taz
   #91
 3,840     Haugesund     0

"Noe" må det jo være inni denne boksen da: 133x70x70cm som veier 250kg i tørrvekt!

Har noen vært innom tanken på at de kan ha funnet en måte å kontrollere zeolitt på. Dette reagerer med å avgi varme i kontakt med vann.

Men må regenereres, når den er mettet.
Signatur

  (trådstarter)
   #92
 3,387     0
Vil ikke det i såfall kreve mye mer enn hva som går inn i denne maskinen. Men at det skulle være samme prinsipp med et enda mer effektivt stoff er en forlokkende tanke.

Men under spøsrmål fra tilhørere, dvs folk som var på fabrikken på omvisning, ble det stilt flere spørsmål om er det sånn og er det slik og da hadde de bare nein, nein nein. Men når ordet elektrolyse kom opp hadde de vistnok reagert litt. Kan jo være at de ikke forstod han som stilte spørsmålet og at det var grunnlaget.

Men det er ikke opplyst om at det skal etterfyllse/byttes ut noen katode/anode eller lignende. Første service som en ettersynsservice etter ett år og så enten en gang i året eller annet hvert år, jeg husker ikke helt hva importøren sa der. Men det er ikke opplyst om at noe skal rutinemessig byttes ut.

Og som EgdeMan skriver så er det jo jævli mange kilo. 260 k tørrvekt. Hva veier en varmepumpe til en vann/vann?
   #93
 1,029     Oslo     0
Husker ikke men den er utrolig tung. Sitter varmevekslere, eventuelt vvb og en kompressor samt egenvekt i kabinettet og andre byggningskonstruksjoner. Men disse er vel større, i allefall de med innebygd vvb.
taz
   #94
 3,840     Haugesund     0
Zeolitt kan regenereres i 0,6% saltvann i 24t. Om jeg ikke tar feil.
Det er et kjent filtermedium også. Spesiellt for de med koi. Men har da altså denne bi-effekten så lenge det ikke er badet i H2O.
Databladet har som faremoment at det kan lage smittebrann.

Men det har jernsulfid og, et annet kjekt produkt  :)

Uansett svarer de vel nein, på alt... Det ville jeg iallefall.

Edit:
Alpha-innotec sine pumper veier vel fra 300Kg og opp...
Signatur
   #95
 653     0

... dumpet vann på frysepunktet, rett før det endrer aggregattilstand ...


Problemet med dette er bare at overgangen fra vann til is avgir 5,5kWh, mens overgang fra 5 til 0 (før frysing) kun avgir 0,35kWh. Det er nettopp derfor jeg foreslår ismaskin...

Mulig jeg repeterer meg selv, men jeg tror ikke på at noen klarer å bryte termodynamikkens lover. Energien må komme fra et sted! Siden maskinen kun tilføres vann, kan jeg ikke se at det inneholder annet enn potensiell energi (trykk), varme og evt. en liten (hypotetisk) mengde deuterium og tritium for eventuell hydrogen-fusjon... men da er vi vel ute på bærtur igjen  Wink. Alt annet (elektrolyse, saltløsninger, kjemikalier o.l.) kan kun fungere som akkumulatorer eller katalysatorer og vil ikke tilføre noe energi.

Og for å ha nevnt det: Uansett energiregnskapet stemme. I  tillegg må maskinen på en eller annen måte håndtere Carnots teorem...
Signatur
   #96
 4,110     Akershus (Follo)     0

Zeolitt kan regenereres i 0,6% saltvann i 24t. Om jeg ikke tar feil.


Om det er tilfellet så er det jo bare en energibærer, omtrent som et batteri.

Tenk så om det er brukt en enda bedre energibærer som kan lagre tusenvis av kilowatt i en liten klump. Så bytter serviceingeniøren den hvert år. Javel, men da må jo energien ha blitt puttet inn i denne på forhånd. Hva koster isåfall denne årlige "servicen". Da blir det jo som å kjøpe et batteri med hittil utenkelig energitetthet. Jeg tror vi kan se bort fra denne teorien.

Og om effektiviteten er følsom for driftsvilkår, hvorfor setter de ikke opp en "farm" med slike bokser i kontrollerte miljø (energisentraler) for å levere fjernvarme? Da kan de jo for eksempel brukes som forvarmere til forbrenningsanlegg.

Signatur
   #97
 8     0
Kanskje professortittelen din er Prof. Ad Møkk. Du er ihvertfall god på drittkasting. Hold heller kjeften lukket hvis du ikke har noe bedre å komme med

   #98
 8     0
Teenk, bare tenk (hvis du kan) om dette er reellt. Tenker stoltheten hadde fått deg en knekk da, etter å ha rakket ned på alle som virkelig håper og tror at endelig det nå er noe på markedet som kan spare energi. Men du for din del fortsetter vel bare med å stappe penger opp i rattata på energiselskapene. Heller det enn å innrømme at dette er bra.
   #99
 8     0



Aasg. Jeg kjenner kke til professoren din, men du skriver at de fremste forskerne innen energi og varmeteknologi skal teste denne maskinen, Hvem andre er det som er med? Er Sintef / NTNU med? Og igjen, hvem har testet det som står i databladet? Håper du for første gang kan svare på det jeg spør om.


Det er ikke min professor da, men han som er leder på avdeling for energi/varme/bolig eller hva det instituttet heter på Høyskolen i Oslo Prof Sjøvold som skal stå for testene i Norge og han skal hente inn andre professorer og forskere i Norge som har spisskometanse innen feltet. Navn på hvem det blir er ikke kjent for meg enda, men det kommer etter hvert. Han ville ikke stå alene i dette i alle fall.

Testene på databladet er gjort på fabrikken med bla Sjøvold, Prantl, Representanter for Ener pluss et par til. 
I forhold til å bruke dataene til tekniske forskningartikler holdr de ikke mål for det er ikke oppgitt hverken hvilke måleinstrument som er benyttet eller spifisert prosedyrer for måling. Men avviket er ikke å forvente å bli av noen betydning for drift i en bolig siden ingen maskiner vil få eksakt samme effektkurve på grunn av innstillinger tilpasset det enkelte anlegget.
Hevder du at Sjøvold går god for det som står i databladet? Det er i tilfelle meget interessant ettersom han skal gjøre en uhildet test av maskinen.

Hvis du selv tester en ting en eneste gang. Går du da god for at det er slik, eller vil du gjerne gå nøyere igjennom for å være sikker?? Tenk da vel. Virker ikke som mange her inne har mulighet til det, men bare syter og klager.