7,667
10
0
etterbrenning nordpeis casa
78
Mosjøen
0
Jeg lurer på om det er noen som har erfaringer med nordpeis casa.
Er litt usikker på om etterbrenninga fungerer som den skal.
har sett på enkelte ovner med etterbrenning og d bruker være en blå flamme som "klatrer" ovnen men den finnes ikke her.
Det er også veldig skjelden at det brenner ut av de etterbrenningshullene høyere opp i ovnen.
Noen som har synspunkter ang dette????
Er litt usikker på om etterbrenninga fungerer som den skal.
har sett på enkelte ovner med etterbrenning og d bruker være en blå flamme som "klatrer" ovnen men den finnes ikke her.
Det er også veldig skjelden at det brenner ut av de etterbrenningshullene høyere opp i ovnen.
Noen som har synspunkter ang dette????
Jeg har Nordpeis Casa, og denne etterbrenningen ser jeg bare når vi brenner med full trekk.
Den er også litt følsom for my aske, ihvertfall en gang i løpet av fyringssesongen burde du ta ut platene i ovnen og renske godt ut...
Vil det si at etterbrenningen funker kun når man fyrer hardt??
Jeg tenkte det er like viktig at det fungerer ved forsiktig fyring da det er jo det man fyrer mest av(forsiktig fyring)
Har du vært borti at siderutene har glidd ned??
Jeg måtte kjøpe uoriginale pakninger og sp presse rutene fast med pakningene.
De flammene du etterlyser ser jeg bare når jeg fyrer med full trekk, men ifølge bruksanvisningen så fungerer bare etterbrenningen når du fyrer på halv trekk, altså hjulet midt på.
Min ovn er 2.5 år nå, ingen problemer med sidevinduene.
Andre som sliter med det samme.. ???
Har hatt tilfeller av det samme men ikke så mye at det er noe problem...
tror at problemet er at det er så store dører på dagens ovner at det blir for dårlig trekk..(antar det er ikke bare denne ovnen som har dette problemet)
For ellers er jeg ganske fornøyd med ovnen. har sett her på forumet at det er flere som har litt problemer med trekken ovnen.
Har ikke noe problem med trekken men den trenger litt tillvenning for oppfyring..
er vant til gamle ovner da man hiver 1 avisark og noen skiver ved oppå det så var det full fyr..
Derfor er det særs vikitg at veden ligger i ovnen slik at luftehullene ikke tildekkes
John Kåre Vik (Ansatt i Stovas Peisovner)
For å få best mulig forbrenning og effektiv utnyttelse av ved må tilførsel av luft skje i riktig mengde og på riktig sted i brennkammeret. For stor lufttilførsel kan gi for rask forbrenning med tilhørende høye temperaturer som kan skade ildsted, skorstein og bygning. Dette er i større grad tatt hensyn til i dag enn tidligere da det ikke var krav til testing mht sikkerhet og miljø.
I våre innsatser og peisovner så tilføres det oksygen til gassene som samler seg over bålet og disse antennes. Røykgasstemperaturen som går opp i pipen er pga dette lavere enn på ikke-rentbrennende ildsteder, det skal altså mer til for å varme opp pipeløp slik at dette trekker optimalt. Anbefaler vår fyringsveileder og vår fyringsfilm som ligger på våre nettsider:
http://www.nordpeis.no/i/om-ldsted/fyringsveiledning.aspx
http://www.nordpeis.no/i/om-ldsted/fyringsfilm.aspx
Her er det samlet mye nyttig informasjon og mange gode tips for fyring i nye ildsteder. Å lage ildstedene rentbrennende er lovpålagt.
Vi håper dette vil hjelpe deg å løse problemet.
Teknisk support hos Nordpeis