Kort fortalt kan jeg si at Jøtul F250 bruker ca 2-3 kubber, og så er rommet på 16 kvm varmet opp i 1-2 timer på vintern ved ca -10 ute. Og vi har hverandadør og et 200x140m stort vindu på ene veggen (som står å presser kulde mot)
SATAN: jeg skrev anbefaler ikke bør Men syntes kansje ikke "bør" er så dumt heller....
Rentbrennende ovner er også tettere, og slipper ikke ut varmluften så raskt som i gamle istne vedovner.
Sekundærluft er kald luft ved gulvet som trekkes opp via ovnen, og kommer ut som varm luft. Denne luften varmes ikke opp i brennkammeret, men mellom ytterplater og brennkammer. Dette fører igjen til en større sirkulasjon i rommet. Som igjen sprer varmen lenger enn 3m fra ovnen. Kalles også konveksjonsvarme. Det varierer hvor effektiv konveksjonsvarmen er fra ovn til ovn. Det rentbrennede systemet kaller også sekundær forbrenning eller dobbeltbrenning, da man også brenner gassen av veden. Dette er synlig på feks mer buldrende flammer og finere aske.
Tips: på jotul.no har de bla en vedkalkulator, hvor du kan finne ut hvor mye ved du sparer.
Her blander du begreper Flisa. Sekundærluft er luft til sekundærforbrenningen. Det du snakker om er vel luften som går bak konveksjonsplatene og ut igjen i rommet?
Her er en litt artig tråd om hvordan det går når den ene parten i heimen vil bytte ut den gode gamle 60 cm's Bjønnovnen med en nymotens design-skulptur, store glassfasader og hi-tech revolusjonerende miljøvennlig rentbrennende primær og sekundær forbrenning på høyde med de beste forskningsresultater i utlandet, godt hjulpet av den ambisiøse ekspeditrisen i ildstedsavdelingen:
Audi og VW har mange flotte bilmodeller, men dårlig kvalitet, skyhøye verkstedregninger og nedlatende kundebehandlig gjennom mange år har ført til at jeg har lovet meg selv på tro og ære at jeg resten av livet aldri skal kjøpe noe som helst hos VAG igjen. Aldri.
Men det finnes en laaaaang liste over feilsøkinger å gjøre, for å sikre fyringa. Det har oppstått uforutsatte problemer på enkelte ovner i enkelte perioder, etter at de nye ovnene er kommet. Det har som regel hatt en årsak, men årsakene har ikke alltid vært like åpenbare. Da de ikke kan direkte sammenlignes med gamle ovner (når det gjelder luft og trekk). Men nå er man enda mer opplyst enn for to år siden. Har ikke vært så mye slik tullball de siste to årene. Her er 5 av de vanligste fyringsproblemer som kan oppstå: 1: ovnen får for lite luft. Evnt for få ventiler 2:feil bruk av ventiler på ovn og fyring med feil brensel 3:gammelt ildsted montert på samme pipe, men ikke i bruk 4:kulderas ned i pipe (vil sote litt lenger før trekken i pipa er skikkelig i gang. Da tipetemperaturen må opp på et visst nivå) 5: bruk av ventilator over komfyr i oppfyringsfasen.
Det finnes mange flere årsaker, men disse kan være gjengangere, men løses med ved veldig enkle grep.
Her er en litt artig tråd om hvordan det går når den ene parten i heimen vil bytte ut den gode gamle 60 cm's Bjønnovnen med en nymotens design-skulptur, store glassfasader og hi-tech revolusjonerende miljøvennlig rentbrennende primær og sekundær forbrenning på høyde med de beste forskningsresultater i utlandet, godt hjulpet av den ambisiøse ekspeditrisen i ildstedsavdelingen:
Ja her tar du det på "kornet" Det er et stykke mellom fyring på testlabb og "amatørfyring" i heimen.
Har nok hørt mange historier der nye ildsteder er blitt kastet ut igjen og selvsagt mange som er fornøyd med sitt nye ildsted også. Klart det finnes mange av de gamle vedovnene som har gjort jobben og burde byttes ut. Men det finnes også mange som gjør en glimrende jobb. Spørsmålet er sammensatt.
Rentbrennende ovner er også tettere, og slipper ikke ut varmluften så raskt som i gamle istne vedovner.
Sekundærluft er kald luft ved gulvet som trekkes opp via ovnen, og kommer ut som varm luft. Denne luften varmes ikke opp i brennkammeret, men mellom ytterplater og brennkammer. Dette fører igjen til en større sirkulasjon i rommet. Som igjen sprer varmen lenger enn 3m fra ovnen. Kalles også konveksjonsvarme. Det varierer hvor effektiv konveksjonsvarmen er fra ovn til ovn. Det rentbrennede systemet kaller også sekundær forbrenning eller dobbeltbrenning, da man også brenner gassen av veden. Dette er synlig på feks mer buldrende flammer og finere aske.
Tips: på jotul.no har de bla en vedkalkulator, hvor du kan finne ut hvor mye ved du sparer.
http://www.byggebolig.no/index.php/topic,13169.0/all.html
Her er 5 av de vanligste fyringsproblemer som kan oppstå:
1: ovnen får for lite luft. Evnt for få ventiler
2:feil bruk av ventiler på ovn og fyring med feil brensel
3:gammelt ildsted montert på samme pipe, men ikke i bruk
4:kulderas ned i pipe (vil sote litt lenger før trekken i pipa er skikkelig i gang. Da tipetemperaturen må opp på et visst nivå)
5: bruk av ventilator over komfyr i oppfyringsfasen.
Det finnes mange flere årsaker, men disse kan være gjengangere, men løses med ved veldig enkle grep.
Ja her tar du det på "kornet"
Det er et stykke mellom fyring på testlabb og "amatørfyring" i heimen.
Har nok hørt mange historier der nye ildsteder er blitt kastet ut igjen og selvsagt mange som er fornøyd med sitt nye ildsted også.
Klart det finnes mange av de gamle vedovnene som har gjort jobben og burde byttes ut.
Men det finnes også mange som gjør en glimrende jobb.
Spørsmålet er sammensatt.