#11
 1,019     Rogaland     0
JA, om du tenker på tysk bondebrød eller landbrød er dette oftest et surdeigsbrød. Både i tyskland og Frankrike bakes det mye surdeigsbrød. Skal du lage rugbrød er det lettest å få godt resultat ved å tilsette litt surdeig. Pumpernickel forbinder jeg ofte med tysk brød. det har jeg aldri bakt men det vil jeg tro det samme gjelder der.
Signatur

pwb
  (trådstarter)
   #12
 2,256     Ski     0
Frodor: en ting jeg ikke ha funnet at/fått svar på enda. Etter å ha tatt det man trenger til baking, skal man da ta ut mesteparten av glasset og mate videre på det lille som er igjen i glasset (det har jeg gjort), eller skal man kaste alt som er i glasset og heller ta en liten bit av selve deigen etter første heving og mate den videre?

   #13
 1,019     Rogaland     0
Du mater på det som er igjen i glasset ja. Jeg pleier å la det vere igjen ca 50 gram surdeig i glasset som jeg mater videre på. Jeg pleier å tilsette 150g vann og 150g mel sånn cirka noe som gir 350 g surdeig. Når jeg så baker 3 brød er det 250-300 gram surdeig som skal til i mine oppskrifter. Om jeg ikke baker brød en uke så kaster jeg deigen eller gir den bort (kan faktisk ha litt i vaffelrøra og) men beholder 50 gram som jeg frisker opp/mater.
Signatur