Til TS : Det viktigste med ekspansjontanken er å unngå disse ekstremt høye trykkene på vannsystemet ditt. I tillegg til at det er høyt trykk så er det syklisk så du stresser vannrør og koblinger unødvendig mye og dette gjøres igjen og igjen. Så er det ikke gunstig å løse ut overtrykksventilen heller slik du tenkte på. Ellers flott info fra KjellG.
Ingen ting er byttet og har ikke hatt noen lekkasjer fra toalett eller lignende tidligere. Sikkerhetsventilen kan bli slappere ja, men da burde den vel løst ut tidligere?
Hei. I noen kommuner er det et krav til tilbakeslagsventil etter abonnementsvilkårene. En tilbakslagventils oppgave er å hindre forurensing til kommunalt nett ved vannavslag på kommunalt nett. Jeg kan være enig ved riktig forusetninger kan reduksjonsventilen hindre noe tilbakeslag, men ikke nok til at den utgjør en godkjent løsning etter abonnementsvilkårene. På bildet TS har lagt ut, vises det en tilbakeslagsventil på røret til høyre. Hvis dette røret gir vann til bereder, vil dette mest sannsynlig være årsaken til høyt trykk ved oppvarming og ikke den gamle reduksjonsventilen. TS har en vannmåler. De leveres ofte med en tilbakslagsventil. Om det er montert kan vi ikke se uten å demontere måleren. Kort oppsummert : Bereder størrelse opp til 200 liter ved normalt bruk og installert reduksjonsventil eller ikke, trengs som regel ikke ekspansjonskar. Installert tilbakslagsventil , vannmåler eller bereder over 200 liter, må det mest sannsynlig installeres et ekspansjonskar.
Ad Mestertomas: Enig i at en dedikert tilbakeslagsventil gir en høyere grad av sikkerhet for funksjon og at reglementet kan kreve en. Jeg tenkte mest på hvorfor en fikk en trykkøkning.
Dersom tilbakeslagsventilen faktisk gikk til bereder, hvordan avleser en her trykkøkningen? Jeg antar det ble gjort på reduksjonsventilen? Altså manometeret før reduksjonsventilen?
Klarer du å finne ut hva som er montert under vannmåler, vi ser bare toppen av noe.
Hvorfor setter du en grense ved 200l for montasje av ekspansjonskar? Uten lager en et system som til stadighet vil skvette fra sikkerhetsventilen og med høyt trykk (ca 9 bar) i rørsystemet. En slik løsning gir vanntap som må betales ved vannmåler, noe varmetap og belastning på alle ventilpakninger. Er det meromkostningen ved kar du har i tankene? OSO SE med innebygget ekspansjon, leveres forøvrig for 120 og 200 liter.
Tilbakslagsventiler som følger med til vannmålere, sitter inne i vannmåler og er ikke synlig. Et anlegg med bereder opp til 200 liter uten tilbakslagsventil og normalt vanntrykk fra kommunen, vil som regel ikke føre til at slikkerts ventilen skvetter. Trykket som oppstår ved utvidelse av varmt vann, vil som regel opptas i rørnettet til boligen, eller presses tilbake til hovedledning.
Ellers, rusk i ventilen som nå har vandret videre.?
Når du gjør noe du ikke kan, gjør det skikkelig!
I noen kommuner er det et krav til tilbakeslagsventil etter abonnementsvilkårene.
En tilbakslagventils oppgave er å hindre forurensing til kommunalt nett ved vannavslag på kommunalt nett.
Jeg kan være enig ved riktig forusetninger kan reduksjonsventilen hindre noe tilbakeslag, men ikke nok til at den utgjør en godkjent løsning etter abonnementsvilkårene.
På bildet TS har lagt ut, vises det en tilbakeslagsventil på røret til høyre. Hvis dette røret gir vann til bereder, vil dette mest sannsynlig være årsaken til høyt trykk ved oppvarming og ikke den gamle reduksjonsventilen.
TS har en vannmåler. De leveres ofte med en tilbakslagsventil. Om det er montert kan vi ikke se uten å demontere måleren.
Kort oppsummert : Bereder størrelse opp til 200 liter ved normalt bruk og installert reduksjonsventil eller ikke, trengs som regel ikke ekspansjonskar.
Installert tilbakslagsventil , vannmåler eller bereder over 200 liter, må det mest sannsynlig installeres et ekspansjonskar.
Enig i at en dedikert tilbakeslagsventil gir en høyere grad av sikkerhet for funksjon og at reglementet kan kreve en. Jeg tenkte mest på hvorfor en fikk en trykkøkning.
Dersom tilbakeslagsventilen faktisk gikk til bereder, hvordan avleser en her trykkøkningen? Jeg antar det ble gjort på reduksjonsventilen? Altså manometeret før reduksjonsventilen?
Klarer du å finne ut hva som er montert under vannmåler, vi ser bare toppen av noe.
Hvorfor setter du en grense ved 200l for montasje av ekspansjonskar? Uten lager en et system som til stadighet vil skvette fra sikkerhetsventilen og med høyt trykk (ca 9 bar) i rørsystemet. En slik løsning gir vanntap som må betales ved vannmåler, noe varmetap og belastning på alle ventilpakninger. Er det meromkostningen ved kar du har i tankene?
OSO SE med innebygget ekspansjon, leveres forøvrig for 120 og 200 liter.
Et anlegg med bereder opp til 200 liter uten tilbakslagsventil og normalt vanntrykk fra kommunen, vil som regel ikke føre til at slikkerts ventilen skvetter. Trykket som oppstår ved utvidelse av varmt vann, vil som regel opptas i rørnettet til boligen, eller presses tilbake til hovedledning.