(trådstarter)
   #21
 29     Asker     1
De har etasjeskiller i 150-240mm tykkelse.

Når det gjelder u-verdi har våre 36,5cm tykke vegger 0,20. Velger du 40cm vegger havner du på 0,18, og velger du 30cm porebetong + 12cm isolasjonselementer (også fra Xella), kan en komme helt ned i u-verdi på 0,14. Dette øker imidlertid kostnad og arbeidsinnsats noe, men det kan sikkert være vel verdt det for mange. Med effektiv varmegjenvinning, varmepumpe og 3-lags vinduer kan nok et "0,14"-hus havne temmelig nære "passivhus"-standard. Hadde vi hatt enda hakket mer penger hadde vi nok valgt denne løsningen, altså total 42cm vegger med 30cm porebetong og 12cm påmontert isolasjon, men vi tror nok at 36,5 og u-verdi på 0,20 vil fungere greit i alle tilfelle!

Xella bygger for øvrig et passivhus en kanskje kan ta en titt på allerede nå: http://www.ytongsiporex.no/html/nor/no/ytong_nyhet.php.

  (trådstarter)
   #22
 29     Asker     0
...byggestart for vår del er trolig midten av juni, men elementene kommer nok ikke da før type august/september, litt avhengig av hvor lang tid det tar med grunnarbeider...
   #23
 136     Romsdal     0
Må ikke veggene holde minimum 0,18w/m2 etter tek07??  eller er det noe jeg ikke har fått med meg??

Må undersøke nærmere disse produktene før jeg tar noe avgjørelse på hva vi skal velge, det blir ikke byggestart for vår del før om 1,5-2 år, men vi har tegnet fasade og plannløsning selv som er neste ferdig, tegningen skal deretter til arkitekt for finpuss av fasade, planløsning og beregning.

Vi liker også å detalje planlegge så mye som mulig selv på forhånd, og det blir veldig mye egeninnsats da jeg har en jobb med mye fritid
  (trådstarter)
   #24
 29     Asker     0
...det er bygget totalt sett som må holde 0,18, der varmegjenvinningen står for veldig mye. Har en derfor 0,20 i veggen, relativt effektive vinduer og varmegjenvinning skal det holde i lange baner slik jeg har forstått det...
  (trådstarter)
   #25
 29     Asker     0
Xella skal foreta en beregning av u-verdi for vårt hus etter påske, men for et annet hus med 36,5cm vegger ligger beregningen vedlagt. Altså ligger huset totalt sett langt under, noe som også kommer til å bli tilfelle i vårt tilfelle.
   #26
 50     Kristiansand     0

@jzbig: etter mitt syn (og jeg har brukt en hel del måneder på research rundt mur nå...); glem Leca og tilsvarende, det er både dyrere, gir langt større rom for feilmontasje selv om "profesjonelle" tar seg av arbeidet, tar langt mer tid å sette opp og har ikke nødvendigvis noe bedre isolasjonsevne heller... Xella leverer da altså ferdige storblokker tilpasset husets design 100%, levert på trailer fra Tyskland og montert rett på byggeplassen på noen dager!

Når det gjelder lekting innvendig kommer vi i stor grad til å bruke kanaler fremfor nødvendigvis nedlekting av hele takflater. Kanalene vil benyttes for føring av rør til ventilasjonen og VVS, samt kabler og øvrige rør der det er hensiktsmessig. Der vi kun skal ha mindre rør og kabler slisses rett og slett porebetongen direkte med et enkelt håndverktøy og tettes deretter med puss. Enklere og mer kostnadseffektivt blir det rett og slett ikke! Wink


Hvordan er det med fukt når det gjelder porebetong? har hørt at elementen kan komme med sopp på elementene som følge av fukt og at de kommer i tynn plast som lett er blitt slått hull på. Samt i oppføringen er det ekstremt viktig å dekke til elementene da det fort kommer til fukt. Kjenner du til dette problemet? Jeg vurderer selv å bygge i porebetong, men vurderer leca nå i blokker på 35cm da disse lettere lar vannet rennet ut av blokkene under bygging. Men jeg vet som sagt ikke om dette er riktig.
   #27
 43     Narvik     0
Det er interessnt selv har jeg vudert en gang om tiden å jebbe med lettbetonelemente. Disse elemente er omtrend det samme som lecablokker, bare ferdige elementer. Problemer er at isolasjon må påføres på byggeplass. Derimot google engang ISOWOOD. Dette er trespon med sement og vann innstøpt i en terramme. Teknisk sett en perfekt hybrid. Brannsikkerhet, lydisolasjon som massiv, føelse og isolasjon som trevegger. Elementene blir levert ferdig sliped på innsiden med gipsplater og pussfasade eller lekter på utsiden. Komplett boligen blir bygged i tre dager(selfølgelig uten innegreiene som vvs...). 27 cm ytrevegg = 0,17 i varmeisolasjon. <min skepsis mot porenbeton er lydisolasjon og alt for tykke vegger.
Nå skal vi snart i gang med arkiktekthus i porebetong fra Xella! - yttrevegg.jpg - Isolerer
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 29     Asker     0
Poenget er jo at en slipper å isolere på byggeplassen om en velger litt tykkelse på porebetong-veggen (vi velger 36,5cm).

Når det gjelder fukt er det helt riktig at pussen må på omgående, men ettersom elementene går opp på kort tid antar jeg dette skal gå greit. Blir det øsende pøsende regn får vi tenke ut noe lurt, antar leverandøren av elementene har noen greie forslag i så måte.
   #29
 43     Narvik     0
Grunnpussen og armering er påført på fabrikken. siste pusslag blir påført på anleggsplassen. Byggeelemente er dermed ikke utsatt for været.
Signatur
  (trådstarter)
   #30
 29     Asker     0
...men hva koster ISOWOOD pr. m2 da (ca. 600.- inkl. mva pr. m2 for 36,5cm porebetong, men da kommer selvsagt puss i tillegg)? Hvem selger dette i Norge?