11,005    5    0  

Optimalisering av vedovn : Flytting av ovn og topptilkobling av røykrør

 123     0
Hei, jeg har en 3-etasjes Dovre vedovn (Bukkene bruse). Har ikke funnet betegnelsen på den. (Noen som vet hvor det er påført?)

Den er som nevnt i 3 etasjer, men røykrøret er tilkoblet i "2.etg" og ført rett i pipa. 3.etg ser ut til bare å være til pynt. Syntes ovnen spiser bra med ved, og lurer på å flytte tilkoblinga til toppen, og samtidig flytte ovnen 30 cm sidelengs for å få større klaring mot en døråpning.

Vil da måtte ta nytt hull i pipa og sette inn en røykinnføring, samt tette og støpe igjen det gamle. Får ca 1 meter røykrør fra toppen på ovnen og inn i pipa med 2 stk 90 graders bend. (mot dagens 20 cm røykrør) Vil også få en etasje ekstra, noe jeg håper har god effekt. Noen som har erfaringer med noe tilsvarende? Er det verdt jobben?

Antar ovnen er fra ca 1980. Pipa er en Leca elementpipe fra 1980.

   #1
 4,110     Akershus (Follo)     0
Er det denne: http://www.dovrepeisen.no/sider/vedovner.asp?NodeID=838&PlaID=3

Jeg har en slik med det "klokketårnet" som er vist på et av bildene. Jeg har ca. 1,5m røykrør før pipa og den varmer som bare det. Jeg målte temperaturen på røykrøret der det går inn i pipa men husker ikke hva den var, bare at den var høy nok til at det er greit å utnytte den. På min går røykrøret ut fra toppen av "tårnet", og jeg har ikke prøvd uten. Det fulgte med ovnen. Og hos meg er noe varme til pipa OK.  den er av tegl og virker som kakkelovn. Men om du har Leca pipe så sender du det jo bare opp til kråkene.

Så jeg ville gjort som du foreslår.
Signatur
   #4
 3,210     Vestlandet     0
Du vil ikke heller spare pengene (og arbeidet) til en rentbrennende ovn etter hvert da?
   #5
 206     Østafjells     0
Du har trolig Dovre 300, samme som bildet over?Lurer på om den ble nummeret 330 i 3 etg?
Solgt utrolig mange av disse på 80tallet.
Kjempegod ovn, men brennplatene er av dårlig kvalitet.
Lønner seg helt klart med topputtak og langt rør.
Pass på att det ligger en "stopper" i fremste hull i overgang ovn/etg.2
Og en "stopper" i bakre hull overgang etg.2/3
Signatur