#21
 24,032     Akershus     0
De regneeksemplene jeg har gitt er for å få en ide om forbruk. Det er jo enkelt å dele på 5 og se hva det blir med 1 kW i 3 døgn.

Ellers har jeg kommet til tømmerhytte i 20 minus. Var glad vi hadde med votter, dunjakker og elefantfot første kvelden. Fyrte det remmer og tøy kunne holde, alle ventiler åpne og vannet rant av veggene. Mao, en trenger mye effekt første tiden.
Signatur

   #22
 10,486     Akershus     0

De regneeksemplene jeg har gitt er for å få en ide om forbruk. Det er jo enkelt å dele på 5 og se hva det blir med 1 kW i 3 døgn.

Ja, omtrent det jeg påpekte også. Det er stor forskjell på å få litt lunk før adkomst og å fyre 24/7 med 5 kw.


Ellers har jeg kommet til tømmerhytte i 20 minus. Var glad vi hadde med votter, dunjakker og elefantfot første kvelden. Fyrte det remmer og tøy kunne holde, alle ventiler åpne og vannet rant av veggene. Mao, en trenger mye effekt første tiden.


Jo takk, vi har tømmerhytte på fjellet vi også. Det er peis og 2 vedovner, og med sprengfyr i alle sammen, samt to gassovner, tar det ikke lange tida før det er varmt. Ovner og peis er fylt med ved før hytta forlates på høsten. Det tar en stund før varmen sitter ordentlig i veggene, men det er ikke lange tiden om å gjøre før det går helt fint å kaste både jakke og ullgenser, men beholde ullsokkene på.
Det beste er selvsagt de gangene gubben som kjører scooterskyss freser oppom og fyrer opp før han henter oss :-)
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 5,111     Sørnorge     1
Høres ut som alle mener en effektiv form for vedfyring må til uansett. Da får vi starte der og se hvilke effekter det er mulig å få ut av tilgjengelig plass. Med det avklart får vi kanskje en større sikkerhet i hva som trengs av ekstra varme. Med litt flaks kanskje det er mulig å klare seg med bare ved.

Hvis noen skulle snuble over en opptenningsmekanisme som potensielt kan gjøres fjernstyrbar hadde det vært fint å høre om dette.
   #26
 5,432     Akershus     0
Jeg har SMS styrt Wallas 4000 (den største) på hytte med solstrøm. Den er helt fantastisk, men krever et forholdsvis greit solstrømanlegg, med god batterikapasitet for å fungere. Den bruker en del strøm i startøyeblikket.

Den har termostatstyring, så den regulerer seg selv når det blir varmt nok. Kan brukes  tilkoblet pipe eller via vegguttak. Den kan programeres til å brenne så lenge man vil via SMS, eller tennes og slukkes manuelt via bryter.

Jeg er ikke i tvil om at dette er et meget godt alternativ slik problemet skisseres. Vi tenner ovnen 24 timer før ankomst hytte og da er det godt og varmt når vi kommer opp. Parafin fylles på høsten og tanken ligger under hytta, uisolert med en dæsj isopropanol i som fjerner kondensvann. Som tank kan du bruke hva som helst, det går en tynn slange til ovnen som suger parafinen opp selv.

Brennerdelen er ganske liten og demonteres og renses ganske enkelt. Det er forøvrig veldig lite vedlikehold på disse brennerne. Det finnes også en variant som heter Cami og som oppererer etter samme prinsipp.
  (trådstarter)
   #27
 5,111     Sørnorge     0
Snektriker
Hvor stort solanlegg og batteri trengs til løsningen din? Opplever du noen tilfeller hvor batteriet faktisk går tomt f.eks pga snødekket på solcellene? Omtrentlig hvor i landet er hytta?
Hvordan får du fraktet parafin til hytta?

   #28
 3     1
Hva med et sånt sett?
https://www.hyttetorget.no/parafin-gassovn/ring-hytta-varm-12v/parafinovn-med-gsm-styring

Trenger i tillegg solcellepanel, lader og et par batterier. Denne bruker ei lita kanne renset parafin for hver "omgang"  (18 timers brenning ellernoe)
Hvis du får kjørt opp noen kanner på sommeren er dere i boks.

I tillegg kombinere med en hjemmelaget solfanger: http://blog.hemmings.com/index.php/2007/04/26/almost-free-garage-heat-just-drink-a-lot-of-soda/

   #29
 419     Søgne     0
Solpanel har i utgangspunktet lav effektivitet.. Men om du varmer opp luften direkte med solvarmen, så får du ca 5 ganger mer energi enn strømmen du får fra solcellepanel..

Et panel på ca 1m2 kan man få ca 1000 w med varme på! Mens 1m2 solcelle får man 150-200W ut av.

Det er rimelig investering, og bortimot vedlikeholdsfritt. Du kan varme opp tilførselluft, eller inneluft.
Vi har akkurat importert et parti vi skal begynne å selge. De er under testing nå, før de blir lagt ut for salg om et par uker. Da har vi testet de i et halvt år.
Den ene dagen var det 12 grader ute, og luften det store panelet blåste inn var på 38 grader!
Da får man frisk oppvarmet og tørr luft inn, noe som gjør inneklimaet mye bedre, tørrere og varmere.
Solarventi har og noe lignende, men de ligger litt høyt i pris.
Våre paneler vil ligge på 4000-6000 kr pr stk.
5 forskjellige størrelser, og 2 modeller av hver. Den ene kan varme opp uteluft, og den andre kan brukes til ute og inneluft, noe som er en fordel om det er veldig kaldt ute, slik at man får bedre oppvarming av inneluften.
Montering er svært enkel..
Den enkle modellen trenger bare et 110 mm hull gjennom veggen, og deretter skru panelet opp på solveggen, og trekke kabelen fra panelet inn på innsiden, og koble til termostaten og ventilen på innsiden av veggen hvor luften kommer gjennom flexislangen.
Det er innebygget solcelle for drift av vifte og led termostat.

Så da trenger man ikke ekstra strøm!
Rimelig og enkel oppvarming!
Signatur
HSt
   #30
 35,438     Lillestrøm kommune     0


En bekjent kjøpte hytte med et slik anlegg, problemet var visst at strømtrekket var høyt så solcelelbatteribanken var utladet utpå vinteren.  Nå trenger det ikke å være optimalt konfigurert, men 12V->230V->Kontrollenhet gjør ofte ikke effektiviteten noe bedre.