Hvorfor er relativ pris interessant? Det skjønner ikke jeg.
Årsaken til at bensin koster 14,- og ikke 10,- er avgifter. Avgifter som vi får igjen i form av tjenester, ikke noe problem.
Smørsituasjonen er noe annet, nemlig markedsregulering til fordel for norske bønder. Hvorfor man i det hele tatt skal lage mat i Norge er en politisk sak, det finnes ingen økonomiske grunner til det.
Det er mye moro man kunne gjort for de 20 mrd landbruket får hvert år, samme hvilken politisk retning man står for. Men, vi velger altså å sponse hobbyen til ca 50.000 mennesker.
Au da den svei for en matprodusent. Sikker på at du ikke finner en eneste økonomisk grunn til å ha matproduksjon i norge?
En produsent av tulipaner i Nederland ble intervjuet på tv.....De spurte han hvorfor han ikke produserer mat?......Han svarte at han klarer ikke å gjøre det effektivt pga størrelsen, så mat kunne de andre produsere.... I Norge er det vel litt det samme, egentlig ingen økonomi å produsere mat...... Reindriftsutøver i Norge får noe som heter "kalvetilskudd" hvert år( ca 1000kr), det skal dekke alt til reinen dør.......Så reineier som klarer å få 1000 kalver fra flokken sin får direkte 1000000 kr fra staten...UTEN å gjøre/produsere noenting....I tillegg søker de erstatning: rovdyr/beitemangel osv, selv om det egentlig er betalt for allerede..... Norske bønder får også ekstra tilskudd for veldig mye, investeringstilskudd for å kjøpe pc,bil mm Det er ingen andre "bedrifter/firmaer2 som kan få slike tilskudd hvert år..... Jeg tror norsk landbrukspolitikk er "helt på jordet" nå.....
Signatur
"Den viktigste livsvisdom må vi oppdage med våre egne øyne" (Nansen)
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode (gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Hvorfor er relativ pris interessant? Det skjønner ikke jeg.
Årsaken til at bensin koster 14,- og ikke 10,- er avgifter. Avgifter som vi får igjen i form av tjenester, ikke noe problem.
Smørsituasjonen er noe annet, nemlig markedsregulering til fordel for norske bønder. Hvorfor man i det hele tatt skal lage mat i Norge er en politisk sak, det finnes ingen økonomiske grunner til det.
Det er mye moro man kunne gjort for de 20 mrd landbruket får hvert år, samme hvilken politisk retning man står for. Men, vi velger altså å sponse hobbyen til ca 50.000 mennesker.
Au da den svei for en matprodusent. Sikker på at du ikke finner en eneste økonomisk grunn til å ha matproduksjon i norge?
Man kan komme opp med mange argumenter for å ha jordbruk i Norge. Noen økonomiske er dog ikke lett å finne. Kan du opplyse oss?
Hvorfor er relativ pris interessant? Det skjønner ikke jeg.
Årsaken til at bensin koster 14,- og ikke 10,- er avgifter. Avgifter som vi får igjen i form av tjenester, ikke noe problem.
Smørsituasjonen er noe annet, nemlig markedsregulering til fordel for norske bønder. Hvorfor man i det hele tatt skal lage mat i Norge er en politisk sak, det finnes ingen økonomiske grunner til det.
Det er mye moro man kunne gjort for de 20 mrd landbruket får hvert år, samme hvilken politisk retning man står for. Men, vi velger altså å sponse hobbyen til ca 50.000 mennesker.
Au da den svei for en matprodusent. Sikker på at du ikke finner en eneste økonomisk grunn til å ha matproduksjon i norge?
Man kan komme opp med mange argumenter for å ha jordbruk i Norge. Noen økonomiske er dog ikke lett å finne. Kan du opplyse oss?
Er det egentlig noe som lønner seg å produsere i Norge som ikke kan produsere billigere et sted med lavere kostnader?
En produsent av tulipaner i Nederland ble intervjuet på tv.....De spurte han hvorfor han ikke produserer mat?......Han svarte at han klarer ikke å gjøre det effektivt pga størrelsen, så mat kunne de andre produsere.... I Norge er det vel litt det samme, egentlig ingen økonomi å produsere mat...... Reindriftsutøver i Norge får noe som heter "kalvetilskudd" hvert år( ca 1000kr), det skal dekke alt til reinen dør.......Så reineier som klarer å få 1000 kalver fra flokken sin får direkte 1000000 kr fra staten...UTEN å gjøre/produsere noenting....I tillegg søker de erstatning: rovdyr/beitemangel osv, selv om det egentlig er betalt for allerede..... Norske bønder får også ekstra tilskudd for veldig mye, investeringstilskudd for å kjøpe pc,bil mm Det er ingen andre "bedrifter/firmaer2 som kan få slike tilskudd hvert år..... Jeg tror norsk landbrukspolitikk er "helt på jordet" nå.....
Blir det krig, så tenker jeg du er glad for disse slaskete norske bøndene. Men det kan jo ikke skje igjen...... ;)
Må si jeg synes det er langt verre innen kunst. Der mener jeg generelt at det som er bra nok, vil selge. Det andre kan dø ut.
Er bra utrolig når bønder vil bygge stort og gå for mere effektiv samdrift på melkeproduksjonen sammen med flere naboer, så blir det ikke lønnsomt fordi de mister for mye av statsstøtten så det lønner seg heller å drive smått.. Har stått nok av eksempler på det i lokalavisa de siste årene. Hvorfor skal det ikke lønne seg å effektivisere?? Det er nå en ting, men det jeg synes er mere utrolig er pelsdyroppdrett. Jeg er ikke imot selve oppdretten så lenge det drives på en skikkelig måte, men hvorfor i alle dager skal de få statsstøtte for å produsere pels?? De sa på nyhetene nå i sommer at de selger mye pels til Russland og Kina, lavkostland der det fortsatt er greie priser på å importere pels fra Norge?? Er noe som skurrer i mine ører i alle fall.. Mye tullete det blir brukt penger på...
Au da den svei for en matprodusent. Sikker på at du ikke finner en eneste økonomisk grunn til å ha matproduksjon i norge?
Nei, dessverre. Det finnes ingen norsk produsert mat som kan konkurrere mot prisen på det vi kan importere. (Og vær så snill å ikke argumenter med gourmetprodukter til 0,001% av markedet.)
Dog ett unntak - fisk. Oppdrettsfisk, vel å merke.
Prinsippet er enkelt - man bør gjøre det man er best på. Tomater = Spania, Biff = Argentina/ Botswana, Hvete = Ukraina etc. Dessverre er ikke naturen i Norge best for noen som helst matproduksjon, slik er det bare.
Au da den svei for en matprodusent. Sikker på at du ikke finner en eneste økonomisk grunn til å ha matproduksjon i norge?
Nei, dessverre. Det finnes ingen norsk produsert mat som kan konkurrere mot prisen på det vi kan importere. (Og vær så snill å ikke argumenter med gourmetprodukter til 0,001% av markedet.)
Dog ett unntak - fisk. Oppdrettsfisk, vel å merke.
Prinsippet er enkelt - man bør gjøre det man er best på. Tomater = Spania, Biff = Argentina/ Botswana, Hvete = Ukraina etc. Dessverre er ikke naturen i Norge best for noen som helst matproduksjon, slik er det bare.
Du er av den oppfatningen at vi skal importere all mat, selv den vi har naturgitte forutsetninger for å produsere her i Norge. Fordi vi kan importere maten billigere fra utlandet?
Au da den svei for en matprodusent. Sikker på at du ikke finner en eneste økonomisk grunn til å ha matproduksjon i norge?
I Norge er det vel litt det samme, egentlig ingen økonomi å produsere mat......
Reindriftsutøver i Norge får noe som heter "kalvetilskudd" hvert år( ca 1000kr), det skal dekke alt til reinen dør.......Så reineier som klarer å få 1000 kalver fra flokken sin får direkte 1000000 kr fra staten...UTEN å gjøre/produsere noenting....I tillegg søker de erstatning: rovdyr/beitemangel osv, selv om det egentlig er betalt for allerede.....
Norske bønder får også ekstra tilskudd for veldig mye, investeringstilskudd for å kjøpe pc,bil mm
Det er ingen andre "bedrifter/firmaer2 som kan få slike tilskudd hvert år.....
Jeg tror norsk landbrukspolitikk er "helt på jordet" nå.....
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Er det egentlig noe som lønner seg å produsere i Norge som ikke kan produsere billigere et sted med lavere kostnader?
Blir det krig, så tenker jeg du er glad for disse slaskete norske bøndene. Men det kan jo ikke skje igjen...... ;)
Må si jeg synes det er langt verre innen kunst. Der mener jeg generelt at det som er bra nok, vil selge. Det andre kan dø ut.
Men tilbake til smør...
10 poeng
Det er nå en ting, men det jeg synes er mere utrolig er pelsdyroppdrett. Jeg er ikke imot selve oppdretten så lenge det drives på en skikkelig måte, men hvorfor i alle dager skal de få statsstøtte for å produsere pels?? De sa på nyhetene nå i sommer at de selger mye pels til Russland og Kina, lavkostland der det fortsatt er greie priser på å importere pels fra Norge?? Er noe som skurrer i mine ører i alle fall.. Mye tullete det blir brukt penger på...
Nei, dessverre. Det finnes ingen norsk produsert mat som kan konkurrere mot prisen på det vi kan importere. (Og vær så snill å ikke argumenter med gourmetprodukter til 0,001% av markedet.)
Dog ett unntak - fisk. Oppdrettsfisk, vel å merke.
Prinsippet er enkelt - man bør gjøre det man er best på. Tomater = Spania, Biff = Argentina/ Botswana, Hvete = Ukraina etc. Dessverre er ikke naturen i Norge best for noen som helst matproduksjon, slik er det bare.
Du er av den oppfatningen at vi skal importere all mat, selv den vi har naturgitte forutsetninger for å produsere her i Norge. Fordi vi kan importere maten billigere fra utlandet?