Inspirasjon og masse nyttige tips på en gang, takker :)
Nå vet jeg ikke helt hvordan dette limet er men regner med de kommer i patroner? Har selv brukt mye lim til både bil og bygging og min erfaring der har vert at om limet er for tykt og seigt så er det bare å legge den i en gryte med varmt vann en halv time eller noe og ta det opp rett før jeg skal bruke det Pleier å hjelpe ganske bra på de limtypene jeg har forsøkt, Har du noen formening om det kunne ha hjulpet på å få dette limet til å tyte lettere ut og gjort det mere smidig å jobbe med?
Signatur
Jobbet som bilmekaniker, biloppretter, overflatebehandler, industrirørlegger og trailersjåfør ++++ Mesterbrev i synsing med lokalt mesterskap i pissprat og ellers verdensmester i alt som har med alt å gjøre
Stor forskjell. Fiboplater er kryssfinerplater som er vanntette og kan dusjes rett på plata, de kommer ferdig med flismønster eller bare slett plate med farge, lignende en malt gipsplate. Ingen flislegging, membran, gips eller annet drittarbeid ;) Billiger og raskere.
Du føler også at overgangen til sokkelflis blir god nok til å dusje på i flere år? Jeg kommer nok til å bruke disse platene når badet skal tas, men er litt skeptisk til overgangen. Mye fugemasse gjør det vel tett vil jeg tro.
På et lite bad der hver mm teller, så er det greit med så tynt lag som mulig på veggene, og dusjdører som kan svinge inn :)
Forøvrig synes jeg badet ditt ser både romslig og pent ut.
Vel, det er 8cm med membran over sokkelflisene, sokkellist med fugemasse bak og under, så er det fugemasse mellom list og plater samt mellom hver plateskjøt. Nei, er ikke nevneverdig bekymret ;)
Ser ikke hvordan dette skal være mer risikofyllt enn gipsplater med membran på.
Da har det dukket opp nye problem, denne gangen er det det elektriske det står på.. Nå nekter netteiger, Gudbrandsdal Energi, å godkjenne bruk av PFXP kabel som ikke er lagt i eget rør i bygg. Så nå får jeg kjempeproblem med å få lagt opp alle kontakter, dimmere, brytere, termostater osv fordi det er bare plass til 1 plastrør i hver kanal i veggen. Det er plass til 4stk 2,5mm2 PFXP om man plundrer litt, men når det skal inn et k-rør i tillegg så er dette bare å glemme! Så nå må jeg muligens til med litt utenpåliggende utstyr og noe inne i veggen, dette som må monteres på vegg vil jo se veldig lekkert ut om 3år når bygget har fått satt seg skikkelig.. Får jo også flere bokser i taket, siden hver kontakt må trekkes opp i en felles boks i taket og så fordeles videre til hver kontakt.. Trodde ikke det var lov, men det var det visst. Dette har i allefall ingenting med elsikkerhet å gjøre! Forbannede tullinger sier jeg bare!
Jeg skjønner ikke helt hva Gudbrandsdal energi har med dette å gjøre? Hadde jeg bygget 400m lenger nord hadde jeg vært under et annet energiselskap, og der er det ingenting i veien for å bruke PFXP som ikke er forlagt i eget plastrør.
Det eneste halmstrået jeg har å klamre meg til er å få e-verket på befaring sammen med elektrikeren og så gjøre et unntak.. men det ser svart ut, siden elektrikeren allerede har vært i kontakt med de og fått et klart nei!
En annen ting, i huset til pappa nektet elektrikeren å legge K-rør i yttervegg, fordi hullet til elektrisk ligger midt i veggen og derfor ble mye kjøligere enn romluften vinterstid. Og trykkforskjeller i huset ville da kunne presse varm inneluft fra rom til rom via disse rørene og kondensere i plastrøret og i værstefall føre til fuktskader.
Er det hold i dette argumentet? Det virker jo som god skyts mot e-verket om det virkelig finnes hold i dette.
Nå vet jeg ikke helt hvordan dette limet er men regner med de kommer i patroner?
Har selv brukt mye lim til både bil og bygging og min erfaring der har vert at om limet er for tykt og seigt så er det bare å legge den i en gryte med varmt vann en halv time eller noe og ta det opp rett før jeg skal bruke det
Pleier å hjelpe ganske bra på de limtypene jeg har forsøkt,
Har du noen formening om det kunne ha hjulpet på å få dette limet til å tyte lettere ut og gjort det mere smidig å jobbe med?
Mesterbrev i synsing med lokalt mesterskap i pissprat og ellers verdensmester i alt som har med alt å gjøre
Limet jeg brukte var Trans7 , i praksis en blank tec7.
Patron, ja.
Keep up the good work!
MVH
Sakke
Det går bra framover - jobber du heltid på huset?
Fiboplater er kryssfinerplater som er vanntette og kan dusjes rett på plata, de kommer ferdig med flismønster eller bare slett plate med farge, lignende en malt gipsplate.
Ingen flislegging, membran, gips eller annet drittarbeid ;)
Billiger og raskere.
http://www.fibo-trespo.no/dt_article.aspx?m=2813
På et lite bad der hver mm teller, så er det greit med så tynt lag som mulig på veggene, og dusjdører som kan svinge inn :)
Forøvrig synes jeg badet ditt ser både romslig og pent ut.
Nei, er ikke nevneverdig bekymret ;)
Ser ikke hvordan dette skal være mer risikofyllt enn gipsplater med membran på.
Nå nekter netteiger, Gudbrandsdal Energi, å godkjenne bruk av PFXP kabel som ikke er lagt i eget rør i bygg.
Så nå får jeg kjempeproblem med å få lagt opp alle kontakter, dimmere, brytere, termostater osv fordi det er bare plass til 1 plastrør i hver kanal i veggen.
Det er plass til 4stk 2,5mm2 PFXP om man plundrer litt, men når det skal inn et k-rør i tillegg så er dette bare å glemme!
Så nå må jeg muligens til med litt utenpåliggende utstyr og noe inne i veggen, dette som må monteres på vegg vil jo se veldig lekkert ut om 3år når bygget har fått satt seg skikkelig..
Får jo også flere bokser i taket, siden hver kontakt må trekkes opp i en felles boks i taket og så fordeles videre til hver kontakt.. Trodde ikke det var lov, men det var det visst.
Dette har i allefall ingenting med elsikkerhet å gjøre!
Forbannede tullinger sier jeg bare!
Jeg skjønner ikke helt hva Gudbrandsdal energi har med dette å gjøre?
Hadde jeg bygget 400m lenger nord hadde jeg vært under et annet energiselskap, og der er det ingenting i veien for å bruke PFXP som ikke er forlagt i eget plastrør.
Det eneste halmstrået jeg har å klamre meg til er å få e-verket på befaring sammen med elektrikeren og så gjøre et unntak.. men det ser svart ut, siden elektrikeren allerede har vært i kontakt med de og fått et klart nei!
Og trykkforskjeller i huset ville da kunne presse varm inneluft fra rom til rom via disse rørene og kondensere i plastrøret og i værstefall føre til fuktskader.
Er det hold i dette argumentet?
Det virker jo som god skyts mot e-verket om det virkelig finnes hold i dette.