Da har jeg fått det vannbårne varmebatteriet og skal straks i gang med prosjektet for å utvide det vannbårne systemet. Tilkoblingen på varmebatteriet er 1/2’’ gjenget. Hva trenger jeg for å koble 17mm gulvvarmerør mot dette? Har googlet meg ihjel nå uten å finne en kurant løsning.
Skal koble den mot samlestokken, ja. Ventilasjonen er like ved siden av samlestokken, og jeg skal i samme prosjekt legge 17mm gulvvarmerør. Det kommer til å bli en del rester, så tanken var å bruke dette. Jeg har allerede eurokonus for 17mm til 3/4’’ kobling som er på samlestokken.
På samlestokken kommer jeg til å montere opp en aktuert ventil for å ha mulighet til å automatisk stenge varmen ved behov?
Alle som har varmebatteri med vann på ventilasjon må bare tenke på hva som skjer ved evt stømstans. Ved sprekkulde ute og noe vind i inntaksretningen skal det ikke så mye til før et varmebatteri fryser. Vi har testet det på jobb så vet det etter praktisk erfaring, måtte bytte register etterpå i tillegg til vannsøl når det startet igjen.
Et godt poeng det, men ikke noe jeg er veldig bekymret for i mitt tilfelle. Alt står inne i teknisk rom midt i huset. Det er gulvvarme i støpte gulv, og 6-7 meter ventilasjonsrør fra husveggen til aggregatet. Inntaket er ikke særlig vindutsatt. Jeg holder til i Stavanger, så sprengkulde hos oss er -10, og da er det som regel helt klart og stille. Bor relativt bynært, og kan ikke huske sist det var strømbrudd. Tenker derfor at fordelen langt overveier risikoen.
Noen tips til selve koblingen, hvordan kobles dette normalt opp?
Jeg har nå fått installert dette. 1/2’’ tilkoblingen i varmebatteriet lot seg fikse med noen overganger, men det var ekstremt dårlig plass til å koble på. Endte opp med å måtte bruke Dremel til å utvide rørgjennomføringene i ventilasjonskabinettet noe.
Resultatet ble veldig bra. Med 7-8 grader utendørstemperatur ligger jeg nå på 21-22 grader tilluftstemperatur. Turtemperatur ligger på 34 grader. Det har blitt en vesentlig reduksjon i kald trekk fra ventilasjonen. Effekten av dette var betydelig større enn antatt. I kalde rom som soverom fungerer dette også bra. Det hever temperaturen noe (som var ønskelig) men ikke såpass mye at det blir for varmt. Soveromstemperaturen ligger på ca. 19 grader i 2.etg selv om tilluftstemperaturen er høyere.
Dagens «nattsenking er et gigantisk varmelager i kjelleren. Lades når sola skinner, vinden blåser, effekttariffene er lave og strømprisene ditto.
Tappes kun ved behov ved frokost og ettermiddagstid.
Mao, en bygger gulvene som lettgulv med vannbåren varme, ikke med rørene nedstøpt i betong.
sørge for at gulvene ble litt varmere før morgenen uten at en ender med 30C på badet.
Tilkoblingen på varmebatteriet er 1/2’’ gjenget. Hva trenger jeg for å koble 17mm gulvvarmerør mot dette? Har googlet meg ihjel nå uten å finne en kurant løsning.
noen bilder av stokken etc?
Ventilasjonen er like ved siden av samlestokken, og jeg skal i samme prosjekt legge 17mm gulvvarmerør. Det kommer til å bli en del rester, så tanken var å bruke dette. Jeg har allerede eurokonus for 17mm til 3/4’’ kobling som er på samlestokken.
På samlestokken kommer jeg til å montere opp en aktuert ventil for å ha mulighet til å automatisk stenge varmen ved behov?
Tar gjerne imot alternative løsninger.
Noen tips til selve koblingen, hvordan kobles dette normalt opp?
Resultatet ble veldig bra. Med 7-8 grader utendørstemperatur ligger jeg nå på 21-22 grader tilluftstemperatur. Turtemperatur ligger på 34 grader. Det har blitt en vesentlig reduksjon i kald trekk fra ventilasjonen. Effekten av dette var betydelig større enn antatt.
I kalde rom som soverom fungerer dette også bra. Det hever temperaturen noe (som var ønskelig) men ikke såpass mye at det blir for varmt. Soveromstemperaturen ligger på ca. 19 grader i 2.etg selv om tilluftstemperaturen er høyere.
I alt må jeg si meg veldig fornøyd.
Sette gir bedre luftsirkulasjon i rommene
Hva er temp inn på vannet ?