1,599
4
0
Bygging av frittstående grillhytte-halvtak
24
Nedre Sirdal
0
Hvordan bygger jeg et grillhyttehalvtak på garasjetak-dekket slik at det ikke kneler.
Tenkte meg å bygge et svakt skrånede tak på ca 3x4.5 meter som kan ha tett vegg bak på det laveste. kansje hele/tette vegger på deler av kortsidene.
Ettersom lommeboken ikke tillater skyvedørfelt og vinduer ennå så ville jeg benyttet det åpent i et år eller to.
Såg for meg 4x4" i hvert hjørne og en 4x10 bjelfe i front på den høyeste langsiden.
tenkte på bølgeplast plater på taket, men det går gjerne an men panel og schingel, sidene og front vil slippe inn mye lys. "tett" tak vi gjerne virke avstivende??
Har noen noe tips? har en skisse liggende som jeg kan legge inn her hvis jeg få lastet det opp
Tenkte meg å bygge et svakt skrånede tak på ca 3x4.5 meter som kan ha tett vegg bak på det laveste. kansje hele/tette vegger på deler av kortsidene.
Ettersom lommeboken ikke tillater skyvedørfelt og vinduer ennå så ville jeg benyttet det åpent i et år eller to.
Såg for meg 4x4" i hvert hjørne og en 4x10 bjelfe i front på den høyeste langsiden.
tenkte på bølgeplast plater på taket, men det går gjerne an men panel og schingel, sidene og front vil slippe inn mye lys. "tett" tak vi gjerne virke avstivende??
Har noen noe tips? har en skisse liggende som jeg kan legge inn her hvis jeg få lastet det opp
Skal du ha grillen inne i hytta? Hvilket underlag har du tenkt? Hva tenker du om avtrekk av røyk etc?
Du finner nok tegninger på tilsvarende på nett. Hus/hytter til salgs på finn.no kan også være inspirerende.
Siden dette er på garasjedekket som ikke har fall (det danner seg to pytter når det regner...) så blir det de 50x50 mørkt-tre terrassefliser eller et lavtbyggende flytende terrasse oppå.
Har ikke sett for meg noe røykløp grillpeis inni hytta i utgangspunktet - men det hadde gjerne vært fint til kaldere kvelder med litt vedfyring.
Hvordan er det å grille i en slikpeis??
Tenker på å dra gassgrllen innafor, eller rulle inn kullgrillen etter at flammene har gitt seg.
Jeg tenkte på brannfare ift underlag, og så lurer jeg på om det blir litt slitsomt å grille innendørs dersom røyk og matos ikke finner veien ut.
Hvor plagsomt det er komme vel litt an på hvor mange pils men har fått i seg? Høres ikke ut som en kjempegod ide det der. Uansett hvor godt man passer på selv så vil det kunne komme en situasjon hvor andre griller og etter at de er ferdige så synes de det er litt kaldt og lukker skyvedøren, hva vil da kunne skje?