#41
 22     Møre og Romsdal     0
Takk Lygren- dete var veldg nytg info. Nøyaktig en slik modell jg var ute etter! :)



Med ISOWOOD er det mulig å bygge alt så som normalt også. Fordelen er at indre vegger er ferdig for maling (sparer tid og penger) Ytre vegger er slik behandlet at det bare påføres den siste visuelle lag på plassen det gi bedre kvalitet. Byggning må aldri tørkes ut. Vidre fordel er at du har de samme brannsikerhet som med YTONG. Inneklima er vel samenlikenes med porebeton. Vegger blir levert med tomrør for el.

Siste og erlige svar, ja jeg jobber i NEB


Jg syntes nemlig jg kjente igjen skrivespråket fra hjemmesiden deres Wink

   #42
 997     0
Hvordan er det med bæreevnen til porebetong? jeg vurderte alle slags byggemåter (bortsett fra trehus) men kom til konklusjonen at betong hadde vesentlig fordeler når det gjelder styrke. Jeg har mange og forholdsvis store vinduer (over 3*2,5m) som fører til lange spenn og da ble det fort vanskelig med leca o.l

@Isolerer: Du burde skrive i profilen din at du jobber for dette firmaet... Smygreklame blir sjeldent oppfattet positivt, men å snakke åpenlyst på vegne av en produsent/firma er noe annet. Og når det gjelder hjemmesiden deres, så burde dere leie en språkvasker Wink Det ville gjøre førsteinntrykket bedre. bare ett lite tips...
Signatur
  (trådstarter)
   #43
 29     Asker     0
Egenbæreevnen antar jeg er minst like god som tilsvarende treverk, vi har fått dimensjonert opp bygget nylig og måtte inn med en stolpe midt i huset samt tre øvrige bærebjelker - totalt. I tillegg kan jo disse bjelkene slisses inn i betongen og dermed bli helt usynlige (stålbjelker).

På vårt hus er det en langsgående bjelke i garasjen, en i midten av taken på toppen, samt en langsgående "langveggen" på kjøkkendelen, der den på midten har en stolpe som også går ned til første etg. På dette punktet må sålen styrkes, samt ekstra armering i etasjeskillet.

Xella har egne elementer som benyttes over vinduer, tror ikke det skal være noe issue med den størrelsen du nevner her, carmacom, men det må selvsagt en ingeniør vurdere på bakgrunn av en rekke faktorer og er ikke noe jeg kan avkrefte eller bekrefte på stående fot! Wink
   #45
 1,267     0
Og du Isolerer, produktet ditt er sikkert bra, men med et slikt språk på nettsiden fremstår det useriøst.
Koster ikke mye å få det ordnet. Bare et tips.

Ser carmacom har tipset først  Wink
   #46
 10     Buskerud     0
Jeg er sikker på at valget ditt av Xella blir bra. Jeg har bygd tidligere med materialer fra de og skal nå i gang med et prosjekt for salg. Jeg får veldig god hjelp på alle tekniske spørsmål.
Prisbilde "innafør"refererer til kjenner jeg ikke igjen. Når jeg hentet pris på Aeroc så var den billig levert med semi til Oslo området, men jeg måtte ordne omlasting og utkjøring med kranbil selv, og da ble det dyrt. Celcon prisen var høyere enn Xella når jeg forespurte, jeg tror jeg fikk ca 650,- av xella.
celcon blokka i 36,5 har u-verdi 0,25 så den kan ikke brukes med den nye tec07.

Når alt dette er sagt så kan jeg ikke få fullrost inneklimaet i porebetonghus.
   #47
 164     0
Hei! Vi bygde kjeller av Xella 365mm blokker og er kjempefornøyde. Her trengs hverken mørtel eller betong, men limes enkelt sammen. Blokkene sages med spesialsag, så en kan legge bort vinkelsliper, øks osv. Justering gjøres underveis når det er nødvendig med ett raspebrett. Resultatet er ferdig isolert grunnmur.

Eneste som er litt utfordring for oss selvbyggere er muligens pussingen tilslutt både utvendig og utvendig. Her bør en kanskje spandere på seg en fagmann. Har utsatt dette 1 år nå, men må sette i gang nå før neste vinter.

Vi vil gjøre det enklest og billigst mulig og gjør følgende:
- Flislegger den utvendige grunnmuren.
- Lekter ut innvendig og bruker smartpanel (gjør det enklere med det elektriske).

Angående tec07 så selges det nå tykkere blokker som tilfredsstiller kravene.
Signatur

  (trådstarter)
   #49
 29     Asker     0
...dessverre har vi måttet foreta visse endringer i plassering osv. etter ymse bemerkninger fra kommunen... Nå i sommertider har også vår ansvarlige, Norsk Byggservice, tatt en del tid med å foreta seg disse endringene, men vi har et lite håp om at revidert søknad er klart i løpet av denne uken.

Deretter tar det jo opp til 3mnd før vi får søknaden godkjent, som jo selvsagt passer midt i smørøyet, men slik er vel byggelivet...

Endringene vi har foretatt oss er i all hovedsak:

1. Plassering endret til fasaden mot veien. Mer innsyn, men noe bedre solforhold, så greit nok...

2. Takterrassene bommet vi på gitt, de økte gesimsberegningen, det burde vi jo forstått, men vi trodde de ble regnet som "innhugg" og dermed ikke påvirket gesims. Uansett er dette nå endret, slik at det nå er et helt halvtak som utgjør terrassen, som da blir i retning sjøen. Vi håper i så måte på en liten sjøgløtt, men vi får jo se, det skal jo bygges hus foran oss også.

3. Vi har også måttet speilvende huset, slik at garasjen kommer på riktig side...

4. Vi har også justert ned husets høyde i terrenget.

Vi håper og tror at overstående endringer skal være nok til at kommunen slipper dette gjennom, dette er jo drømmehuset slik vi ser det! ;)

Vi skal holde "folket" oppdatert...
   #50
 50     Kristiansand     0
Blir et spennende prosjekt å følge.
Skal selv bygge i porebetong. Fristen for kommunen går ut nå til mandag 30 august (3mnd).

Jeg har planer om en hjemmekino i kjelleren. Vi skal bygge alt i porebetong med siporex etasjeskillere. Kjenner du til eller andre hvor lydisolerende dette materiale er? Eventuelt om det leder lyd mye mer enn vanlig betong? Dette er jo en svært porøs og lette betong i vekt kontra flate.