#31
 997     0
Syntes porebetong hørtes interessant ut, men mener at den U-verdi utregningen som du henviste til hadde altfor lite informasjon og detaljer for å kunne være brukbar. Forresten er det samme Lygren som på AV-forum?
Signatur

   #32
 43     Narvik     0
Prisene for ISOWOOD kan ikke enkelt samlingenes med porebeton, fordi ISOWOOD er en ferdig veggsystem som trenger bare tapesering eller maling etter montering. På utsiden må det legges på den sisten pussestrøk, eller ved bruk av lekter må det settes på hjørnelekter. Lekter er forbehandlet på fabrikken.
Signatur
  (trådstarter)
   #33
 29     Asker     0
Betyr det at en også må installere alt av rør og slikt før leveranse/produksjon også det da? Det er jo en av porebetongens store fordeler; en slisser bare inn de nødvendige kanaler etter montering...

@carmacom; det er samme lygren ja! Wink
   #34
 22     Møre og Romsdal     0

Det er interessnt selv har jeg vudert en gang om tiden å jebbe med lettbetonelemente. Disse elemente er omtrend det samme som lecablokker, bare ferdige elementer. Problemer er at isolasjon må påføres på byggeplass. Derimot google engang ISOWOOD. Dette er trespon med sement og vann innstøpt i en terramme. Teknisk sett en perfekt hybrid. Brannsikkerhet, lydisolasjon som massiv, føelse og isolasjon som trevegger. Elementene blir levert ferdig sliped på innsiden med gipsplater og pussfasade eller lekter på utsiden. Komplett boligen blir bygged i tre dager(selfølgelig uten innegreiene som vvs...). 27 cm ytrevegg = 0,17 i varmeisolasjon. <min skepsis mot porenbeton er lydisolasjon og alt for tykke vegger.


Ansatt i Nordisk Elementbygg kanskje? ;)

Neida, medgir at Isowood er interessant, men jg forstår ikke din skepsis mot porebetong... lydisolasjon? Hva er problemet? Har aldri hørt om noen klagepunkt der? En venninne har hus i porebetong og hun har ingen neg. erfaringer hva gjelder lydisolasjon iallefall.. Og hva mener du med altfor tykke vegger? Hvorfor er det dumt med tykke vegger?


Lyger: Kan jg spørre hvor mange kvm porebetong du trenger til huset du skal bygge? Og hva er inkl. i den kvm prisen du oppgav fra Xella- jobben med å sette det opp også? Altså kranførers arbeidsleder jobb?
Har du klart hvor alt det elektriske og røropplegg skal være når elementene kommer og bygget føres opp?

Vi har akkurat fått tomt og vurderer å bygge funkisinspirert i porebetong-så dit prosjekt er veldig relevant for oss, for å si de slik Smile
Håper du leger ut bilder av oppføringsprosessen fra dag 1, straks du er i gang! Smile
  (trådstarter)
   #35
 29     Asker     0
Jeg har nok ikke det eksakte antallet kvm, novisen, men snittprisen ligger på rundt 600.- pr. kvm, innervegger medtatt. Dette da for ferdig "modul"-vegger produsert i Tyskland og levert på byggeplass med antatt antatt krantimer inkludert. Selve monteringen gjør en enkelt med 2-3 mann i tillegg til kranfører, og dette skal ikke ta lange tiden. En trenger ikke noen spesiell kompetanse for å føre elementene for øvrig, det tar kranføreren seg av...

Den største ekstra kostnaden du får på selve råbygget er utvendig og innvendig puss. Vi jobber med anbud på disse arbeidene, men selv om dette jo koster mer enn maling / beis på et vanlig trehus er kostnadene for bygg i poretebong etter det vi så langt har klart å beregne en hel del lavere. En av de store fordelene er at en slipper å lekte ned tak, der vi bare dytter LED-spotter rett inn i betongen og slisser inn plass til kablingen i taket. Da sparer en takhøyde (etasjeskillene er kun 25cm, armert porebetong), samt selvsagt MYE kostnader.

...vi skal holde dere orientert rundt prosessen, og når budsjettet er litt mer "spikret" skal jeg også legge ut dette, men det er bare tull inntil videre ettersom vi fremdeles er i forhandlinger med ulike anbudsgivere.
   #36
 43     Narvik     0
Nei, jeg har egnetlig ikke noe mot porenbetong. der finnes mye byggninger med dette materialet. Porenbeton er lett å jobbe med. Jeg se bare på folk som vil og må bygge rask i tillegg til stramt budsjet. Hvis det må på føres i etterkant puss på utsiden og evtl puss på innsiden da koster det penger og tid. Men boligens kvalitet blir veldig bra. Selfølgelig nøler jeg ikke å markedsføre ISOWOOD som konkurransedyktig byggeelement..
Signatur
   #37
 22     Møre og Romsdal     0
Lygren: Ja, så prisen pr kvm, men vet ikke helt hvordan jg regner sånn ca hvor mye vegg (inner og ytter) som går med til feks pr 100 kvm hus.. altså feks hvis jg bygger 300 kvm stort hus, og normal tillatt takhøyde på 9 m, hvor mange kvm porebetong trenger jg til yttervegger? Altså råbygget? Innser jo at arkitekturen spiller en stor rolle her, men var bare ute etter noe mer generelt, om du skjønner.

Det med innfelling av spottene høres helt sci-fi ut, spør du mg!  ;D Utrolig spennende materiale, porebetong.

Skjønner at du avventer kronasjedetaljer til du har fått noe konkret -men flott at du vil dele litt insight straks du har d på plass Smile

   #38
 22     Møre og Romsdal     0

Nei, jeg har egnetlig ikke noe mot porenbetong. der finnes mye byggninger med dette materialet. Porenbeton er lett å jobbe med. Jeg se bare på folk som vil og må bygge rask i tillegg til stramt budsjet. Hvis det må på føres i etterkant puss på utsiden og evtl puss på innsiden da koster det penger og tid. Men boligens kvalitet blir veldig bra. Selfølgelig nøler jeg ikke å markedsføre ISOWOOD som konkurransedyktig byggeelement..


Skjønner - lurer på hvor mange timer det går med på å pusse veggene inne i huset? ALtså innervegger og innsiden av ytterveggene? Pussen der må vel givet være finere enn den på utsiden (som jg regner m fremstår grovere).

Isolerer: jobber du i Nordisk Elementbygg altså? Bare nysgjerrigper jg... men for all del- Isowood er sikkert et bra produkt det da. Jg har bare ekstra sansen for porebetongens estetikk, samt det brede utvalget de har av elementer pluss pluss.. Og som Lyger sier: muligheten for innslissing av rør og el opplegg er genialt.
Uansett om man har stram økonomi og dårlig tid, eller ikke..
  (trådstarter)
   #39
 29     Asker     0
Det estimeres at en bruker 15-20min. pr. m2 innvendig, og 20-30min. pr. m2 utvendig. Huset vi skal bygge har rundt 290 utvendig, 150 under "bakken" og rundt 800 kvm innvendig ettersom vi også pusser takene. Her er vi foreløpig i en anbudsprosess, så pris er ikke avklart, men at dette er en vesentlig kostnad hersker det jo liten tvil rundt... Hvis en for ordens skyld regner rundt 300.- pr. kvm utvendig og 150.- pr. kvm innvendig snakker vi altså om rundt 250.000.-. Det er også en rekke måter å pusse på, noen bedre enn andre.
   #40
 43     Narvik     0
Med ISOWOOD er det mulig å bygge alt så som normalt også. Fordelen er at indre vegger er ferdig for maling (sparer tid og penger) Ytre vegger er slik behandlet at det bare påføres den siste visuelle lag på plassen det gi bedre kvalitet. Byggning må aldri tørkes ut. Vidre fordel er at du har de samme brannsikerhet som med YTONG. Inneklima er vel samenlikenes med porebeton. Vegger blir levert med tomrør for el.

Siste og erlige svar, ja jeg jobber i NEB
Signatur