9,556    19    0  

Høiax eller Alpha Innotec?

 81     0
Gid det var så enkelt.

Det står mellom to leverandører. Til sammenligningsgrunnlaget har jeg fått pris på luft-vann pumper. Jeg har bedt begge om en oppdatering med væske/vann. Da vil Leverandør A levere Høiax mens Leverandør B fremdeles leverere Alpha Innotec (han sa selv at prisforskjellen var liten). Sammenligningen her er for øvrig basert på luft/vann-tilbudene.

Leverandør A gir meg følgende:

  • Butikken (som er stor og har en del ansatte, både fagfolk og selgere) ligger 1 km fra huset.

  • Får med trådløse sensorer "gratis"

  • Har beregna 900m rør og 300 stk aluplater men sier selv at dersom de har beregnet feil får vi det vi trenger til samme pris.

  • CTC Eco Air 109.

  • 20 000 i avslag dersom jeg legger rør selv.



Totalt: 185k inkl. legging av rør.

Leverandør B gir meg:

  • Butikken er over andre siden av fjorden og ca 25 km unna.

  • Utrolig energisk og entusiastisk fagmann som stråler fagkunnskap (og en liten dråpe arroganse mot andre produkter enn Alpha Innotec).

  • Har beregna 1200m rør (PE-RT 17mm) og 480 aluplater.

  • Alpha Innotec SOLAIR LW/80-M-A/SX 9,4 kwh, 300l + 220l tank.

  • Utetemperaturregulert (som han sier: vp med termostater er for de som ikke vet hva de driver med.)

  • 22 500 i avslag dersom jeg legger rør selv.



Totalt: 196 inkl. legging av rør.

Som dere ser er det ikke så lett å sammenligne epler og epler her. Jeg har lest meg opp og ned på varmepumper og jeg har fått varmeberegningsrapporter fra flere leverandører.

Bare ta en så enkel ting som "utetemperaturregulert versus termostatregulert". Er det så enkelt som Leverandør B sier at: "De som installerer følere i hvert rom har ikke peiling på hva de driver med"?

Takker for innspill! Skal følge opp med flere detaljer om det trengs.
nitech

   #1
 1,214     Norge     0
Heisann,er litt innhabil her men tror du kan velge alternativ 2 uten å stusse.
Rekner med at ctc'en på alternativ 1 skal koplest mot en høiax dobbelmantlet tank og styrest via eco-logic!?

alternativ 2 er eit mykje bedre alternativ med 2 separate tanker og bedre egnet styring.

Rekner med at det er Fritz på ARIA varme du har snakket med?!

Du får iallefall topp oppfølging og veiledning på kjøpet.

Har selv handlet ein luft-vann løsning av han. Fungert knirkefritt i eit år no!!

http://www.byggebolig.no/index.php?topic=9054.0

Signatur
   #3
 1,214     Norge     0
Har handlet luft-vann pumpe av Fritz!

Vurderte vell vann-vann løsning en liten stund men slo det fra meg grunnet gunstig lufttemeperatur her samt langt ned til fast fjell - derav usikker pris på boring.

Fritz er engasjert han! Men han holder ord, alt blir følgt opp!!
Signatur
   #4
 5,608     0

Er det så enkelt som Leverandør B sier at: "De som installerer følere i hvert rom har ikke peiling på hva de driver med"?


For mange anlegg kan det nok fungere glimerende med kun utetemperaturkompensert turtemperatur.

Men hvis ein ynskjer å kunne regulere temperatur i kvart rom uavhengig, treng ein romtermostatar slik eg ser det.

Eksempel 1: I huset mitt har eg mange soverom, kun 2-3 er i bruk, og de resterende ubruke, og dei vil eg behalde uoppvarma til eg får gjester. Korleis løyser ein dette uten romtermostater og utan å skru på fordelarstokken?

Eksempel 2: I kjellarstova i eit anna hus har heldt eg 20 grader til vanleg, og reduserer denne til 15-17 når det vert brukt som gjestesoverom.
Korleis løyser ein dette uten romtermostater og utan å skru på fordelarstokken?

Så for meg; Ole Brum; ja takk begge deler....
  (trådstarter)
   #5
 81     0
Er det et alternativ å skru på fordelerstokken i slike tilfeller? Regulatorene koster 1000 kroner stykke sier leverandørene. Dersom det stemmer er det raskt mange penger å spare...
   #6
 5,608     0
Det er normalt ventiler på kvar kurs, ja, så det er eit alternativ.
Eg betaler gladelig 1000 pr. rom for å kunne styre dette fra rommet da det er jo ikkje berre eg skal skal kunne endre temperatur heller.....
Tom
   #7
 1,545     Sørlandet     0
Om man skal ha en konstant temperatur i hvert rom, er det bare å justere på fordelerstokken for hver kurs når man samtidig kjører med utekompensert temperatur. Denne inntrimmingen med temperaturkurvesetting og større eller mindre grad av struping på fordelerstokkens kurser gjør man normalt bare en gang.

Problemet starter i det øyeblikket man skal ha varierende temperatur i det aktuelle rommet avhengig av omstendighetene.  Nå er jo ikke det veldig vanlig, men skulle man ha behovet, må man bruke en termostat i det aktuelle rommet, men fortsatt trenger man ikke termostater i andre rom.

Problemet med termostater er at de struper vannstrømmen i varierende grad og ikke med en fast struping. Det liker en standard sirkulasjonspumpe dårlig, så da bør man passe på å ha en trykkstyrt sirkulasjonspumpe som regulerer hastigheten automatisk. Det slipper man hvis man ikke bruker termostater.

Så ok, en termostat eller to kunne vært greit i enkelte tilfeller, men å ha termostater rundt omkring på alle kurser blir bare tull. Kun termostat der du ønsker en temperatur det ene øyeblikket og en annen temperatur det neste. Normalt ønsker man en konstant temperatur i stua, en annen og lavere konstant temperatur på soverommet osv. Da trenger man ikke en eneste termostat.
Signatur

   #9
 5,608     0

Problemet starter i det øyeblikket man skal ha varierende temperatur i det aktuelle rommet avhengig av omstendighetene.

Er det et problem? Et varmeanlegg til 200 000 bør vel kunne håndtere det? En varmeovn på veggen til 2000 fikser det lett som ingen ting.

Det liker en standard sirkulasjonspumpe dårlig, så da bør man passe på å ha en trykkstyrt sirkulasjonspumpe som regulerer hastigheten automatisk.

Kva pumpa liker bryr eg meg lite om... Om levetida på sikulasjonspumpa går ned fra 20 til 15 år utgjer dette 30-40 kroner pr. år. Å varme opp et rom utgjer fort kr 1000 pr. år som ein da kan spare seg. Men ei trykkstyrt pumpe er jo ikkje mykje dyrare, så det er eit godt alternativ.


Så ok, en termostat eller to kunne vært greit i enkelte tilfeller, men å ha termostater rundt omkring på alle kurser blir bare tull. Kun termostat der du ønsker en temperatur det ene øyeblikket og en annen temperatur det neste. Normalt ønsker man en konstant temperatur i stua, en annen og lavere konstant temperatur på soverommet osv. Da trenger man ikke en eneste termostat.

Der ein har andre varmekilder er det aktuelt også slik eg ser det. Kva med vedfyring og andre ting som genererer mykje varme som eit utetempersturkompensert system ikkje klarar å kompensera for?

Men skal ein ikkje også tenkja på dei andre i familien? Skal eg bestemma kva temperatur det skal være i rom som andre nyttar? La dette være opp til kvar enkelt og ikkje innfør diktaktur i heimen.
   #10
 741     Det glade Sørland!     0
Ville ha valgt AI løsningen fordi den ikke baserer seg på dobbeltkapslet bereder. Dette gir dårligere COP gjennom året.

Fritz har forsåvidt rett når det gjelder termostater. Jeg har valgt en kvasi løsning der jeg har utekompensert turvannstemp, men denne er justert noe opp slik at jeg har mulighet til individuell regulering av temp i alle rom. Har trådløse termostater til alle rom.

Til sist så vil jeg nevne at jeg i utgangspunktet også hadde bestemt meg for l/v løsning. Da jeg "oppdaget" at v/v bare kostet ca NOK 15K mer så gikk jeg for v/v. V/v har lengre levetid + at når maskinen må byttes, forhåpentligvis ikke før det har gått 20 år, så står brønnen fremdeles igjen.
Signatur