#11
 874     Oslo     0

Husk på at med mindre det er snakk om råteskader/sopp/fukt og annet som krever en del bygningsmessige operasjoner så koster det ikke særlig mye mer å pusse opp noe som ser "helt forjævlig ut" enn noe som "ser greit ut". Operasjonene som må gjøres er i stor grad de samme uansett. At et kjøkken er nonelunde kurant spiller ingen rolle så lenge man uansett skal bytte det, det hadde vært enklere om det ikke var kjøkken der i utgangspunktet.

Forskjellen er imidlertid at man kan bo der underveis å ta litt ting over langen om det er noenlunde på stell, men har man tenkt å totalrenovere er det nesten best at det er ille i utgangspunktet, da slipper man å by mot folk som synest det fungerer greit og har tenkt å bo der stort sett som det er.


Litt råte/sopp/fuktskader også i selve bygningskjernen trenger ikke nødvendigvis koste noe særlig. Men det er to avgjørende faktorer: 1. at man gjør mye selv 2. at man hadde tenkt å rive seg inn til bindingsverket uansett. Jeg endte opp med å bytte hele bjelkelaget i 2 etasje, et par meter bunnsville, samt litt her og der. Materialkost for alt var et sted mellom 5 og 10.000 kr. Prosjektet som helhet kom på rundt 1,5 mill med mye egeninnsats.

Vedlagt er noe av det vi har kost oss med:

http://aluvegen.blogspot.no/2009/10/lrdag-101009.html

   #12
 584     Midt-Norge     0
Du skriver svaret selv: du har takstmann i familien. Snakk med han om hvordan dere ser for dere boligen skal se ut når den er ferdig, og la han pløye gjennom boligen og gi dere et kostnadsoverslag.

Og ikke undervurder tiden (kostnaden) med gamle hus med tanke på skjevheter, utdaterte løsninger, helt andre standarder og alt annet stort og smått man kommer over som krever tid for å få en løsning og mye tilpasning.  Wink
   #13
 874     Oslo     0

Du skriver svaret selv: du har takstmann i familien. Snakk med han om hvordan dere ser for dere boligen skal se ut når den er ferdig, og la han pløye gjennom boligen og gi dere et kostnadsoverslag.

Og ikke undervurder tiden (kostnaden) med gamle hus med tanke på skjevheter, utdaterte løsninger, helt andre standarder og alt annet stort og smått man kommer over som krever tid for å få en løsning og mye tilpasning.  ;)


Det tar tid, men er ikke nødvendigvis den helt store kostnaden (igjen gitt at man gjør mye selv, og likevel skal gjøre alt på nytt) å få ting både i vater og lodd. Man lekter gjerne ut på innsiden for å få plass til skjult anlegg, og da bør man få dette i lodd. Når alt er i lodd/vater er det i prinsippet det samme som et nytt hus. Den tiden man bruker på dette får man igjen x10 når man skal kle, liste og sette inn utforinger.