#11
 217     Asker     0
Mannhull pleier å være midt på taket av tanken, i enkelte tilfeller i enden.
Når du har gravet deg frem til flensen, normalt 40-60cm i diameter og som ligger kanskje 20-40 cm under bakken, løsner du boltene og kommer til tanken fra oversiden. Kjøp en liten pumpe du setter på drillen og fest en slange som tåler diesel. Dytt slangen ned i tanken og trykk start på drillen - og vips så kommer det opp olje. Det var vel kun ca. 10 liter jeg fikk opp i 2001 og den oljen gikk til opptenningshjelp i peisen. Oljefirmaene tar gjerne avgift på den oljen de tømmer. Tror normalt det er 200 liter de tømmer (eller tar avgift for??).

Avtal med et tankfirma at de renser tanken. IKKE GÅ NED I TANKEN SELV OG SIKRE MOT AT ANDRE KAN GJØRE DET.
Et tankfirma er alltid to stykker på en tank. Rensing behøver ikke å koste allverden, kanskje du får det til 4.000 kroner og da kopler de av påfyllingsrør slik at en tankbil i fremtiden ikke tar feil og fyller din tank.
Du kan jo avtale med rensefirmaet at du selv fyller med sand og grus eller at de gjør det.
Tanken vil jo ruste over tid og vil på et tidspunkt kunne rase sammen, feks under frostspreng. Det er grunnen til at tanken skal fylles med et inert materiale.
Signatur

   #12
 123     Harstad     1
Vår 3000-liters tank har vært i drift i 53 år inntil nå nylig.
Den er ikke egentlig nedgravd men ligger under betongplatting. Mannhullet er lite tilgjengelig via en dyp betongsjakt som passer for dverger.
Evt. lekkasje ville vi nok ha merket selv da det er fall fra tank til vår egen grunnmur.
Så antar det er bare å suge den tørr, sette hengelås på påfyllingslokket og så er alt OK.
   #13
 4,110     Akershus (Follo)     0
Jeg hadde 2 ståltanker på 1200l som hadde ligget i over 30 år.

Jeg likte ikke tanken [beklager] på at de skulle begynne å lekke. Kommunen hadde ikke peiling på dem. Så jeg tømte dem først så godt jeg kunne og fikk gravd ned til dem. Så løftet gravemaskinen dem opp mens jeg stod klar med balja i tilfelle rottefelle. Og ganske riktig, den ene rant det langsomt av. Gravern fikk plassert den i en retning som ikke medførte lekkasje og ga meg litt mer tid.

Så ble ny glassfibertank lagt ned, koblet, testet og meldt til kommunen.

Den tanken som lakk lå pakket ned i blåleire og leira hadde holdt den tett. I praksis var det ikke lenger en ståltank men en rustforsterket leiretank! Men leira hadde hodt tett, det var ikke snev av oljelukt i drenskummen til huset som ligger like ved. Men man kan si det var på tide å få den opp!

Så tøm tanken så godt som overhode mulig før den tas opp. Stå klar med presenning, balje og (mye) bark for umiddelbart å ta det som måtte lekke ut under prosessen. Det vil alltid være noen liter igjen. Og ha klar understøtting så den kan legges på skrå om det lekker noe sted.

Brukt oljebark er selvfølgelig spesialavfall.

Oljen du pumper av tanken kan du sikkert bli kvitt om du snakker med noen som har eldre verkstedbygg. De har ofte et Kokoverk e.l. og tar gjerne oljen din uten at du må betale. For dem er det gratis fyring.

Signatur
   #14
 103     oslo     1
Jeg skulle tømme og fjerne min på 700l ifjor. Ringte Statoil som jeg pleier å kjøpe parafin fra. De satte meg i kontakt med et firma som skulle komme å tømme\rense\fjerne tanken.

Etter mye om og men kom det en pensjonert fyr som "kanskje kunne fikse det"??

Han drev egentlig ikke med det mer sa han, men kunne sikkert ta det innimellom. Jaja, tenke jeg, samme hvem som gjør det bare det blir gjort.

Uker gikk og jeg måtte purre. Fyren hadde glemt meg og jeg begynte på nytt. Nå skulle han skaffe pumpebil og alt mulig. Det kom vel på en 10-12 tusen ville han tippe.

Etter en dag tenkte jeg at hvorfor betale masse når man kan betale ingenting (nesten).
Dro på Clas Olson å kjøpte drillpumpe, fant noen gamle hageslanger og noen jerrykanner.
Tanken inneholdt ca. 45 liter parafin. Når den var helt tom lot jeg den stå et døgn med luftpumpe så den fikk luftet seg litt. Fylte den opp med vann og zalo?? i den tro at det var bra. og tømte den igjen.

Så var det fram med bajonettsagen og videre med skrotet på dynga
   #15
 263     1
Jeg har tappet over ca 60liter grums og levert på "miljøstasjon" i plastdunker. Resten av parafintanken skal jeg dele i to og vaske ren. Slik som siste innskriver sier at jeg skal gjøre. Det var flere som ville sanere tanken for penger, men så fortalte en meg at dette kunne jeg ta hånd om selv og det var enkelt og enklest. Dele tanken i to og vaske ren med avfetting.

Takk til Vitek i Bergen.
   #16
 22,342     Akershus     0
Jeg hadde en slik glassfibertank. Jeg grov den opp og satte den på hegeren. Det var ikke mere enn et par liter guffe igjen. Jeg dro til "miljøstasjonen" og fikk hjelp der med å hive den i containeren for restavfall. Null problem, null gebyr.
   #17
 846     Gran     0
Hei til alle dere.

Varmepumpe er kjempe bra! MEN
Dere som har eldre oljetanker og kjeler, har vel også et eldre distribusjonsanlegg.
Vi får ofte endel henvendelser fra dem som har byttet ut oljekjelen med en VP om at dem ikke får nok varme i huset pga at de har et høytemperatur distribusjonsystem som er tiltenkt en tur temp på opptil 80 grader! og ved kanskje maks 55 grader turtemperatur fra varmepumpen gir ikke de gamle radiatorene nok kW.
Da blir man nødt til å bytte ut distribusjonsystemet også.

   #18
 123     Harstad     0
Hvis de har konstant kaldere enn minus 10, har dårlig isolert hus eller underdimensjonert varmeanlegg så er det jo forståelig. Mitt anlegg fungerer utmerket med 40-50 grader på vannet. Ved minus 10 måtte vi fyre med ved i tillegg, mest fordi hovedsikringen ikke tillot at elkassetten gikk på full guffe.
   #20
 3,573     buskerud     0
Som en del av planlegging av fyranlegg utfasing  eller oppgradering til pellets, er spørsmålet rundt oljetanken...  tilfelle jeg ender opp med å fyre med olje noen år til...

Den er fra 1973,  noen sier at de ikke holder lenger enn ca 40 år(de som selger nye tanker ), andre sier de holder omtrent evig....(de som  selger oljeprodukter, fyr deler og vil at du skal bruke videre)

Gravde drenering for 4 år siden, luktet litt diesel av bakken på overflaten, men det var kun etter søl noen mnder  før.. rundt tanken virka alt normalt, og påfyllingsrør så ok ut, noe overflate rust, men hele. Hadde jeg visst at det er "krav" om kontroll, skulle jeg tatt den da... men det visste ikke jeg, og ingen andre heller, vet ikke om kommunen der jeg bor krever det på tanker under 3200l?

Rørene mine ligger med litt motfall, så det må tankes sakte, hvis ikke kommer det et skikkelig tilbakesprut... kos og gøy for han som tanker, og gressplenen min. Men nå gir jeg instruks om det, dessuten bruekr jeg en lokal leverandør som husker dusjen han fikk  ;D

Dette fikset vi da vi drenerte, men naturligvis sank jo bakken litt mere sammen etter snøfall og problemet kom tilbake...

Jeg ser på  loven rundt dette, og kontroll er ifølge staten  kun for tanker over 3200l

Stemmer dette?  Men du er vel like fordømt ansvarlig hvis det lekker ....