6,435    10    0  

Olje fyring i dag?? Helt bak mål? Eller?

 8     0


Hei

Ser på hus, bygge nytt eller ny brukt hus ikke langt fra Elverum. Kommer til å bruke ved, men må jo ha noe mer, så det er litt varme i huset når vi kommer hjem etter job.
Så, hvordan er det å kjøpe olje fyr i dag? Vannbåren varme koster jo en del, rundt 200-250 000, ble sagt til meg.
En får mye olje for det.......Om en ikke moderne i 2011 da.

Noen tips eller ideer på hva vi skal gjøre?

Takk for hjelp

   #1
 3,109     Norge     0
Dersom du skal ha oljefyr uten vannbåren varme, korleis har du tenkt å distrubuere varmen rundt i huset då?

Eller er det ei oljekamin du tenker på, kombi vedovn og oljebrennar?
   #2
 3,387     0
Som aktiv skriver kan du forsåvidt ha oljefyr med vannbåren varmedistribusjon.

Det er viktig å skille mellom varmeleveransen, dvs vedovn, elkassett, peis, borehull etc og distribusjonssystemet som kan være direkte slik som en panelovn eler det kan være vannbåren gulvvarme, vannbårne radiatorer, Vannbårne BestBoard, etc etc

Fordelen med en vannbåren distribusjon er at du siden kan koble innpå all verdens energigivere. Vedovn med vannkappe, elkassett, varmepumpe, mirakelmaskiner etc etc.

Det billigste med dagens strømpriser vil være elektriske panelovner med termostater med nattsenking. Men det KAN endre seg dersom strømprisen stiger eller en får varmepumper som er svært effektive eller dersom Rossi sin prosjekt viser seg å fungere.

Her er det masse muligheter.
  (trådstarter)
   #3
 8     0

Tenkte på vannbåren varme av olje fyring. Ikke en vannbåren varme fra boring etter vann.
   #4
 3,109     Norge     0
Vannbåren varme kostar ikkje 200-250.000 kroner for ein normal enebolig.
Radiatorar er normalt billigare enn gulvarme, dersom det er aktuelt, men ikkje fult så bra som gulvarme då.
   #5
 3,387     0
Rundt Oslo vet jeg at mange tar nærmere tusen kr pr kvm for å legge vannbåren varme i lett konstruksjon med varmefordelingsplater. Da er en på nærmere 200 tusen for 200 kvm.

En skikkelig tank hvor en har separate varmemagasin og varmtvannstank og ikke en tank med varmtvann innerst og "oppvarmingsvann" ytterst koster fort nærmere 50 tusen med montering om en skal ha med et varmeelement på 7-10 kW.

Så 200-250 tusen er ikke nødvendigvis noe estimat som er helt borti veggen. En må jo se på hva det koster uten egeninnsats.

Det å borre et dypt hull og sette inn en V/V varmepumpe av et kvalitetsmerke er jammen ikke billig det heller. En kan jo satse på en billig l/v men da kan en regne med store kostnader på reparasjoner. Se hva Sintef har funnet ut om driftsikkerhet på l/v-varmepumper. Jeg ville gått for en som koster opp i 40-50 tusen for å få noe som er pålitelig fra et firma som stiller opp i etterkant. Ikke et billig "rea-rea"-firma uten kontoradresse eller eget serviceverksted.
  (trådstarter)
   #6
 8     0


Takk for all hjelp.
Det koster, ja...Men, en må jo ha det varmt.
Ved er bra, men når en er borte på jobb, ja da er kaldt når en kommer hjem. Så, må ha noe som holder huset varmt, ca 10--12C, når vi borte. Så bruke ved for å få opp varmen.
   #7
 76     0
Når det gjelder oljefyr så lurer jeg på om det ikke lenger er tillatt i nybygg. Det var i hvert fall snakk om at det skulle forbys.

   #8
 3,109     Norge     0
Vil berre fram til at vannboren varme ikkje er synonymt med varmepumpe.
Må man betale 1000 kr pr m2 for vannbåren gulvarme, må man forhøre seg om pris med andre er nå min meining.
   #9
 5,336     Tromsø     0

Tenkte på vannbåren varme av olje fyring. Ikke en vannbåren varme fra boring etter vann.


Siste tall jeg har sett (i fjor) for prisen per kWh med oljefyring var 1,50kr. Altså 50% dyrere enn den krona per kWh man gjerne regner for strøm. Både strøm og olje har blitt dyrere siden den gang.

Men invester gjerne i vannbåren varme, enten rør i gulvet, tradisjonelle radiatorer under vinduer eller 13cm høye varmelister i stedet for vanlige gulvlister.
Så kan du vurdere om du skal ha en fyrkjele som går på olje, strøm eller pellets. Eller en kombinasjonssak der du kan bytte energikilde etter hva som lønner seg, evt. også med varmepumpe, luft-vann hvis du ikke vil bore energibrønn.
Signatur