikke er det altid så mye dyrer heller med "ekte" mat produkter som vi bruker/foredler fra bunn av. Men ola normann velger heller Grandis eller Mac.... (satt på spissen!)
Jau, har sett min del av verden - og det er en grunn til at jeg fortsatt blir boende i den "siste sovjetstaten."
Alt "vondt" til tross, så har vi det godt her til lands. Men hvorfor må vi spise elendig mat? Er det fordi vi har så høye boutgifter at vi ikke har råd til skikkelig fór? Er vi blitt så late at vi ikke gidder å lage mat fra bunn av? Jobber vi så mye at vi ikke har tid?
Ikke vet jeg, men jeg vet at det ihvertfall i praksis er umulig å få folk til å stille på dugnad nå til dags. Om det er av samme årsak er ikke så godt å si... ;D
Alt "vondt" til tross, så har vi det godt her til lands. Men hvorfor må vi spise elendig mat? Er det fordi vi har så høye boutgifter at vi ikke har råd til skikkelig fór? Er vi blitt så late at vi ikke gidder å lage mat fra bunn av? Jobber vi så mye at vi ikke har tid?
Det er forsåvidt ikke noe problem å få "anstendig" mat i butikken. Det jeg har et problem med er den maten som er juks, og som folk kjøper mye av. Ofte så sier produsenten at saker er naturlig og hjemmelaget, noe som kan diskuteres.
"Lat matens konge", grandisen er jo både dyr og det finnes rimelige alternativer som smaker bedre.
Når man sammenligner maten i Norge mot andre land, så ser man at utvalget "krymper"her.... Det spiller nesten ingen rolle hvilken butikk man bruker, de selger bare det samme uansett.......ser det ut som.
Signatur
"Den viktigste livsvisdom må vi oppdage med våre egne øyne" (Nansen)
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode (gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Når man sammenligner maten i Norge mot andre land, så ser man at utvalget "krymper"her.... Det spiller nesten ingen rolle hvilken butikk man bruker, de selger bare det samme uansett.......ser det ut som.
Mye fordi vi har gitt blaffen i og støtte opp om lokale slaktere/fiskesjapper og butikker med litt bredere (noen ganger litt dyrere) utvalg. Da står vi igjen med rema og rimi mat.... ::)
Samme dritten finner vi i kjede-butikker i tyskland, danmark osv osv. Men her er det også butikker med litt bredere utvalg. Norge er et lit og langstrakt land så er ikke lett og drive butikk med det lille extra på hver stein oppover kysten. I oslo bør en ikke klage, finnes en rekke bra butikker der. Faktisk så har vi en del invanrer butikker som selger friske og fine grønnsaker, ofte til priser som er lik eller mindre en det vi finner på rema.
Dette med "dritt" mat er ikke noe norsk fenomen, er like mye og verre i mange andre land. Er vel prisen som er det avgjørende. (selv om det faktisk ofte er både 100 ganger bedre og ikke spesielt dyrere og lage sine egne produkter fremfor og kjøpe alt fra Toro ol.)
Jeg fikk ihvertfall sjokk på Wal-Mart hvor en Ananas kosta ca. 50,- norske!
Spurte mine amerikanske venner om hvorfor ananas var så helsikkes dyrt - og de antok at det var på grunn av "import." Men når jeg da videre argumenterte med hva denne kostet i Norge så visste de ikke helt. Stikkordet er svinn. Wal-Mart opererer nok med minimalt svinn, enorme frysedisker og miniatyr grønnsakdisk. Weg-Mart, derimot, var en litt annen historie. Førstnevnte butikk er for typisk "nedre middelklasse", sistnevnte var det utelukkende "øvre middelklasse" og oppover som var i butikken - ihvertfall de gangene jeg var der. Det er jo ille når kun de "rike" har råd til sunn og riktig mat?
Uansett, det å kjøre halve byen på tvers for å skaffe mat av holdbar kvalitet burde ikke være nødvendig. Vi forsøker det, men dette tar unødvendig mye tid. Å handle på den lokale slakteren/fisketorget er heller ikke "bare-bare" - én ting er prisnivået, en annen ting er tilgjengelighet. Det går til fest, men neppe til hverdags...
Men nå skal jeg kanskje være forsiktig med å svartmale situasjonen helt - i den bydelen vi bodde før hadde vi en fantastisk Rema 1000. En vanvittig grøntavdeling med kanonbra kvalitet/pris. Årsak? Sannsynligvis mye "innvandrere" som ikke kjøper norsk tørrmat, men lager fra bunn + en butikksjef som fant en lønnsom nisje. Mener å huske at denne butikken har blitt kåret til landets Rema 1000 mér enn en gang. (Regner med vinnerkriteriene her er lønnsomhet, og ikke vareutvalg/kvalitet.)
Uansett. Fabrikkmaten bør deklarere innholdet på fremsiden av forpakningen, og ikke på baksiden. Det er et bevisst lureri det som skjer - og i mange tilfeller i strid med markedsføringsloven. De eneste med nok "makt" til å gjøre noe med dette - er oss forbrukere. Og de finner man neppe nok av her på byggebolig.no 8)
Men det kunne jo kanskje ha vært interessant å hørt hva folk spiser når de sitter midt oppe i byggestøv og bråk? ;D
Jeg handler stort sett på coop mega og kiwi. Jeg er ikke kjempebevisst, men jeg følger til en viss grad med, og er det en ost jeg liker bedre enn en annen, så får det heller være at den koster litt ekstra.
Jeg har prøvd noen sånne "3 for 69,-" grillprodukter, og de har stort sett endt opp som bikkjemat. Mega har mye bra i sin ferskvare, eller i umiddelbar nærhet, de bare koster litt mer. Kiwi sine god-helg-greier har jeg handlet noe av, og det har vært litt mer varierende. Noe har vært veldig bra.
Forøvrig syns jeg grandiosa smaker bra, men det er ikke så ofte jeg handler det. Sist gang er sikkert et halvt år sida.
Jeg var i USA i sommer, og der får de veldig mye (!) mat for nesten ikkno penger. Problemet er at man vet ikke riktig hva som er inni, men det man vet, er at de som har servert og tilberedt det får rundt 5-6$ i timen, og dyra som er slaktet har aldri pustet frisk luft, eller sett grønt gress.
Signatur
Prøver å gjøre det skikkelig med en gang. Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
Men hvorfor gulrøtter, poteter, epler og snart også bananer i plast - det har jeg vondt for å forstå. Man vasker/skreller jo dette uansett? Hvorfor kan man ikke heller fokusere på overforbruket av plast i stedet for CO2? I vår husstand kaster vi definitivt mer plast enn noen andre typer avfall - en tankevekker. Til tross for at vi sorterer dette ut, så blir det jo ikke automatisk "miljøvennlig."
Å handle på Rema1000 krever ihvertfall for min del en streng selvdisiplin; jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har gått sulten inn og tomhendt ut av en Rema 1000 butikk. Det er absolutt ingenting som inspirerer der. Men med en handlelapp går det greit. Impulskjøp skjer ikke - og det er vel kanskje derfor det er så billig? :o
Utvalget og kvaliteten i utlandet er jo bare en bekreftelse på at vi bor i den siste kommuniststat. Det eneste vi har utvalgt av her på berget er potetgull og smågodt i løsvekt. Prøv å finn en fristende frukt og grønt avdeling, eller til og med ferskvaredisk i en butikk nær deg! >
Jeg kjøper hver høst dette direkte fra en bonde, og betaler 4kr kiloen. Disse er uvaska, og de holder seg fint over vintern så lenge de lagres mørkt og litt kjølig.
Så her betaler jeg langt mindre, for en kvalitet som er langt bedre. Noen ledd er kuttet, men alikevel, billigkjedene er ikke billige.
Vi har spesial butikke som slaktetere, fiskebutikker, grønsaksboder (les: innvandrer butikker). mm. Men vi er vel ganske sløve til og bruke disse.
Snakket med en lokal kjøpmann som drev en rimi her. Han fortalte at det var håpløst og ta inn eksotiske produkter, eller dyrer varianter av en del ting da de aller fleste som handlet der kun gikk etter gamel vane og på pris, samt at vi er svært konservative på og prøve noe nytt her på berget! Gikk i bosset alt for mye av det, så han gav opp og ta inn slike ting. Kan vle se på butikker som Maxi og Meny som sliter en del. Dette er butikker som har ferskevare av stort sett brukbar kvalitet. Desverre så er prisen alt for høy i på en del. Når en del standard varer som melk og brød mm. skal koste et par kroner mer så er det dømt til og gå i dass...
Ellers så blir jge vel en smule provesert av det greiene med at vi er den siste "sovjetstat" etc. Ser en rundt seg så ser vi folk med flotte hus, dyre biler, generelt høy standard, så at vi har det så grusomt dårlig vil jeg ikke helt være med på. Men vi er i ferd med og bygge opp et klasseskille da.
Om det er så galt så er det vel bare til og melde flytting nedover europa... Spania feks. har over 20% ledighet og er i ferd med og gå totalt på ræva!
Mye som kan bli bedre her i landet, men vi er flinke til og klage også på alt mulig... Og nordmenn er generelt ganske så late og selvopptatte til tider.
God mat får vi fint tak i om vi bare gidder og sjekke opp hva som finnes rundt oss. Ikke er det altid så mye dyrer heller med "ekte" mat produkter som vi bruker/foredler fra bunn av. Men ola normann velger heller Grandis eller Mac.... (satt på spissen!)
Alt "vondt" til tross, så har vi det godt her til lands. Men hvorfor må vi spise elendig mat? Er det fordi vi har så høye boutgifter at vi ikke har råd til skikkelig fór? Er vi blitt så late at vi ikke gidder å lage mat fra bunn av? Jobber vi så mye at vi ikke har tid?
Ikke vet jeg, men jeg vet at det ihvertfall i praksis er umulig å få folk til å stille på dugnad nå til dags. Om det er av samme årsak er ikke så godt å si... ;D
"Lat matens konge", grandisen er jo både dyr og det finnes rimelige alternativer som smaker bedre.
Det spiller nesten ingen rolle hvilken butikk man bruker, de selger bare det samme uansett.......ser det ut som.
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Mye fordi vi har gitt blaffen i og støtte opp om lokale slaktere/fiskesjapper og butikker med litt bredere (noen ganger litt dyrere) utvalg. Da står vi igjen med rema og rimi mat.... ::)
Samme dritten finner vi i kjede-butikker i tyskland, danmark osv osv. Men her er det også butikker med litt bredere utvalg. Norge er et lit og langstrakt land så er ikke lett og drive butikk med det lille extra på hver stein oppover kysten. I oslo bør en ikke klage, finnes en rekke bra butikker der. Faktisk så har vi en del invanrer butikker som selger friske og fine grønnsaker, ofte til priser som er lik eller mindre en det vi finner på rema.
Dette med "dritt" mat er ikke noe norsk fenomen, er like mye og verre i mange andre land. Er vel prisen som er det avgjørende. (selv om det faktisk ofte er både 100 ganger bedre og ikke spesielt dyrere og lage sine egne produkter fremfor og kjøpe alt fra Toro ol.)
Spurte mine amerikanske venner om hvorfor ananas var så helsikkes dyrt - og de antok at det var på grunn av "import." Men når jeg da videre argumenterte med hva denne kostet i Norge så visste de ikke helt. Stikkordet er svinn. Wal-Mart opererer nok med minimalt svinn, enorme frysedisker og miniatyr grønnsakdisk. Weg-Mart, derimot, var en litt annen historie. Førstnevnte butikk er for typisk "nedre middelklasse", sistnevnte var det utelukkende "øvre middelklasse" og oppover som var i butikken - ihvertfall de gangene jeg var der. Det er jo ille når kun de "rike" har råd til sunn og riktig mat?
Uansett, det å kjøre halve byen på tvers for å skaffe mat av holdbar kvalitet burde ikke være nødvendig. Vi forsøker det, men dette tar unødvendig mye tid. Å handle på den lokale slakteren/fisketorget er heller ikke "bare-bare" - én ting er prisnivået, en annen ting er tilgjengelighet. Det går til fest, men neppe til hverdags...
Men nå skal jeg kanskje være forsiktig med å svartmale situasjonen helt - i den bydelen vi bodde før hadde vi en fantastisk Rema 1000. En vanvittig grøntavdeling med kanonbra kvalitet/pris. Årsak? Sannsynligvis mye "innvandrere" som ikke kjøper norsk tørrmat, men lager fra bunn + en butikksjef som fant en lønnsom nisje. Mener å huske at denne butikken har blitt kåret til landets Rema 1000 mér enn en gang. (Regner med vinnerkriteriene her er lønnsomhet, og ikke vareutvalg/kvalitet.)
Uansett. Fabrikkmaten bør deklarere innholdet på fremsiden av forpakningen, og ikke på baksiden. Det er et bevisst lureri det som skjer - og i mange tilfeller i strid med markedsføringsloven. De eneste med nok "makt" til å gjøre noe med dette - er oss forbrukere. Og de finner man neppe nok av her på byggebolig.no 8)
Men det kunne jo kanskje ha vært interessant å hørt hva folk spiser når de sitter midt oppe i byggestøv og bråk? ;D
Jeg har prøvd noen sånne "3 for 69,-" grillprodukter, og de har stort sett endt opp som bikkjemat. Mega har mye bra i sin ferskvare, eller i umiddelbar nærhet, de bare koster litt mer. Kiwi sine god-helg-greier har jeg handlet noe av, og det har vært litt mer varierende. Noe har vært veldig bra.
Forøvrig syns jeg grandiosa smaker bra, men det er ikke så ofte jeg handler det. Sist gang er sikkert et halvt år sida.
Jeg var i USA i sommer, og der får de veldig mye (!) mat for nesten ikkno penger. Problemet er at man vet ikke riktig hva som er inni, men det man vet, er at de som har servert og tilberedt det får rundt 5-6$ i timen, og dyra som er slaktet har aldri pustet frisk luft, eller sett grønt gress.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.