Er ikke sikker på om dette er så lurt nei. Hvis røyken blir for kald vil den kondensere, og man vil få problemer med trekken. Man får jo også kjøpt vedovner med vannkappe, så jeg ser ikke helt poenget.
Finnes en pipe med 3 løp som gjør noe lignende: fra ovn opp til loftet, ned til kjelleren, opp og ut. Poenget er å kjøle røykgassen (om det nå er lurt?) og å bruke pipemassen som varmelager og varmefordeler. En klar fordel er enkelhet! En ulempe er feiing.
Jeg klikket meg inn på denne linken og leste følgende:
Mange misforstår dette begrepet. Når det står om en ovn at den gir 3000-8000W, så betyr det at den gir fra 3-8kW pr. time. Og da er det jo interessant hvor lenge denne ovnen gir varme. Det hjelper ikke bare å se på effekten, men man må også vite hvor lenge den holder på varmen. Et eksempel: -En ovn som gir 5kWt i snitt, og er varm i 4 timer = 20kW tilført huset. -Varmepipa gir 2kWt i snitt og er varm i 15 timer = 30kW tilført huset. Det er her den store forskjellen kommer inn. Noen sier at Varmepipa bare er en dyr pipe, men da har de ikke forstått prinsippet.
Ikke så veldig tillitvekkende at de ikke vet forskjell på kw og kwh... ::)
Ja: http://www.jordegard.no/Kontaktoss/Resources/JordeBrosjyre050309web.pdf
Løsning der "pipa er ovnen", der røyken sendes rundt.
Ikke så veldig tillitvekkende at de ikke vet forskjell på kw og kwh... ::)
Poenget her er jo å utnytte den varmen som elles går ut pipa.