284
6
5
Erfaringer med EcoNordic WH4 fra Flexit
4
0
Hei folkens! Har leitet en del på forumet og funnet litt tråder som omhandler EcoNordic WH4, men veldig lite av dette er erfaringer og tilbakemeldinger. Vi funderer på dette anlegget og har tidligere snakket med folk både i Alta og Kristiansand som er fornøyde med systemet. Likevel får jeg innimellom kommentarer fra bransjefolk om minuser med systemet og at de for min del på nordvest landet burde velge en annen løsning.
Er det noen her som kort kan komme med de positive og negative erfaringene de har med anlegget?
Det siste varmepumpemontør fortalte meg når jeg nevnte jeg vurderte EcoNordic WH4, var at anlegget er veldig sensitivt på åpne dører og vinduer og var veldig støyende.
Er det noen her som kort kan komme med de positive og negative erfaringene de har med anlegget?
Det siste varmepumpemontør fortalte meg når jeg nevnte jeg vurderte EcoNordic WH4, var at anlegget er veldig sensitivt på åpne dører og vinduer og var veldig støyende.
Enebolig i Rogaland, nybygg, innflyttet sommer 2020.
275 m2 med utleiedel på cirka 65 m2
25 cm isolasjon i alle yttervegger
7 cm isolasjon i alle innervegger.
125 m2 nedstøpt vannbåren varme i 1.etasje
150 m2 vannbåren varme under parkett i 2 etasje.
Bruker kun Econordic WH4 til oppvarrming av hele boligen (inkludert utleiedel), samt oppvarming av varmtvann til hele husholdningen (inkludert leietaker).
Leiligheten har et eget balansert ventilasjonsanlegg da Wh4 passer best til boliger i størrelsen ca. 120-220 m2.
Jeg har ikke måler som viser strømforbruk for kun Econordic WH4, men her er strømforbruk for hele boligen (inkludert utleiedel) i 2022 og 2021:
Strømforbruk hele boligen 2022: 15.214 kwh
Strømforbruk hele boligen 2021: 15.907 kwh
Fordeler:
Appen er oversiktlig og enkel å bruke. Viser tanktemperatur for varmtvann (toppføler, midtføler og bunnføler). Viser Tur og returtemperatur for gulv oppvarming. Viser temperatur for: uteluft, tilluft, avtrekk, og avkast, samt styresignal og luftmengde for tilluft og avtrekksvifte. Har egen funksjon for «Fireplace dersom du skal fyre opp i vedovnen.
I appen kan du også velge boost dersom du plutselig behøver mye varmtvann. Står på ECO som default, og det er nesten alltid nok varmtvann tilgjengelig.
Utvidet support fra Flexit. Har hatt behov for hjelp en gang, veldig fornøyd med responstid og support.
Klimasentralen er koblet til både sentralstøvsuger og kjøkkenvifte, slik at den går automatisk i «high når jeg støvsuger eller koker middag.
Sparer oss for mye strøm. Sammenlignet strømforbruk med nabo som har tilsvarende størrelse på eneboligen, men ingen utleiedel. De har noe høyere strømforbruk enn oss. De har bergvarmepumpe.
Econordic Wh4 har også en frikjølingsfunksjon. Denne har jeg ikke prøvd enda (fant det ut i forrige uke).
Vi har bestemt oss for EcoNordic WH4 i vårt nye hus, og har planlagt enheten plassert på vaskerom sammen med vaskemaskin, tørketrommel og sentralstøvsuger.
Jeg er usikker på hva som menes med at Econordic Wh4 er mer sensitivt for åpne dører og vinduer enn andre ventilasjonsanlegg. Ventilasjonsanlegget blir prosjektert ut fra størrelsen på boligen. I tillegg så lager Flexit en oversikt over hvor mye tilluft og avtrekk hvert rom skal ha. Så lenge tilluft og avtrekk er det samme som for f.eks et villavent anlegg så er jo tilluft og avtrekk lik? Er det kraften i tilluft og avtrekk som skal være dårligere i et Econordic WH4 anlegg?
Støynivå er ikke et problem. Ingen støy ute, og veldig lite inne, slik jeg opplever det hvertfall.
Hele boligen vår er på cirka 275 m2 inkludert utleie del. Econordic WH4 anbefales opp til 220 m2. Econordic WH4 dekker ventilasjonbehov for "vår" del på cirka 210 m2, mens et ekstra ventilasjonsanlegg er installert i utleie del (cirka 65 m2).
Flexit prosjekterte det balanserte ventilasjonsanlegget.
WH4 står hos oss på vaskerommet rett under kjøkkenet. Det er ikke mye støy fra dette anlegget synes jeg. Ventilasjonsanlegget hører man ikke, og om det er helt stille i huset kan jeg høre varmepumpen de gangene den går om jeg står i etasjen rett over. Men hører den ikke på soverommene.
Vi fikk lagt inn litt ekstra isolasjon i bjelkelaget over vaskerommet for å dempe eventuell lyd. Når det er sagt er det ikke ofte at varmepumpen slår inn, om det ikke er veldig kaldt.
Varmtvannsproduksjonen er overraskende bra, og vår står konstant på Eco. Eneste gangene vi må øke varmtvannsproduksjon fra dette er når begge ungene skal fylle badekaret på tur. Da kan du aktivere boost funksjonen, som aktiverer elkolben.
Huset vårt er isolert med 15 cm i veggene, og 3-lags Natre vinduer. Det er ikke noe problem for WH4 å holde varmen i huset. Du kan lett justere varmekurver og turtemperatur, slik at du finner et bra oppsett for huset.
Jeg vil også nevne at vi hadde problemer med et kretskort i anlegget ved oppstart, og da kom Flexit og fikset opp umiddelbart. Service har også mye å si ved valg av et slikt anlegg. Det er også egen support kun for EcoNordic.
Alt i alt veldig fornøyd.