211    6    0  

Sommerhytte og nødvendige oppgraderinger for å forlenge sesongen

 3     0
Vi har akkurat kjøpt en liten 54m2 sommerhytte som trenger en del jobb og siden jeg er helt grønn på bygningstekniske ting tenkte jeg å høre om noen her har litt input ift egne erfaringer.

Tidligere eier la inn vann og avløp for noen år siden. Hovedkran og varmtvannstank ligger i krypkjeller i en luke under kjøkkenet.

Har gått gjennom hele tilstanden på hytta med byggmester og han sier konstruksjonen er i god stand, ingen tegn til fuktskader i krypkjeller eller tak, men generelt er krypkjeller og dårlig luftet tak noe vi bør gjøre noe med på sikt. Man ser på veggene at det er sprekker mellom lister og gulvet da konstruksjonen har seget litt. Dette har mest sannsaynlig skjedd før konstruksjonen har blitt stivet opp noe med nye bjelker som man kan se under hytta.

Byggmester anbefalte å fylle opp med flytende leca både for å unngå fukt og stive opp konstruksjon siden vi uansett skal bytte gulvet og da også sette inn nye veggplater og lister.

Noen som har erfaring med å fylle igjen krypkjeller? Det er kanskje en halvmeter høyde i krypkjeller. Vi bør vel da skille av det lille rommet under kjøkken med rør og varmtvannstank så dette fremdeles blir åpent og fylle igjen resten av krypkjelleren?

Hva vil en sånn prosess koste for en liten 54m2 hytte? Bilvei helt inn på tomten. Kommer det da noen med en bil og pumper inn lecakuler (er det flytende leca?) mer eller mindre og så må man støpe såle til nytt gulv på toppen? Hvis vi ønsker å forlenge sesong hvor mye isolasjon og hva slags type bør legges inn i gulv (mellom leca og støp?)?

Tenker på noe lengre sikt å bytte kledning og da vil vil nok legge inn noe isolasjon i vegger også da det nok er fra byggeår på 40 tallet, men det blir på noe lengre sikt da taket også må endres i samme slengen da det er dårlig lufting der, og ikke beregnet på mye varme inne om vinteren, annet enn for å unngå frost i vannrør

   #1
 4,110     Akershus (Follo)     0
Isoler ialfall taket!
På hytta har jeg 10cm i veggene og 20-30cm i taket. Mye av takisolasjonen ble byttet i sommer/høst.
Og da den var borte var det for varmt i sommer og jeg måtte rundfyre nå på slutten. Men etterat jeg fikk fylt opp igjen med takisolasjon så holder restvarmen i peis og pipe en hyggelig temperatur til langt utpå morgenen.

Det er gjerne mer omfattende å øke isolasjonstykkelsen i veggene, og mindre gevinst.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk for tips, isolasjon i taket må vi ta om noen år, da konstruksjonen ikke er helt bra uansett, det er helt tett og ingen lufting, men siden den per dags dato ikke brukes om vinteren har det ikke blitt noe fuktskader der oppe. Shingelen har igjen en levetid på 5-8 år så planen på sikt er da å bygge om taket og heve det noe samtidig for å få hems. Da blir det nok isolert skikkelig.

Vi må også på sikt (5-10 år) bytte kledning da den bobler noe siden den originalt var behandlet med linolje, men er malt utenpå der igjen, så det er ikke så veldig pent. Og i forbindelse med det blir det nok isolert.

Det største problemet er at det er utrolig gulvkaldt, gammelt gulv så det blåser omtrent inn gjennom sprekkene i gulvet. Skulle gjerne hatt noen sine erfaringer med krypkjellere og eventuelt oppfylling av disse.
HSt
   #3
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Husk isolasjon over løs leca før støp. (Løs leca er løse kuler som blåses inn,søk på Leca Iso10-20).
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Takk for innspill. Tenkte ha befaring med et par byggmestere og. Hva kan noe slikt koste? Fylle opp kanskje 40cm med løs leca, isolasjon og støp?
   #5
 4,110     Akershus (Follo)     0
Prisen kommer jo an på hvor dette er. Tilgang for lastebilen osv. Selve løsklinkeren er ikke grisedyr.
Jeg brukte løsklinker som tilbakefylling rundt garasjen. Jeg husker ikke akkurat prisen, men med ørten lass pukk og mye slit som alternativ var valget enkelt. Det ble blåst på plass på en times tid.

Men det blir en skikkelig ballbinge! Det som skal over må ha skikkelig bæring. Løsklinkeren kan du betrakte som et flytende stoff. Og den isolerer rimelig godt, så med 40cm vil isolasjon over mest være for å virke som forskaling så ikke betongen fortrenger klinke(r)kulene. Men du bør rådføre deg med en forskalingssnekker e.l. først så du ikke ender opp med en salig suppe når du får betongen levert! Jeg vil anta at en slags forskaling er nødvendig.
Signatur
HSt
   #6
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Vi brukte hjemmelagde truger av 2 kryssfinerplater og et par remmer. Så la vi en fiberduk på toppen før vi la store EPS200 plater, krysslagt (2x5cm) over det. Dette var garasje så i bolighus ville jeg lagt mer/brukt tykkere plate. Mener det var 120x240 plater eller noe slik. (Var det Vartdal som var produsent ? Mange år siden, en lokal nærmest ikke byggevareforhandler i Trondheim som var forhandler). Dette gikk forholdsvis greit selv om løs leca er som beskrives "løs".