#61
 7     Bergen     0
Utrolig spennende tråd.
Har et ønske om å bygge i betong selv.
Kommer til å følge med her !

  (trådstarter)
   #62
 181     Haugesund     0
Hyggelig at du følger med :)

I disse dager blir etasjeskiller mellom 2 og 3 etg montert. Arbeidet med dette er noen dager forsinket ift opprinnelig plan. Legger ut bilder når dette er ferdig.

Neste uke støpes terrasse og garasje. Derretter starter jobben med å bygge siste etasjen. Q-dekket som danner underlaget til taket blir levert om 3 uker, så vi begynner å få det travelt..
  (trådstarter)
   #63
 181     Haugesund     0
Legger ved noen oppdateringer.

Siden sist oppdatering har etasjeskiller blitt montert, Jackon elementene i 3 etasje ble montert klart for støp. Det gjenstår å rette av vegger, og forsterke vindusåpninger. Begynner for alvor å innse at vi bygger et veldig stort hus! Skal få tatt noen blilder fra fremsiden neste gang som illustrerer dette bedre.

Utsikten fra 3 etasje er også luftig og fin. Vi vil aldri kunne få hus foran oss, heller ikke gjennomkjøring av biler. Det går en sykkel og gangsti nedenfor, men denne oppleves ikke sjenerende.

Vi har gjort ettpar endringer av både fasade og planløsning. Vi tar bort balkongen mot vest, og setter heller inn et større vindu her. Det er flere grunner til dette.

1. Fasademessig synes vi det ble bedre uten.
2. Sannynligheten for at den blir brukt nevneverdig er liten
3. Sparer oss for noen tusen..

Vi har uansett en stor sør/vest vendt terrasse over garasjen. Denne vil være fullstendig sjermet for innsyn. 

Skilleveggen mellom TV-stue og "fin-stue" kortes ned med 1.5 meter for å gjøre plass til gasspeis. Effekten vi oppnår er at denne vil være synlig i alle rom. Vi setter lager også til en bod ved kjøkken, samt setter opp en lettvegg for å lage plass til en "frokost-krok"

Har lagt ved en skisse som illustrerer endringene.

Hyggelig med tilbakemeldinger:-)
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(4).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(9).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(10).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(11).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(13).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(5).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(7).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(8).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(6).jpg - Naits82
  (trådstarter)
   #64
 181     Haugesund     0
3 etasje er nå ferdig støpt. Snekker har vært å fått satt opp stenderverket rundt vinduer i front.

I løpet av uken vil terrassen og støtter på fremsiden bli støpt.

Plattendekket over garasjen vil også bli montert.

Q-dekket som danner underlaget for taket vil også bli levert og montert i slutten av uken. Ser frem til å få huset tett nå.

Vinduer og glassrekkverk er bestilt inn. Gitt til slutt for Rehau Geneo vinduer. Hovedsakelig grunnet veldig god u-verdi. Gjennomsnittelig u-verdi er på 0.79 for karm og vinduer.

Vi har solavskjerming/solkontroll (66/33) på alle flater. For å bryte litt med fasaden har vi grå (Antrasitt 7016)  farget karm utvendig på alle vinduer. Denne fargen vil også gå igjen på dører og garasjeport. Leveransen kommer i begynnelsen av desember :)

Legger ved noen oppdateringsbilder av huset..

Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(4).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde.jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(3).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(2).jpg - Naits82
Byggedrømmen skal realiseres - Funkisbolig i betong - bilde(1).jpg - Naits82
   #65
 16     0
Vi har et par spørsmål!

Vi tenkte å bygge tre etasjer, men ser du har valgt støpt grunnmur i kjelleren. Er det noen spesiell grunn til at du ikke har Jackon i alle tre etasjer?

Å forblende i teglstein, det er vel en helt kurant sak på jackon? Er det noen garanti på huset? Har lest om folk som har hatt erfaringer med leca som har gått i oppløsning etter 30 år. Nå er dette en form for plast? Hvordan tåler den aldring?
  (trådstarter)
   #66
 181     Haugesund     0
Vi har selvsagt garanti på alt arbeid, samt løsninger som er valgt i huset. Alle bergningene mht konstruksjonen er foretatt av Optimera. Entrepenørene stiller også garanti for sine fag.

I vårt tilfelle fikk muren i kjeller et relativt høyt jordtrykk. Jacon sitt system var beregnet og godkjent for å tåle dette, men når vi kunne velge fritt, valgte å gå for en kraftigere mur. ( 25 cm betongkjerne).

Denne muren må tilleggisoleres utvendig og innvendig.

Når jeg sier "velge fritt", mener jeg at det kostnadsmessig ikke utgjorde forskjell for vår del. Normalt sett vill vår løsning vært vesentlig dyrere enn å bygge opp i Jacon. Hovedsakelig grunnet at det selvsagt går med mer betong..

Vi kommer til å gå for en pusset fasade (fiberpuss). Denne er garantert av både Jackon og mureren som skal gjøre jobben. Hvorvidt teglestein er garantert, kan jeg dessverre ikke svare på. Jackon kan helt sikkert. Min erfaring er at de er hurtige med tilbakemelding.

Jackonelementer er forsterket isopor med tilrettelagt spikerslag i plast. Konstruksjonen blir helstøpt, uten kuldebroer.  I følge Jacon, har SINTEF Byggforsk vært med både under utviklingen og uttestingen av byggesystemet.


Materialet i seg selv kan ikke sammenlignes med Leca. Har ikke veldig gode kunnskaper om Leca, men etter det jeg har forstått, har Leca som brukes i dag, blitt vesentlig forbedret sammenlignet med Leca som ble brukt for 30 år siden.

I den fasen du du/dere er i nå, vil dere nok finne mye god informasjon på leverandørens hjemmeside.

   #67
 471     bergen     0
Porebetong har en annen sammensetning og går sovidt meg bekjent under kategorien "lettbetong". Jacon Elementene fylles med  normalbetong fasthetklasse B20. De har mange av de samme fordelene mht inneklima


Er det noen tester på hva som gir best inneklima, etter min tankegang er mur (leca,tegl osv) best og plast/isopor verst, men dette er bare en tanke, fint om noen visste noe håndfast om dette.

  (trådstarter)
   #68
 181     Haugesund     0
Vet ikke om det har blitt foretatt test av inneklima type: Leca VS Thermomur ;D

Tror imidlertid at resultatet ville vært relativt likt...

Mur og betong i seg selv er er et “tregt” materiale som opptar og lagrer
temperaturen rundt seg og avgir den svært langsomt. Derfor er slike bygg svale og behagelige om sommeren, og varme og gode om vinteren....


Mulig "dine tanker" bunner i manglende innsikt i material og byggeteknikkene?

Sinteff skriver følgende om produktet Jackon 350 Thermomur:

Inneklimapåvirkning:
Produktet er bedømt å ikke avgi partikler, gasser eller
stråling som gir negativ påvirkning på inneklimaet, eller
som har helsemessig betydning.

Miljødeklarasjon:
Det er ikke utarbeidet egen miljødeklarasjon for
Thermomur. Produktet inneholder ingen stoffer på
miljøvernmyndighetenes Obs-liste om helse- og
miljøfarlige stoffer.

Gjenbruksmuligheter:
EPS er 100 % resirkulerbart og kan materialgjenvinnes.

Leca i seg selv har jo ikke særlig isolasjonsverdi... Disse må tillegsisoleres.

Leca tilleggs isoleres med polyuretanskum. Polyuretanskum finnes i alt fra hodeputer i sengen til dashbordet i bilen. Leca blokker inneholder heller ingen stoffer på myndighetenes prioritetsliste eller OBS-liste..

Fakta ESP:
Ekspandert polystyren (EPS) produseres ved at små kuler av polystyren, som inneholder et ekspansjonsmiddel som for eksempel pentan, C5H12, ekspanderer ved oppvarming med vanndamp. Polystyrenkulene ekspanderes først i en forskummer. Etter en kort mellomlagring varmes kulene opp med vanndamp. De ekspanderer videre og bindes sammen i kontaktflatene. Isolasjonen støpes ut i plater, blokker eller kontinuerlig på bånd. EPS har delvis åpen porestruktur.

Fakta Polyuretanskum:
Dannes ved reaksjon mellom isocyanater og polyoler. Det produseres kontinuerlig på bånd eller i plater/blokker. Under ekspansjonsprosessen fylles de lukkede porene med fyllgass (som HFC, CO2 eller C5H12). Polyuretanskum brukes særlig i fabrikkframstilte vegg- og takelementer med metall, gips eller trebaserte plater på hver side. Materialet benyttes dessuten som isolasjon i murblokker. Polyuretanskum gir god isolering i liten tykkelse og blir derfor brukt i frysebokser. Polyuretanskum kan også skummes på stedet, for eksempel for å tette rundt vinduer og dører.

Ellers så er jo både Leca og Thermomur bygget i dødt materiale. Dette fører til at byggemetodene på lik linje gir hus som er motstandsdyktige mot fukt, sopp, råte og skadedyr, som igjen gir sunne inneklima.

Utvendig pusses både Leca og thermomur med fiberpuss for best mulig resultat.



Siste redigering: Tuesday, November 15, 2011 10:45:15 PM av Naits82
   #69
 471     bergen     0
Tenker også på muligheten til og oppta fukt og temperatursvingninger, dette lar seg vel gjøre bedre med leca,tegl osv enn 80mm isopor kledd med en gipsplate.
  (trådstarter)
   #70
 181     Haugesund     0
Thermomuren består vel av mer enn 80mm isopor kledd med gips;-)? Iallefall systemet vi har brukt..