Den du viser har såkallt D-grep. Det finnes også med tønnegrep, som egnetlig vil si at du holder sagen i selve kroppen til sagen. Da er det mye enklere å sage fra undersiden av materialet, samt at jeg synest det blir mer stabilt med tønnegrep også.
Å, jeg mener ikke at jeg glapp taket i den. Den rykket brått til (sikkert en kvist, eller noe sånt) og kom over skjærelinjalen, så den skar ganske nøyaktig fem millimeter utenfor det vasken ville dekket...
Du hater stikksag så mye at du heller sager hull til vasken med sirkelsag??
Stikksag-typen jeg foretrekker ser sånn ut:
Jeg skal sage hull i svogerns benkeplate til platetopp og vask i kveld, og da gjør jeg sånn: * tegner på oversiden * har gjennomsiktig tape over tegningen, for å få mindre flising (laminat) * borrer hull til sagen * med benkeplaten liggende med rettsiden opp, så holder jeg sagen på undersiden av benkeplaten mens jeg følger streken fra oversiden.
kinaskrot vil du bare angre på at du kjøper i 7-8 av 10 tilfeller. Noen ganger kan det være ok, men kan vært fort gjort og kjøpe noe dritt også...
Enkelte ting/verktøy så duger det greit med kina stuff, ting som en kanskje ikke bruker så mye. Men på el. sager bla. så er det bare og kjøpe noe skikkeligt først som sist!
Jeg tror jeg liker Boschen. Den kan jeg bruke på en måte som jeg tror vil gi rettere kutt i lange plater: Dytte platen bort til sagbladet, trekke sagbladet ut så langt det går, dytte platen og sagbladet sammen tilbake, trekke sagbladet ut igjen og så videre. Da slipper jeg å slite for å føre platen helt nøyaktig mot anlegget, som jeg alltid har slitt litt med.
Og når det gjelder stikksag, er jeg omtrent like stødig på hånden som en fyllik! Jeg har iblant lurt på om jeg burde tatt en øl eller fem for bli støere... Derfor brukte jeg sirkelsaga med skjærelineal på benkeplaten. På andre forsøk, da jeg var ekstra nøye på ikke å glippe, gikk det greit. Men en sånn sag som denne Boschen ville spart meg for masse bryderi.
Det eneste jeg ikke liker, er at det ikke ser ut til at den har bein.
Jeg ble advart mot kombinasjonssager som vendes av en som har god peiling, han sa det ble for unøyaktig fordi det alltid la seg sagspon her og der når man vendte dem.
Oi, den var ikke kommet til Norge ennå, for det var noe Bosch ville fikse på... Ja, ja. Får smøre meg med tålmodiget og Rød Swix (er ikke den for plussgrader) en stund til...
Julasagen koster relativt mye og er sikkert ikke helt topp. En "kvalitets" gjærsag koster ca 2500. En ok billig bordsag koster ca 3000. Jeg kjøpte en billig bordsag for 1500 som er grei til å splitte bord med. Kinaskrot, men ikke helt søppel. (Biltema bordsag var direkte dritt.)
velger man en billig bordsag så skal en spandere et bra kvalitetsblad og et par gode hurtigtvinger samt en god rettholdt. Da har en kommet over et par av de verste hindrende på en billigsag og en klarer og splitte litt bord og slikt med rimlig bra resultat.
Du hater stikksag så mye at du heller sager hull til vasken med sirkelsag??
Stikksag-typen jeg foretrekker ser sånn ut:
Jeg skal sage hull i svogerns benkeplate til platetopp og vask i kveld, og da gjør jeg sånn:
* tegner på oversiden
* har gjennomsiktig tape over tegningen, for å få mindre flising (laminat)
* borrer hull til sagen
* med benkeplaten liggende med rettsiden opp, så holder jeg sagen på undersiden av benkeplaten mens jeg følger streken fra oversiden.
Enkelte ting/verktøy så duger det greit med kina stuff, ting som en kanskje ikke bruker så mye. Men på el. sager bla. så er det bare og kjøpe noe skikkeligt først som sist!
Kombisager er bare stress forøvrig i mine øyner..
Og når det gjelder stikksag, er jeg omtrent like stødig på hånden som en fyllik! Jeg har iblant lurt på om jeg burde tatt en øl eller fem for bli støere... Derfor brukte jeg sirkelsaga med skjærelineal på benkeplaten. På andre forsøk, da jeg var ekstra nøye på ikke å glippe, gikk det greit. Men en sånn sag som denne Boschen ville spart meg for masse bryderi.
Det eneste jeg ikke liker, er at det ikke ser ut til at den har bein.
Jeg ble advart mot kombinasjonssager som vendes av en som har god peiling, han sa det ble for unøyaktig fordi det alltid la seg sagspon her og der når man vendte dem.
Julasagen koster relativt mye og er sikkert ikke helt topp. En "kvalitets" gjærsag koster ca 2500. En ok billig bordsag koster ca 3000. Jeg kjøpte en billig bordsag for 1500 som er grei til å splitte bord med. Kinaskrot, men ikke helt søppel. (Biltema bordsag var direkte dritt.)