Så litt på hovedkort igjen. Jeg vet fortsatt ikke hvorfor jeg satt krav til 990fx chipset, men jeg vet hvorfor jeg valgt asus: De er de eneste som støtter ECC-ram i denne prisklassen. Man får vel ikke ecc-ram i mindre størrelse enn 2x8GB lenger (uten å betale like mye som 2x8GB for noe mindre), dermed er ikke det noe argument for folk flest. Jeg misstenker at 990fx kravet mitt kom av noe kompatibilitet med esxi. Alternativene er andre varianter av 970 og 990. For windowsbrukere ser det ut til at overklokking eller mange skjermkort ville vært en grunn til å velge 990fx chipset. Går man for 970-chipset må man sjekke cpu-kompabilitet, da ikke alle 970 støtter de største fx-cpuene. 970-chipset vil gjøre hovedkortet opptil kr 800 rimeligere enn m5a99fx.
Da har jeg prøvd å lese meg opp på en del av tingene, men det er egentlig altfor mye informasjon på en gang:/
uff utviklingen går altfor fort... føler meg gammel og utdatert:) hehe.
Nåvel, jeg har fulgt petterg`s råd her stort sett og endte opp med mesteparten av delene han anbefalte (masse takk for hjelpen).
Hvorvidt jeg får mer for pengene ut av det enn å kjøpe ferdigbygd aner jeg faktisk ikke. Det blir altfor mye for meg å holde styr på og for kaos å sammenligne delene opp mot andre deler. Lytter til folk som har mer peiling enn meg her.
At jeg kan få maskin som gjør jobben billigere er jeg sikker på, men denne (se delelista) er jeg overbevist om at ihvertfall ikke er utdatert i morgen. Pris og ytelse henger sammen. Til og med en som meg kan se at noen komponenter i ferdigkjøpte/bygde pcer er kjipere enn de man velger selv.
Når det markedsføres med vekt på CPU og minne er det vel sånn det blir.
Valgte det alternative skjermkortet fra petterg sin liste. Pga pris. Erstattet den interne 4TB disken med en ekstern 4TB disk med NAS funskjon. Gikk også litt vekk fra ECC RAM til "vanlig" RAM. Kan ikke helt ta igjen hvorfor akkurat nå sikkert pris. Begynner med en brikke på 8GB og ser om jeg må ha en til med tiden. Valgte ett annet kabinett som er litt dyrere men som fikk bedre omtale. Og liker vindu. . Mest for inspeksjon. ok syns det ser kult ut inni der. MEN skal ikke trø det fullt av neonlys.
Har ikke trykket på kjøp knappen enda. Hadde vært kult å fått noen siste inputs fra forumet:) eller om det er noe jeg har glemt? andre anbefalinger?
EDIT: denne posten ser jeg er litt rotete skrevet men kjenner på huet at dette ble mye surfing/kontorarbeid og det var uvant å sitte foran PCen å lese i 3-4 timer
Trenger du egentlig dvd? Selv windows distribueres jo fra MS som ISO nå, som du legger på en minnepinne for boot og installasjon.
Du er oppmerksom på at hvis du aksepterer skjerm med dvi (ikke hdmi) og uten innebygde høytalere, så får det (nesten) samme skjerm til halv pris? (899 inkl frakt) http://www.prisjakt.no/product.php?p=972896 (skjermkortet ditt har jo både dvi og hdmi)
Tenker du å ha 16GB ram i overskuelig fremtid? Ram bør installeres i par. Hvis du tenker 8GB totalt bør du gå for 2x4GB. Tenker du å oppgradere om en stund, er det nok mer fornuftig å gå for 2x4GB nå, og heller legge til 2x8GB om en stund (når 4GB knapt er å oppdrive lenger) og få 24GB totalt når den tid kommer.
ECC ram har mest for seg der en reboot ofte vil være et problem, eller der man lagrer ting kryptert og trenger å være sikker på at det ikke oppstår en bitfeil (som vil gjøre dekryptering umulig), eller der man kjører databaseserver.
Tastatur og mus har du fra før?
Med det som er foreslått her, havner du på ca 5300 for selve pc'n. Det rimeligste ferdigbygde jeg ser i farten som kan sammenlignes koster 7549 http://www.prisjakt.no/product.php?p=3015768 Den inkluderer windows pro lisens, slik at reell prisforskjell er ca 1000
Med windows 10 like om hjørnet, ville jeg ikke kjøpt windows nå. Last ned enten beta av win10 eller demo av win8. Mest sannsynlig klarer du å holde liv i beta/demo-perioden frem til win10 lanseres. (mener å huske at man får 240 dager totalt ved å kjøre renew-kommandoen hver 3. måned.)
Den trenger bare oppgradering med ssd (kr 949). Og da mister man windowslisensen man har kjøpt med pc'n. Eller du må bestille lenovos recoverykit, som de i beste fall klarer å levere i løpet av 3 uker, og de skal selvsagt ha betalt for både varen og transporten med bud fra Frankrike! Som forhandler av Lenovo har jeg bedt om å få tilgang til recoverymediene for alle modellene jeg selger slik at jeg faktisk kan hjelpe kundene den dagen problemer oppstår. Lenovo har nektet dette, også for modeller som selges med next-day onsite support/garanti. Jeg fikk nok av Lenovo etter en diskfeil, da det viste seg at den onsite garantien medførte at lenovo sendte ut en mann med en ny tom disk som han dyttet inn i kundens pc, og dro sin vei. Lenovo krevde så at kunden måtte kjøpe recoverykit for å få brukt pc'n etter garantisaken. Resultatet ble at jeg ga bort en windowslisens og installerte u-brandet windows for kunden. Lignende situasjoner har gjentatt seg flere ganger siden politikken ble innført i 2013. Derfor selger jeg ikke lenger Lenovo uten å opplyse kunden om at de må forvente minst 3 uker rettetid ved diskfeil, og må gjøre jobben selv. Derfor kjøper ingen kunder lenovo lenger. (Det skal sies at jeg har lagt så mye press på både Lenovo og Microsoft for denne politikken at jeg på teipet telefon har fått representanter fra begge selskaper til å uttale at beste løsning for kunden må være å legge inn en piratkopi ("You'd better download from a place I can't mention here" [sitat Microsoft]), samt at Microsoft misstenker Lenovo for distribusjon av ulovlige kopier av Windows og derfor ikke vil hjelpe når det oppstår lisensrelaterte problemer på lenovomaskiner.)
HP (som jeg også er forhandler av) stiller delvis i samme klasse. Recoverykit følger med noen modeller, og der det ikke følger med klarer jeg å "fake" en softwarefeil hver gang det kommer en ny modell slik at de sender recoverykit på garantien og dermed gir meg mulighet til å hjelpe kundene den dagen problemer oppstår.
Den trenger bare oppgradering med ssd (kr 949). Og da mister man windowslisensen man har kjøpt med pc'n.
Ser ikke helt poenget med SSD på en enkelt kontor-PC som skal få stå i ro. Det er to primære grunner til at man ønsker å benytte SSD disker: 1) Hurtighet på lese-/skriveoperasjoner til disken, noe som ikke er særlig relevant for en kontor PC og til dette formålet. 2) Stabilitet og driftssikkerhet med henblikk på at det ikke er mekanisk-bevegelige deler i disken. Absolutt en fordel med SSD disker i bærbare maskiner som blir transportert rundt, men her er det strengt talt snakk om en kontor PC som skal få stå i ro.
Psu'en tok jeg egentlig bare den du linket til tidligere. Du nevnte og tidligere at om man gikk ned litt på skjermkortet, kunne man gå ned på psu. Men jeg tenkte at det kanskje er lurt å ha en som kan gi litt mer i tilfelle oppgraderinger? Og vil kanskje gå litt stillere,jevnere siden den ikke trekker opp mot maks? Det virket fornuftig i mitt hodet. Ikke sikkert det er det:D
DVD er en av de tingene som faller inn under kjekt og ha. Og som metallhue uten radio rock dab og aux/usb tilkobling i den ene bilen er jeg nødt hehe.
Skjermen byttes sporenstreks. Den du linker til er ett mye bedre kjøp.
RAM i par. Bør de være matchet?
Windows tenkte jeg og å vente med å kjøpe til win10 kommer. Foreløpig tenkte jeg å låne 8.1 64bit. Windows har vel og lovt gratis oppgradering til win10 for alle som har kjøpt win8.
Ser ikke helt poenget med SSD på en enkelt kontor-PC som skal få stå i ro. Det er to primære grunner til at man ønsker å benytte SSD disker:
SSD er den ene komponenten som gjør at ny pc til kr 6000 i 2015 er raskere enn pc kjøpt ny i 2011 for samme pris. Utviklingen i denne prisklassen har hovedsaklig gått på strømforbruk i denne perioden, samt at ssd har blitt tilgjengelig i den prisklassen. For bærbare maskiner har utviklingen også gått på bedre skjermer, mer kompakte batterier, og av 802.11ac har kommet. Mindre strømforbruk betyr mindre kjølebehov som igjen betyr at maskiner kan bygges med mindre ytre mål. Hvis man ser på cpu ytelse pr krone, har denne blitt litt bedre med årene, men det innsparte her tas igjen med ssd fordi ssd gir mer større utslag både i hastighet og strømforbruk enn en raskere cpu. Er det noe sted folk snakker om hvor trege pc'ne deres er, så er det jo nettopp på kontoret! Selv om du har enorme mengder ram, kan du ikke engang scrolle i et worddokument uten at maskina vil sjekke med disken.
Psu'en tok jeg egentlig bare den du linket til tidligere. [...] Men jeg tenkte at det kanskje er lurt å ha en som kan gi litt mer i tilfelle oppgraderinger?
Enig i at om du setter inn harddisker og stort skjermkort, så kan 430w bli i grenseland. Holder utviklingen seg i samme retning som den går nå, er det lite sannsynlig at fremtidig oppgradering vil kreve så veldig mye strøm. Jeg har en maskin med ganske nøyaktig samme innmat som du har valgt. Den har i tillegg 5 tradisjonelle harddisker, og 4x så mye ram, og kjører 24/7 med relativt høy last. Den kjørte lenge på en 350W lowend PSU fra 2005 som hadde gått 24/7 siden 2008. Da vifta i psu'en tok kvelden fikk den en ny 430w. (Bytte psu gir mindre nedetid enn å bytte vifte inni psu.) Du har altså endel margin med 430w.
Og vil kanskje gå litt stillere,jevnere siden den ikke trekker opp mot maks? Det virket fornuftig i mitt hodet. Ikke sikkert det er det:D
Aldri godt å si hvordan støyen fra en psu vil være. Teorien er jo at støy kommer fra kjølevifte. Kjølevifte bråker mer til mer varme det er i komponenten den skal kjøle. (Forutsatt at viftestyringen er som den bør.) Komponenten lager mer varme til mindre effektiv den er. En PSU merket bronse er mindre effektiv enn en merket sølv. Men om den ene har en mer støyende vifte enn den andre, kan man jo bare glemme alle teorier. Jeg har bare prøvd ett eksemplar av EVGA (600w bronse). Den støyet kanskje litt mer enn be quiet! System Power 7 400w (bronse) og 450w(sølv) som jeg har på hjemmepc'ne. CORSAIR CX 430W BRONZE bråker litt mer. MEN forskjellene er små, og alle har stått i forskjellige kabinetter, slik at det kan være kabinettforskjeller jeg har hørt og ikke psu forskjeller. Når jeg nå sitter på kontoret, 2m unna pc med System Power 7 400w i Cooler Master Silencio 452 kabinett, med åpen kontordør, og 8m unna kjøleskapet, så overdøver kompressoren på kjøleskapet lyden av pc'n, og inni der er det mest de 3 snurrediskene som er største støykilde. Det er nå 19 grader i rommet. Om sommeren med 30 grader inne er lydbildet noe helt annet. Er du virkelig opptatt av lyd, velg en psu uten vifte. De finnes.
Windows tenkte jeg og å vente med å kjøpe til win10 kommer. Foreløpig tenkte jeg å låne 8.1 64bit. Windows har vel og lovt gratis oppgradering til win10 for alle som har kjøpt win8.
Litt usikker på om det er offisiell uttalelse eller bare rykter.
Da ble det denne psu. En mellomting på 500w og gull sertifisert. Og billigere enn begge om man legger til frakten. Eller så må jeg handle fra en nettbutikk til.
Kikket på vifteløs men var oppi tusenlappen der. Dessuten tror jeg hdd, cpu og skjermkortvifter bråker mer enn psu. Får høre å galt det blir og vurdere vannkjøling eller andre tiltak om det blir for galt. Tror det går helt fint iforhold til hvor pc er plassert og bruken.
Hiver likeså inn 2x8GB RAM. Føler lissom heller for det enn å bruke opp plass for å få 2x4GB. Tror jeg har igjen for det om ett par år.
SSD vil jeg ha da jeg alltid har OS og programmer på en partisjon og alt annet på en annen. Og liker at den er driftsikker, kjapp boot og kjapp lese/skrive. Når jeg ser hvor hardt xp traveren jobber med hdd når den skal lese, skrive eller refreshe dlna serveren så tror jeg det er verdt pengene.
Vannkjøling. Hvor mye har man igjen for dette egentlig? Er det oppskrytt? Støy?
Vannkjøling er bare for spesielle behov. Skjermkortet ditt har passiv kjøling, og du har ikke bestilt hdd. CPU-vifta vil være din største støykilde. Diskpartisjonering har i stor grad mistet sin nytteverdi. Slett alle partisjoner fra disken (om det er noen) og la installasjonen opprette automatisk. (dvs 100MB boot, resten blir en stor). Unntaket er hvis du skal ha kryptert lagring og ukryptert system.
Jeg misstenker at 990fx kravet mitt kom av noe kompatibilitet med esxi. Alternativene er andre varianter av 970 og 990. For windowsbrukere ser det ut til at overklokking eller mange skjermkort ville vært en grunn til å velge 990fx chipset. Går man for 970-chipset må man sjekke cpu-kompabilitet, da ikke alle 970 støtter de største fx-cpuene. 970-chipset vil gjøre hovedkortet opptil kr 800 rimeligere enn m5a99fx.
uff utviklingen går altfor fort... føler meg gammel og utdatert:) hehe.
Nåvel, jeg har fulgt petterg`s råd her stort sett og endte opp med mesteparten av delene han anbefalte (masse takk for hjelpen).
Hvorvidt jeg får mer for pengene ut av det enn å kjøpe ferdigbygd aner jeg faktisk ikke. Det blir altfor mye for meg å holde styr på og for kaos å sammenligne delene opp mot andre deler. Lytter til folk som har mer peiling enn meg her.
At jeg kan få maskin som gjør jobben billigere er jeg sikker på, men denne (se delelista) er jeg overbevist om at ihvertfall ikke er utdatert i morgen. Pris og ytelse henger sammen. Til og med en som meg kan se at noen komponenter i ferdigkjøpte/bygde pcer er kjipere enn de man velger selv.
Når det markedsføres med vekt på CPU og minne er det vel sånn det blir.
Nå ser listen min slik ut: (litt usortert)
DVDR/CDR brenner: (dyrt for BD og det trenger jeg ikke)
Samsung SH-224DB
115,-http://www.prisjakt.no/product.php?p=1779165
PC-skjerm: Benq RL2455HM
1622,-http://www.prisjakt.no/product.php?p=1800966
Fractal Design Define R5 (Sort/Transparent)
1 069,-Kabinett http://www.prisjakt.no/product.php?p=2898283
Kingston ValueRAM DDR3 PC12800/1600MHz CL11 8GB
576,-DDR3-minne http://www.prisjakt.no/product.php?p=1296969
Asus Radeon R5 230 Silent LP HDMI 2GB
519,-Grafikkort (PCI Express)http://www.prisjakt.no/product.php?p=2598167
AMD FX-Series FX-6300 3,5GHz Socket AM3+ Box
959,-Prosessor http://www.prisjakt.no/product.php?p=1462290
EVGA 600B Bronze 600W
533,-Strømforsyning http://www.prisjakt.no/product.php?p=2148721
Crucial MX100 2.5" 7mm 256GB
949,-Solid State Disk (SSD) http://www.prisjakt.no/product.php?p=2683920
Asus M5A99FX Pro R2.0
1249,-Hovedkort http://www.prisjakt.no/product.php?p=1283765
WD My Cloud 4TB
1790,-NAS-server http://www.prisjakt.no/product.php?p=2259322
totalt kr:9 381,-
Valgte det alternative skjermkortet fra petterg sin liste. Pga pris.
Erstattet den interne 4TB disken med en ekstern 4TB disk med NAS funskjon.
Gikk også litt vekk fra ECC RAM til "vanlig" RAM. Kan ikke helt ta igjen hvorfor akkurat nå sikkert pris.
Begynner med en brikke på 8GB og ser om jeg må ha en til med tiden.
Valgte ett annet kabinett som er litt dyrere men som fikk bedre omtale. Og liker vindu. . Mest for inspeksjon. ok syns det ser kult ut inni der. MEN skal ikke trø det fullt av neonlys.
Har ikke trykket på kjøp knappen enda. Hadde vært kult å fått noen siste inputs fra forumet:) eller om det er noe jeg har glemt? andre anbefalinger?
EDIT: denne posten ser jeg er litt rotete skrevet men kjenner på huet at dette ble mye surfing/kontorarbeid og det var uvant å sitte foran PCen å lese i 3-4 timer
Du er oppmerksom på at hvis du aksepterer skjerm med dvi (ikke hdmi) og uten innebygde høytalere, så får det (nesten) samme skjerm til halv pris? (899 inkl frakt) http://www.prisjakt.no/product.php?p=972896
(skjermkortet ditt har jo både dvi og hdmi)
Kabinett er et personlig valg basert på utseende. Personlig ville jeg gått for http://www.prisjakt.no/product.php?p=2360440
Tenker du å ha 16GB ram i overskuelig fremtid? Ram bør installeres i par. Hvis du tenker 8GB totalt bør du gå for 2x4GB. Tenker du å oppgradere om en stund, er det nok mer fornuftig å gå for 2x4GB nå, og heller legge til 2x8GB om en stund (når 4GB knapt er å oppdrive lenger) og få 24GB totalt når den tid kommer.
Du trenger ikke 600w psu til den maskina. Her er en med høyere effektivitet (lager mindre varme) http://www.prisjakt.no/product.php?e=2370640
ECC ram har mest for seg der en reboot ofte vil være et problem, eller der man lagrer ting kryptert og trenger å være sikker på at det ikke oppstår en bitfeil (som vil gjøre dekryptering umulig), eller der man kjører databaseserver.
Tastatur og mus har du fra før?
Med det som er foreslått her, havner du på ca 5300 for selve pc'n.
Det rimeligste ferdigbygde jeg ser i farten som kan sammenlignes koster 7549
http://www.prisjakt.no/product.php?p=3015768
Den inkluderer windows pro lisens, slik at reell prisforskjell er ca 1000
Med windows 10 like om hjørnet, ville jeg ikke kjøpt windows nå. Last ned enten beta av win10 eller demo av win8. Mest sannsynlig klarer du å holde liv i beta/demo-perioden frem til win10 lanseres. (mener å huske at man får 240 dager totalt ved å kjøre renew-kommandoen hver 3. måned.)
Tips til en god maskin som dekker dine behov:
http://www.elkjop.no/product/data/stasjonar-pc/LE57330038/lenovo-ideacentre-h530-stasjonar-pc
Den trenger bare oppgradering med ssd (kr 949). Og da mister man windowslisensen man har kjøpt med pc'n. Eller du må bestille lenovos recoverykit, som de i beste fall klarer å levere i løpet av 3 uker, og de skal selvsagt ha betalt for både varen og transporten med bud fra Frankrike!
Som forhandler av Lenovo har jeg bedt om å få tilgang til recoverymediene for alle modellene jeg selger slik at jeg faktisk kan hjelpe kundene den dagen problemer oppstår. Lenovo har nektet dette, også for modeller som selges med next-day onsite support/garanti. Jeg fikk nok av Lenovo etter en diskfeil, da det viste seg at den onsite garantien medførte at lenovo sendte ut en mann med en ny tom disk som han dyttet inn i kundens pc, og dro sin vei. Lenovo krevde så at kunden måtte kjøpe recoverykit for å få brukt pc'n etter garantisaken. Resultatet ble at jeg ga bort en windowslisens og installerte u-brandet windows for kunden. Lignende situasjoner har gjentatt seg flere ganger siden politikken ble innført i 2013.
Derfor selger jeg ikke lenger Lenovo uten å opplyse kunden om at de må forvente minst 3 uker rettetid ved diskfeil, og må gjøre jobben selv. Derfor kjøper ingen kunder lenovo lenger.
(Det skal sies at jeg har lagt så mye press på både Lenovo og Microsoft for denne politikken at jeg på teipet telefon har fått representanter fra begge selskaper til å uttale at beste løsning for kunden må være å legge inn en piratkopi ("You'd better download from a place I can't mention here" [sitat Microsoft]), samt at Microsoft misstenker Lenovo for distribusjon av ulovlige kopier av Windows og derfor ikke vil hjelpe når det oppstår lisensrelaterte problemer på lenovomaskiner.)
HP (som jeg også er forhandler av) stiller delvis i samme klasse. Recoverykit følger med noen modeller, og der det ikke følger med klarer jeg å "fake" en softwarefeil hver gang det kommer en ny modell slik at de sender recoverykit på garantien og dermed gir meg mulighet til å hjelpe kundene den dagen problemer oppstår.
Ser ikke helt poenget med SSD på en enkelt kontor-PC som skal få stå i ro. Det er to primære grunner til at man ønsker å benytte SSD disker:
1) Hurtighet på lese-/skriveoperasjoner til disken, noe som ikke er særlig relevant for en kontor PC og til dette formålet.
2) Stabilitet og driftssikkerhet med henblikk på at det ikke er mekanisk-bevegelige deler i disken. Absolutt en fordel med SSD disker i bærbare maskiner som blir transportert rundt, men her er det strengt talt snakk om en kontor PC som skal få stå i ro.
DVD er en av de tingene som faller inn under kjekt og ha. Og som metallhue uten radio rock dab og aux/usb tilkobling i den ene bilen er jeg nødt hehe.
Skjermen byttes sporenstreks. Den du linker til er ett mye bedre kjøp.
RAM i par. Bør de være matchet?
Windows tenkte jeg og å vente med å kjøpe til win10 kommer. Foreløpig tenkte jeg å låne 8.1 64bit. Windows har vel og lovt gratis oppgradering til win10 for alle som har kjøpt win8.
SSD er den ene komponenten som gjør at ny pc til kr 6000 i 2015 er raskere enn pc kjøpt ny i 2011 for samme pris. Utviklingen i denne prisklassen har hovedsaklig gått på strømforbruk i denne perioden, samt at ssd har blitt tilgjengelig i den prisklassen. For bærbare maskiner har utviklingen også gått på bedre skjermer, mer kompakte batterier, og av 802.11ac har kommet. Mindre strømforbruk betyr mindre kjølebehov som igjen betyr at maskiner kan bygges med mindre ytre mål.
Hvis man ser på cpu ytelse pr krone, har denne blitt litt bedre med årene, men det innsparte her tas igjen med ssd fordi ssd gir mer større utslag både i hastighet og strømforbruk enn en raskere cpu.
Er det noe sted folk snakker om hvor trege pc'ne deres er, så er det jo nettopp på kontoret! Selv om du har enorme mengder ram, kan du ikke engang scrolle i et worddokument uten at maskina vil sjekke med disken.
Enig i at om du setter inn harddisker og stort skjermkort, så kan 430w bli i grenseland. Holder utviklingen seg i samme retning som den går nå, er det lite sannsynlig at fremtidig oppgradering vil kreve så veldig mye strøm. Jeg har en maskin med ganske nøyaktig samme innmat som du har valgt. Den har i tillegg 5 tradisjonelle harddisker, og 4x så mye ram, og kjører 24/7 med relativt høy last. Den kjørte lenge på en 350W lowend PSU fra 2005 som hadde gått 24/7 siden 2008. Da vifta i psu'en tok kvelden fikk den en ny 430w. (Bytte psu gir mindre nedetid enn å bytte vifte inni psu.) Du har altså endel margin med 430w.
Aldri godt å si hvordan støyen fra en psu vil være. Teorien er jo at støy kommer fra kjølevifte. Kjølevifte bråker mer til mer varme det er i komponenten den skal kjøle. (Forutsatt at viftestyringen er som den bør.) Komponenten lager mer varme til mindre effektiv den er. En PSU merket bronse er mindre effektiv enn en merket sølv.
Men om den ene har en mer støyende vifte enn den andre, kan man jo bare glemme alle teorier.
Jeg har bare prøvd ett eksemplar av EVGA (600w bronse). Den støyet kanskje litt mer enn be quiet! System Power 7 400w (bronse) og 450w(sølv) som jeg har på hjemmepc'ne.
CORSAIR CX 430W BRONZE bråker litt mer. MEN forskjellene er små, og alle har stått i forskjellige kabinetter, slik at det kan være kabinettforskjeller jeg har hørt og ikke psu forskjeller. Når jeg nå sitter på kontoret, 2m unna pc med System Power 7 400w i Cooler Master Silencio 452 kabinett, med åpen kontordør, og 8m unna kjøleskapet, så overdøver kompressoren på kjøleskapet lyden av pc'n, og inni der er det mest de 3 snurrediskene som er største støykilde. Det er nå 19 grader i rommet. Om sommeren med 30 grader inne er lydbildet noe helt annet.
Er du virkelig opptatt av lyd, velg en psu uten vifte. De finnes.
Neh. Matchet er bare gimmikk. Men de må ha samme varenummer fra produsent, og helst fra samme batch, eller i det minste fra samme fabrikk.
Litt usikker på om det er offisiell uttalelse eller bare rykter.
Da ble det denne psu. En mellomting på 500w og gull sertifisert. Og billigere enn begge om man legger til frakten. Eller så må jeg handle fra en nettbutikk til.
Kikket på vifteløs men var oppi tusenlappen der. Dessuten tror jeg hdd, cpu og skjermkortvifter bråker mer enn psu. Får høre å galt det blir og vurdere vannkjøling eller andre tiltak om det blir for galt. Tror det går helt fint iforhold til hvor pc er plassert og bruken.
Hiver likeså inn 2x8GB RAM. Føler lissom heller for det enn å bruke opp plass for å få 2x4GB. Tror jeg har igjen for det om ett par år.
SSD vil jeg ha da jeg alltid har OS og programmer på en partisjon og alt annet på en annen. Og liker at den er driftsikker, kjapp boot og kjapp lese/skrive. Når jeg ser hvor hardt xp traveren jobber med hdd når den skal lese, skrive eller refreshe dlna serveren så tror jeg det er verdt pengene.
Vannkjøling. Hvor mye har man igjen for dette egentlig? Er det oppskrytt? Støy?
Skjermkortet ditt har passiv kjøling, og du har ikke bestilt hdd. CPU-vifta vil være din største støykilde.
Diskpartisjonering har i stor grad mistet sin nytteverdi. Slett alle partisjoner fra disken (om det er noen) og la installasjonen opprette automatisk. (dvs 100MB boot, resten blir en stor). Unntaket er hvis du skal ha kryptert lagring og ukryptert system.
Den PSU'en virker som en fin oppdagelse