(trådstarter)
   #11
 2,302     Trondheim     0
Nærmer seg, flenseverktøyet kom i dag. Bør ikke være lenge før jeg har de andre delene også. Så kanskje til helgen er det "action".
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 2,302     Trondheim     0
Og i dag kom 8 fittings for reduksjon fra 1"-3/4". Så nå mangler bare magnesiumstaven, men den trener jeg strengt tatt ikke for å montere. Så til helgen blir det installasjon. Flenseverktøyet skulle jeg hatt i 2012, 5-6 kakk med hammer, og super flens. Var mye skruejobb å "terse" flenser da jeg satte sammen første gangen.
Fra hjemmesnekkret til fabrikkert varmelager. - IMG_6024.JPG - dkt850
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 2,302     Trondheim     0
Da er jobben gjort. Tanken montert og satt i "produksjon".
Brukte 7 timer. Tenkte jeg skulle rydde litt i de ulike blandeventilene, men ble lat og koblet bare på på flexislanger til der kaldvannet gikk inn og om ut.
Håpet på dårligere vær så ikke det ble så stekende hett i manifold for vakumrørene mens jeg drev å koblet.
Ble 110 grader på taket, så litt problem å få systemet i gang igjen, men det ble da ordning.
Tanken er 10 grader i bunn, og 400 liter vann skal nå varmes. kl 16:00 var det 11 i bunn, og 17 i toppen.
Litt duskregn, og skyer. Det er langt bedre varmeoverføring med den store coilen mot varmeveksleren jeg hadde. Så må blir bedre effekt av dette enn egen snekret akkulatorløsning.
Var med en ekspansjonstank til den brukte akktanken, og monterte den også. For den jeg har er akkurat for liten har det vist seg når anlegget har stagnert og kokt.
Nå blir det å kaste 40-50 meter kobberør og to plastdunker. Nå ser det hele proft ut, sånn omtrent i alle fall.
Fra hjemmesnekkret til fabrikkert varmelager. - IMG_6052.JPG - dkt850
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 2,302     Trondheim     0
Hei. Rørene til solvarmesystemet er DN20 mm korrugert rustfrie rør. De kjøpte jeg samtidig med solstyringen og vakumrørene fra Kina i 2012. Total lenge 2x11m, 22 m med DN20, + coil i akktanken nå er Ø32 og 20 m. Så selve kretsen er 42 meter.
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 2,302     Trondheim     0
Smile
I dag vært pent vær, ikke knallsol hele dagen, med god sommer. Varmelager gikk fra 34 til 68 grader på topp i tanken. Så 400 liter steg omlag 34 grader, som betyr 16 kWh inn. Fikk koblet til gulvvarmen nå i kveld, og skal kjøre det med 30 grader på vannet for se hvor mye det "spiser" i løpet av natten. For det blir såpass være i morgen at det minst kan komme inn 10 kWh, og når lager starter på nær 70 så kan det blir stagnsjon. Så grei å dumpe litt varme til gulv.
Storfornøyd så langt. Mangler en nippel for å få fancoil i kjeller opp gå igjen. Det får komme i løpet av uken.
Forøvrig, ny magnesium-anode lå i postkassen i dag. Skal få montert den og ila uken.
Etter det gjenstår bare å få på glykol, og montert batteri i energimåler, så får det stå der å gå og gå og sanke solvarme.
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 2,302     Trondheim     0
Nja, siden forrige post slo værgudene til med tidenes kaldeste og våteste start på juli i Trondheim. Forrige bunnotering var året jeg ble født, så da er det lenge siden!! Men med ordentlig tank der det blir skikting gir litt effekt. På laveste vært 28 i toppen på tanken, men det gir jo litt forvarming. Selv i dusjing der jeg har blandebatteri stilt til 37 grader til kaldvannet på dusj fra akktanken skal det ikke spees på så mye før det er OK dusjtemperatur. Så vvb har ikke brukt mer enn 4,4 kWh/døgn. Snitt siste måned har den trekt 3,4 kWh. Når det blir mer sol fremover nå så bør det kunne gå ytterligere ned.

Signatur

   #18
 5,111     Sørnorge     0
Hva er tilsvarende tall for dårligste juni du har hatt med hjemmemekktanken (med samme solfanger)?
  (trådstarter)
   #19
 2,302     Trondheim     0
Hva er tilsvarende tall for dårligste juni du har hatt med hjemmemekktanken (med samme solfanger)?

Juni 2014 var fatalt, med bare 284 registrerte kWh produsert (60% av normalen)
Nå er det vanskelig å sammenligne fordi begge barna ut av redet nå (Militæretjeneste på ene, og eget hus på den andre), så forbruket er betydlig ned også. Nå dimmer Militæristen om 10-12 dager, og flytter da hjem igjen.Da får jeg se hvordan det drar av gårde. (Sett økt forbruk på perm nemlig!)
Men i juni 2014 brukte tanken 8,1 kWh/døgn, nesten 5 kWh mer. Kommer trolig mest av forbruket, men får bedre svar når vi blir tre i huset etter dimming på hun som nå er i militæret.
Signatur
   #20
 10,486     Akershus     0
Kan du ikke bare stoppe sirkulasjon til solfangeren når det nærmer seg koking?
Signatur