3,393
17
1
iBox og rør-i-rør - hvordan?
465
Stavanger
0
Er det noen som har bilder som viser hvordan iBox er installert sammen med rør-i-rør, eller en link til hvor dette beskrives?
Hvordan får en byttet rør i etterkant, og hvordan er det med lekasjesikkerhet i rør fra iBox til feks dusjhode m.m.?
Med andre ord er det noen som har erfaringer på 101% sikker installasjon og hvordan denne gjøres?
Noen andre gode alternativer til iBox fra Hans Grohe? (andre leverandører gode alternativer?)
Hvordan får en byttet rør i etterkant, og hvordan er det med lekasjesikkerhet i rør fra iBox til feks dusjhode m.m.?
Med andre ord er det noen som har erfaringer på 101% sikker installasjon og hvordan denne gjøres?
Noen andre gode alternativer til iBox fra Hans Grohe? (andre leverandører gode alternativer?)
Hmm?
http://www.vvskupp.no/Produkter/R%C3%B8r_og_r%C3%B8rdeler/Tappevannsystem/Uponor/Koblinger_Q_and_E/Uponor-Q-and-E-Rett-Nippel-utvendig-DR-Med-Q-and-E-ring_-25-3_4-1063814-p0000053166
Du kommer selvfølgelig ikke til og får trekt ut innerrøret på samme måte som med veggboks, dersom det er ønskelig må det lages kasse som nevnt ovenfor.
Merk at delen ovenfor er til Uponor M7 systemet og krever ekspansjonsverktøy, andre systemer har sikkert lignende overganger.
Til dusjhodet benyttes kobberrør.
Pex rør rett i kassa (litex), membranmansjett, endetetting til varerør, Q&E til 1/2" gjenger, og Uponor dreneringsventil som vil vise lekasje i selve iBox eller Q&E overgang (neppe). Lage kassen så stor at når en fjerner en flis så er der fremdeles mye kassevegg bak. Skjære opp kasse for å komme til for fix, lappe litex, ny flis på.
Med andre ord ikke rett frem om en får lekkasje... hmmm
Ekspansjonsverktøy må en ha vettu...
Kjenner ikke produktet i detalj men for meg virker det som det egentlig trengs inspeksjonsluke fra baksiden. Noen ganger kan jo dette passe med klesskap o.l. midt på stueveggen passer jo dårligere.
Her er en måte å gjøre det på, platen fremfor må smøres med membran på innsiden og tettes mot kanten på kassen. Mye ekstraarbeid med dette systemet.
Monteringsanvisning jeg fikk på mail fra hansgrohe.....
Det er sant, inspeksjonsluke er vurdert, men i midt tilfelle hadde den blitt på yttervegg i andre etasje
Å jekke av en flis skal gå bra, om en planlegger for det (tenker jeg...!) Så er det jo om å gjøre for alt i verden at det er potte tett og aldri blir noe problem.
En løsning (ihvertfall om en ikke har sveisemebran på veggen):
Ved å måle seg ut hvor flisene kommer kan en legge en butyll stripe/ramme over litex/membran som er 5-10 cm bred. Denne limes kun helt lett i kantene/innerkant, slik at midtstripen på den er ulimt. Flisens kanter faller sammen med midten av butyllrammen.
Når en jekker av flisen (skjærer den i stykker etc..?) vil en kunne skade litexplaten i midten, men i ytterkanten vil en kun rive av butyllbåndet - og der vil være hel og uskadet membran under. En kan da lappe på med litex, smøremembran og følge samme prinsippet som opprinnelig oppbygging, for å igjen kunne komme til. Så er det jo greit å bruke snevet mindre flislim/dekning under denne flisen, hvis det er forsvarlig mtp flisen.
En løsning som er nokså grei vil jeg tro. Men som du sier, det er lite optimalt å penetrere membran i sone 0 og sone 1 i bad. Men det krever jo en del planlegging og fintenking mtp en lekkasje.
Alternativet som jeg har grunnet litt på er å få sveiset en kasse i rustfritt stål (så liten og nett som mulig), legge mansjett rundt den mellom kasse og vegg, og bruke en enkel pakning mellom boks og stålfront. Prinsippet blir det samme som en veggboks ala M7 fra Uponor.
(Forøvrig er det utrolig at ett slikt enkelt alternativ ikke finnes allerede...)
Supert Northman - takker og bukker. Det er veldig greit å se ting i praksis.
Jeg har Grohe, RapidoT som er ganske lik. Grohe selger en stor kasse som jeg kunne kjøpe for 5000,- og sette batteriet i den. Dette er nok bare et liten vri for å tilfredstille kravene. Virket kronglete å bygge inn den kassen og dybden ble voldsom.
Valgte å bruke Grohes lekkasjestoppere, som ble tredd over koblingene, både vann inn og ut koblinger. Bruker sanipex system. Ble velding trangt, men gikk greit. Så, lekkasje i kobling og rør vil nå ledes ned til vanndistribusjon. Skal rørene i veggen byttes, må veggen bak badet ned her i huset. Bruker ikke CU i vegg på noen måte.
Tok kontakt med Grohe direkte. Ble litt overrasket over de tekniske løsningene, de bruker ikke lekkasjestoppere på utgående rør (siden det er trykkløst). Hva skjer hvis det kommer en spiker inn der?
Nå kan det hende at Stavanger er varm nok, men hadde du vært min nabo ville du kommet og spurt om hvordan vannrør i ytterveggen skulle tines...