3,339
9
0
Egenbygde ildsteder og balansert ventilasjonssystem
87
0
Jeg holder på med planlegging av ildsteder i et nytt hus med balansert ventilasjonssystem. Jeg skal ha mulighet for 3 ildsteder
Jeg ser for meg at jeg får undertrykk i huset pga av det balanserte ventilasjonssystemet. Bl.a. pga det vil jeg ha pipe som også forsyner ildstedene med frisk luft til forbrenningen (slik som Leca Venti - selv om akkurat den har for liten kapasitet...?)
Jeg skal ha mulighet til 3 forskjellige ildsteder
1) Peis tilpasset luft fra pipa (lukket - denne er ok)
2) Egenbygget bakerovn/pizzaovn
3) Mulighet for vanlig peisovn i 2. etasje (lukket - denne bør også være ok)
Problemet er vel 2) Egenbygget bakerovn/pizzaovn. Ser for meg et luftinntak inne i bakerovnen. I tillegg må ovnen være mest mulig tett Poenget mitt: Er det noen som har erfaring med slike prosjekter, typisk utforming av bakerovn i et slikt miljø??
Jeg ser for meg at jeg får undertrykk i huset pga av det balanserte ventilasjonssystemet. Bl.a. pga det vil jeg ha pipe som også forsyner ildstedene med frisk luft til forbrenningen (slik som Leca Venti - selv om akkurat den har for liten kapasitet...?)
Jeg skal ha mulighet til 3 forskjellige ildsteder
1) Peis tilpasset luft fra pipa (lukket - denne er ok)
2) Egenbygget bakerovn/pizzaovn
3) Mulighet for vanlig peisovn i 2. etasje (lukket - denne bør også være ok)
Problemet er vel 2) Egenbygget bakerovn/pizzaovn. Ser for meg et luftinntak inne i bakerovnen. I tillegg må ovnen være mest mulig tett Poenget mitt: Er det noen som har erfaring med slike prosjekter, typisk utforming av bakerovn i et slikt miljø??
Temker du undertrykk når du fyrer i ovnen?
Mulig du har rett. Det er kanskje kun hvis det er mekanisk avtrekk det blir undertrykk... "Okke som" - er det problemer rundt dette eller er det rett frem...?
Mitt tips er at du bør ha et spjeld som du kan åpne, som gir frisk luft til ovnen. Dette bør være i direkte forbindelse med ovnen, slik som på den peisen du skal ha, men kan også være en venti på veggen.
Jeg la rør i plate for dette..
Tanken min er å hente den eksterne luften fra pipa (f.eks. Leca Venti pipa. Leca kommer med ny pipe på nyåret som er bedre dimensjonert for mitt bruk...)
He, he. Noen ganger er lykken bedre enn forstanden...
Heldigvis tenkte jeg på problemet så tidlig at jeg fikk lagt inn rør, så jeg klarer meg uten ventilert pipe. har lagt inn 125mm rør i bjelkelaget og rett inn på 125mm stuss på ovn. Dette fungerer så langt veldig godt. Jeg har klebersteinsovn, og her kommer trekkrøret opp gjennom gulvet inne i ovnen, slik at dette er helt skjult. Lykken var nok bedre enn forstanden her også ;D