3,365    4    7  

Totalentreprenør - hva er normalt påslag på innkjøpspris?

 2     1
Vi har fått tilbud fra en entreprenør med 25 % påslag på materialer kjøpt til innkjøpspris. Det er totaloppussing av en enebolig. Hva er "normalt?" Hvor mye rabatt kan vi anta at de får når de sier innkjøpspris?

   #1
 667     1
Mange entreprenører som jeg hadde kontakt med under anbudsrunden med huset mitt brukte veiledende priser som innkjøpspris. Grunnen til at jeg oppdaget dette var en kompis som jobbet der mange tok materialene fra. Så mange entreprenører tjener gode penger her. Selv får dem rabatter, så tilbyr dem samme materialer til kunde mot 25% av veiledende priser("innkjøpspris").

Mye billigere å gå til OBS Bygg eller Byggmax og få tilbud fra dem. Selv henta jeg nesten alt selv fra OBS Bygg, og sparte mye penger, og fikk det levert på byggeplass.
   #2
 5     3
Tviler på du får noen til å bygge hus for deg hvis du skaffer alt av materiell selv. Påslag er en del av inntjeningen til firma, og tømmer er vel kanskje de som har minst av alle fag.
Skaffer du alt selv, ja da står du og ansvarlig for feileveranser, feilberegning av forbruk, dette kan fort bli dyrere enn det du sparer.
   #3
 764     2
Få du 25% på faktisk innkjøpspris og ikke veiledende pris er det jo ikke så ille med 25%. Har selv konto på flere byggevarekjeder hvor man får 40% på trelast, 20% på skruer osv. Og en større entrerpenør har bedre rabatter enn det igjen så prisen du ender opp med å betale er som oftest ikke så ille om du får påslag på innkjøpspris.
   #4
 3,535     0
Du må vel regne med at entreprenøren oppgir veiledende pris til deg, selv om han selv får det billigere. Han har garantert også noe sånt som 40% på mange varer, så han betaler selv 60% av veiledende og fakturerer ut 125% til deg.

Når jeg ber om et tilbud vil jeg ofte vite fordelingen mellom materialer og arbeidspenger: Utgjør arbeidspengene 80% kan jeg vurdere materialer i en dyrere kvalitet; det vil ikke utgjøre så mye på sluttsummen. Har jeg valgt svært kostbare materaler slik at dette utgjør 80% av budsjettet, da ønsker jeg å diskutere om det finnes billigere alternativer før jeg skriver kontrakt.

Uansett er det sluttsummen, arbeide pluss materialer, som er avgjørende. Hvis et tilbud er satt opp med ti tusen mer i arbeidspenger og ti tusen mindre i materialer et annet, med samme sluttsum, så er de likeverdige økonomisk sett, og jeg velger alternativ ut fra andre kriterier.

Selvsagt kan det hende at jeg har spesielle ønsker som en entreprenør ikke lett kan oppfylle, men jeg har forbindelser (av type "jeg vil ha satt opp det 150 år gamle panelet fra finstua på min oldefars gård, som skal rives nå"). Da er det noe jeg har diskutert med entreprenøren, og som vanligvis utgjør en liten brøkdel av totalsummen.