Tenker at 19-22 grader (altså ca. normal rompemperatur) er OK temperatur for tilluften? Planen er å prøve meg litt frem og justere dette i forhold til utendørstemperatur. Hvis det blir for varmt med varmebatteri når utendørstemperaturen er 15 grader, prøver jeg å justere ned til f.eks. 12 grader. Et alternativ er å tidsstyre varmebatteriet.
Et tredje alternativ er å stenge av varmebatteriet dersom temperaturen på soverommet f.eks blir over 21 grader. Kombinasjoner av disse er også en mulighet.
Blir styring via. aggregatet gjort via vanlig 24/230V signal til aktuator? Dette er jo forsåvidt også et greit alternativ, men jeg har en litt gammel software på aggregatet mitt i dag slik at jeg bare får styrt temperaturen i 4-5 nivåer hvor temperaturen ikke er angitt. Jeg må inn i menyen og lese sensordata for å finne temperaturene. Dette er visst fikset i oppdatert software hvor en gir settpunkt på temperatur direkte. Kanskje er temperaturstyringen i 4-5 nivåer godt nok, men dersom det ikke er det tror jeg ikke jeg gidder å bruke penger på å få noen til å komme å oppdatere softwaren. Hva er de store fordelene med justering direkte via aggregatet?
Jeg kjenner ikke alle aggregat men hvis de utstyres med varmekolbe må de ha temperatursensor for å vite om varme er nødvendig. På mange kan aggregatene styre ventiler for batteri istedet. Når du skriver at varmebatteriet passer aggregatet er det også ventilstyring på dette. Fordelen er at det er enkelt, du er ikke avhengig av å integrere aggregatet i smarthuset selv om det kan være en annen smart ting å gjøre. Jeg skal koble mitt systemair aggregat mot knx via modbus slik at jeg kan sette temperatur fra smarthuset. Derimot setter jeg varmebatteri på tilluft til stue slik at jeg kan varme stue uavhengig av at soverom blir varme.
jeg tror det avhenger litt av hvor varmt en har det ved avsugpunktene og hvor stort anlegget er, hos en bekjent så tror jeg etter ettervarme batteri er inne mye av vinteren. Det normale er å sette tilluft temp litt lavt og ta oppvarming med andre kilder, det hjelper på å røre rundt luften i rommene som har tilluft.
Nå skrev ikke jeg at du vil få den innstilte temperaturen. Jeg skrev st du kan deaktivere elkolbe uten å redusere ønsket temperatur. Da får du ønsket temperatur når varmeveksler klarer å gjenvinne nok, ellers blir den lavere selvsagt. Poenget er å begrense strømtrekket men opprettholde temp når mulig.
Ja da er vi enig. Ofte er det en hjemme som bestemmer hva som er akseptabelt, hvis vi antar at hankjønnene fortsatt oftere har ansvar for ventilasjon så har jeg inntrykk av at de ikke når opp i diskusjonen om hvor kald inn luft som er ok (Tror jeg har referert før historien om byggansvarlig på jobb som var å kjøpte digitaltermometer med så stort avvik i plussretnig han klarte å finne ( var en tid batteriene sto i enhetene i butikken før salg) det har redusert klagingen om kaldt hos damene.
Planen er å prøve meg litt frem og justere dette i forhold til utendørstemperatur. Hvis det blir for varmt med varmebatteri når utendørstemperaturen er 15 grader, prøver jeg å justere ned til f.eks. 12 grader.
Et alternativ er å tidsstyre varmebatteriet.
Et tredje alternativ er å stenge av varmebatteriet dersom temperaturen på soverommet f.eks blir over 21 grader. Kombinasjoner av disse er også en mulighet.
Blir styring via. aggregatet gjort via vanlig 24/230V signal til aktuator?
Dette er jo forsåvidt også et greit alternativ, men jeg har en litt gammel software på aggregatet mitt i dag slik at jeg bare får styrt temperaturen i 4-5 nivåer hvor temperaturen ikke er angitt. Jeg må inn i menyen og lese sensordata for å finne temperaturene. Dette er visst fikset i oppdatert software hvor en gir settpunkt på temperatur direkte. Kanskje er temperaturstyringen i 4-5 nivåer godt nok, men dersom det ikke er det tror jeg ikke jeg gidder å bruke penger på å få noen til å komme å oppdatere softwaren.
Hva er de store fordelene med justering direkte via aggregatet?
du kan ikke få mer energi ut av utgående luft enn den inneholder og så er det noe tap ...