#21
 5,111     Sørnorge     0
Går ut fra at du ikke kjører Windows på disse boksene Grin


Godt gjettet.
Har 10 av disse med windows også, men de har jeg ikke oppetidsoversikt over. Noen av dem står også på i flere måneder uten reboot.

Vet ikke hvor mye penger som skal brukes på PC?
Syns jo anbefaling til petterg er litt overkill.....Pc skal feks ikke brukes til spill..........


Om alternativene er overkill til 5000 eller ikke-overkill til 7000. Hva er da galt med å velge overkill?


fristende med en HDMI tilkobling slik at netttv kan brukes direkte. Ser at det går å bruke overgang fra displayport, uten at jeg vet hva det er.


Det har blitt mange standarder nå. DP ser ut til å bli den dominerende for pc. Mac har hatt det som standard i flere år.

Det er ikke trådløskort på den PCen som står der idag og det vil jeg ha på den nye. Det er kabeltv med datatilkobling idag.

Kan du bruke kabel bør du bruke kabel. Trådløst har blitt mye bedre med årene, men kabel er fortsatt det eneste som kan kalles stabilt.

Da vi har bærbare alternativer som brukes ellers, vil dette være en PC som helt sikkert ikke behøver alt av krefter, men da jeg regner med og håper at denne skal vare noen år, er det greit at det ikke er den mest krympede versjonen.

Hvis du skal ha både skjerm og pc, og ikke har spesielle behov kan det være like greit å kjøpe bærbar.

Det er fristende å gå for i5 prosessor, RAM kan jo lett utvides og snurrefri lagring er sikkert fin, men ikke nødvendigvis et must. Den som skal skiftes ut er en enkel maskin som har vart i over 10 år.

Du kan spare på mye, men ssd er vel den enkeltkomponenten som gir mest ytelse pr krone. Jeg ville heller tatt svak cpu og 4GB ram enn å gi slipp på ssd. Mange produsenter dumper maskiner med opptil 128GB ssd for tiden. Disse diskene er så små at folk raskt må oppgradere, og for folk som velger slike underdimensjonerte maskiner betyr det ny maskin. Dermed har ikke produsentene så mye å tape på dumpingen.

Prismessig hadde jeg håpet å stoppe rundt 5', men ser at det kan være litt svakt med kandidater.


Det ligger et klasseskille rundt 5-6000 i ytelse. Insisterer du på å være under kan du like greit kjøpe det billigste du finner.

Vil nok se på Open Office, da jeg ikke er storforbruker av slikt, men behøver vel uansett ikke ta hensyn til dette. Likte Windows 7 bedre enn Windows 8, har aldri klart å finne ut av den.


Helt ening. Office kjøper du helst på microsoft.no. Dermed trenger du ikke ta stilling til det samtidig med maskinkjøpet. Du kan prøve open office i begynnelsen og senere avgjøre om du trenger noe mer. Det beste argumentet for å kjøpe MS office er outlook i kombinasjon med exchange server. Bruker du ikke exchange server, er f.eks thunderbird bedre enn outlook. Og funksjonene man ellers får i MS office som ikke finnes i open office er det veldig få som faktisk har bruk for.

Windows 7 er for arbeid. Windows 8 er for underholdning og svaksynte. Windows 8.1 er et kompromiss, men fortsatt nærmere 8 enn 7. Nå får du ikke kjøpt 7 lenger (med mindre du finner et restelager). Snart kommer windows 10 (du kan laste ned gratis beta). Når den slippes offisielt håper jeg den vil være den forbedringen fra windows 8 som 7 var fra vista.
Om du kjøper maskin uten windows inkludert kan det være hensiktsmessig å vente med windowskjøpet til du kan kjøpe 10. Frem til den tid kan du enten bruke beta'n av 10, eller laste ned windows 7 (eller installere fra dvd'n til en annen pc) som kan brukes som demo i 30 dager uten lisens - og demoperioden kan fornyes 3 ganger, slik at du får totalt 120 dager demo. Innen den tid har du kanskje funnet ut om du vil kjøpe 10. Og har du ikke funnet det ut innen den tid, skjer det ikke skumlere ting enn at windows 7 popper opp en melding om at den mangler lisens ved oppstart. Du kan lukke meldingen og fortsette å bruke maskinen som normalt uten å miste annet enn automatiske oppdateringer og litt samvittighet.

   #23
 174     Stavanger     0
Celeron prosessoren er en billigprosessor som ikke yter spesielt bra. Den er blant annet nyere enn i3-mobile series, men taper på ytelse.

Den mangler, hyperthreading og visse instruksjoner.
Ville aldri ha anbefalt den til annet enn raspberry-pi bruk Wink
Signatur
   #24
 8,022     Bærum     0
Til å surfe på nettet og pusle litt med Office er den helt fin. Skal man spille tunge grafikkrevende spill eller rendre greier i photoshop osv må man ha noe med litt mere juice.

Ikke noe poeng å kjøpe dyr hardware hvis bruken kun er kontorstøtte-applikasjoner.
   #26
 5,111     Sørnorge     0
Det er verdt å merke seg at ytelse på maskiner ikke har forandret seg nevneverdig mye de siste årene. Kjøpte man en pc med i5 for 5000 i 2011 kan man i dag blåse den ren for støv og gjøre en ren windowsinstallasjon, og oppleve at den yter like bra som en ny pc til 5000 i dag.
Den største forbedringen på disse årene er strømforbruk, og dermed kjølebehov, som har gitt maskiner med lavere støynivå. For bærbare har batteritiden blitt bedre. I høyere prisklasser har det blitt mer utbredt med flere kjerner, men for lavere prisklasser er det 2 eller 4 som gjelder nå, mens det i 2011 var 2, 3 eller 4.
I 2011 var det normalt å levere maskiner med 2 eller 4GB ram. De kunne oppgraderes til 8 eller 16GB. I dag leveres maskinene med 4 eller 8GB, og kan oppgraderes til 16 eller 32.
SSD har blitt mer utbredt, men det skyldes mest dumpingpriser ssd-størrelsene som er for små til å kunne anbefales. Pristillegget for en pc med 256GB ssd er det samme som det koster å kjøpe en like stor ssd og sette i en gammel pc.

Det samme gjelder for i3. Men nå er i3 på vei ut av markedet, og erstattes av noe tregere. Så kjøpte du noe med i3 for 2500 i 2011 vil du faktisk få lavere ytelse av å kjøpe noe i tilsvarende klasse i dag.

For bærbare har også skjermer blitt vesentlig forbedret.
  (trådstarter)
   #27
 5,432     Akershus     0
Jeg noterer meg at det er bedre å droppe trådløst, jeg har ingen problem med å legge kabel.
Som tidligere nevnt, vil jeg ha muligheter for å koble meg opp mot TV, slik at jeg kan se nett TV. Er det muligheter for det på den du linker til fra netonnet petterg?

Hva må i såfall til? Hvordan ser utgangen man kan bruke ut rent fysisk, når det ikke er en HDMI utgang?


   #28
 5,111     Sørnorge     0
Det står ikke noe om hvilken digital skjermutgang det er på den maskina. Jeg ville ringt Lenovo og spurt. Jeg nekter å tro at Lenovo ikke har minst en av typene dvi/hdmi/DP/mini-dp.
Hvis det f.eks er mini-displayport, trenger du et adapter som dette.
http://www.multicom.no/DELTACO-mini-DisplayPort-till-HDMI-adaptere-20-pin-ha--hoe-18cme-vit/cat-p/c/p5427552
Lignende adaptere finnes for alle andre typene også.
pwb
   #29
 2,256     Ski     0
Edit:
Den første pc'n jeg satt sammen med overnevnte hovedkort/cpu/ram har stått påslått siden november 2013. Ikke en eneste reboot. (Den har riktignok 4stk av de rambrikkene, totalt 32GB, og 8-kjerners versjonen av cpuen, men essensielt det samme.) En annen som har nøyaktig de delene som nevnt over har stått på siden april 2014, men den fikk en reboot i august p.g.a flytting til et annet kontor.


Går ut fra at du ikke kjører Windows på disse boksene Grin


Windows 2008 SBS, 421 dager, 12 timer og 23 minutter. Har sikkert noen 2003 stående rundt som har stått på enda langer. Så skjønner ikke helt hva du mener.