#11
 544     Nedre Romerike     1
Det er ikke alltid jeg følger renhetsloven til punkt og prikke. Men det å kalle en blanding av forgjæret husholdningssukker, humleekstrakt og vann for øl er å ta litt hardt i synes jeg Wink

   #13
 3,412     Akershus     0
Enig,
Det er ikke alltid jeg følger renhetsloven til punkt og prikke. Men det å kalle en blanding av forgjæret husholdningssukker, humleekstrakt og vann for øl er å ta litt hardt i synes jeg Wink


Enig, det er litt utenfor kanten å kalle Tomtebrygg for øl.

På den annen side: Både Tomtebrygg og mye annet her i verden kan være godt til sitt bruk uten at det er "øl" Smile
Signatur
   #14
 3,082     Gol     0
Noen som lager øl med tomtebrygg eller?
Vurderer og lage det til jul men da må jeg vel lage det i morgen om det skal bli ferdig til juleaften.. Smile


Beklager at jeg kaller Tomtebrygg for øl, men om vi heller sier Juleøl da så er det vel innafor.
Bruker både sukker og gjær så står det lenge nok får man jo prosenter i dette også Smile

Jeg drikker ikke ØL til vanligvis men akkurat tomtebrygg er helt kurrant Smile

Signatur
   #15
 1,420     Oslo     0
Da har det gått et år igjen og Aftenposten/osloby har foretatt ny juleøltest.

Jeg ble overrasket over at Venstre nylig foreslo sterkølet tilbake i matbutikkene. Selv mener jeg at sterkølet kan forbli på Polet. Lettere tilgang til sterkøl gir høyere forbruk av sterkøl.
Grans Bare Øl på REMA1000 koster nå kr. 19,90 - en krone mindre enn for et år siden ...

http://www.osloby.no/sulten/Dette-er-arets-beste-juleol-8241612.html
Signatur
   #16
 3,535     0
Lettere tilgang til sterkøl gir høyere forbruk av sterkøl.

Jeg skulle likt å se en statistikk (bekreftet av en nøytral kilde, ikke avholdsorganisasjoner og denslags) som viser nedgangen i alkoholrelaterte skader da sterkøk ble tatt ut av butikk i 1993 - kurver fra noen få år før til noen få år etterpå, som viser en markert knekk på det tidspunkt sterkølet ble flyttet til polet. Da naturligvis skader totalt sett - om skader som kan isolert sett kobles opp mot sterkøl ble redusert, er ikke interessant, hvis det samtidig var en økning i skader forårsaket av pils, vin og sprit som erstattet sterkølet.

Det første hel-trønderske ordet jeg lærte da jeg flyttet til Trodheim var da Adressa omtalte årets juleøl fra Dahls (det var før 1993, så det var sterkøl) som "et øl til å bli goddæmt av". Jeg hadde aldri hørt ordet "goddæmt" før, men skjønte umiddelbart betydningen, kanskje delvis fordi jeg hadde smakt ølet. Når man blir goddæmt er ikke risikoen for alkoholskader spesielt overhengende. Ihvertfall ikke sammenlignet med andre tilstander man kan komme i om man drikker alkohol.
   #17
 672     Bergen     0
Har testet ca. 20 av årets juleøl, og de som falt best i smak var Berentsens Julefnugg og Aass Juleøl Premium, begge poløl.

   #18
 895     0
Da har det gått et år igjen og Aftenposten/osloby har foretatt ny juleøltest.

Jeg ble overrasket over at Venstre nylig foreslo sterkølet tilbake i matbutikkene. Selv mener jeg at sterkølet kan forbli på Polet. Lettere tilgang til sterkøl gir høyere forbruk av sterkøl.
Grans Bare Øl på REMA1000 koster nå kr. 19,90 - en krone mindre enn for et år siden ...

http://www.osloby.no/sulten/Dette-er-arets-beste-juleol-8241612.html

Om "Grans bare øl" hadde kostet 9,90 ville det fortsatt vært overprising. Har faktisk aldri smakt noe verre... Skjelden at jeg ikke greier å drikke opp en øl, men der går grensa! Merkelig i og med at en del annet fra Grans i høyeste grad er drikkenes.
   #20
 544     Nedre Romerike     1
Anbefalingen på ditt innlegg er gitt med forbehold om at det er snakk om noe annet enn Tomtebrygg i år Wink