(trådstarter)
   #41
 705     0
Hst- jeg leser over innleggene som er skrevet flere ganger for å være sikker på at jeg får med meg alt godt nok. Å lage ny drenering med frostsikring kan være et godt alternativ, men da er jeg avhengig av å grave dypt. Spesielt bak garasjen er jeg redd det blir uhensiktsmessig dyrt pga fjellet allerede er skutt for å garasjen langt nok bak. Med andre ord er jeg nok på fjell temmelig tidlig.

HSt
   #43
 35,438     Lillestrøm kommune     1
Du argumenterer mot dine egne utsagn.
Du sier jo at platen ligger oppå terrenget og derfor ikke kan få vann oppå seg, den kan da ikke få vann opp gjennom seg heller.  At du har garasjen oppå en lokal gayser som lager en fontene opp gjennom betongen din tror jeg ikke noe på.  

Vannet tar nok veien inn under lecaen, oppå sålen, på kanten eller baksiden men fall på platen inne gjør at du ikke har sett vannet renne fra veggen men samle seg utpå denne.  

Det er bare ikke mulig å få denne vannmengden til å hoppe opp gjennom betongen med den beskrivelsen du kommer med.  (Du har ikke stått og sett vannet sprute opp av betongen)

Med markisolasjon over drensrør på kant og bak unngår du at røret fryser igjen og du får ikke oppsamling av overflate vann og når du samtidig får hånd om takvannet ditt så vil denne bli tørr.

Du trenger bare å unngå at vannet kryper opp bak grunnmursplasten så drensrøret ditt kan ligge veldig grunt (men derfor trenger du markisolasjon over).

Og det er spesielt med frost i bakken at vannet når opp til denne skjøten mellom leca og sålen.
  (trådstarter)
   #44
 705     0
For å rydde litt i påstandene dine, du mener at et tilstrekkelig vanntrykk ikke får vann til å gå gjennom betong og at vann kan renne gjennom frost i bakken.
  (trådstarter)
   #45
 705     0
Jeg argumenterer ikke mot meg selv, jeg mener vannet kan gå gjennom en betongplate fra undersiden med tilstrekkelig trykk, men ikke renne oppover en grushaug på utsiden av garasjen. Spesielt ikke når den er frøset og gjennom skjøten på leca og plate. Spesielt ikke med 20-30liter utover gulvet.

Uansett, er ikke dette spørsmålet mitt. Spørsmålet mitt er hvordan jeg kan tette platen. Så det er fint om vi kan fortsette tråden med utgangspunkt i hva den opprinnelig handler om.

Ideen din med drenering og isolasjon kan være interessant nok, men det blir for omfattende i første omgang.



HSt
   #46
 35,438     Lillestrøm kommune     0
Takvannet ditt renner oppå frosten inn oppå platen din ved å renne ned langs leca/såle kanten.

Grunnvannstanden må stå over platen din for at det skal være nok vanntrykk til å trykke vannet opp gjennom betongen. Da er det lettere for vannet å krype opp langs betongsålen ute og krype inn i sprekken mellom leca og sålen, dette punktet er under bakken bak og på sidene og er 99.9% sikkert kilden til vannet ditt.

Du kan tette betongen så godt som mulig med produktene til Cristex (her på BB), men uten å tette overgangen vil du fortsatt ha vann oppå sålen. Med grunnmursplast og drenering trenger du ikke dette.
  (trådstarter)
   #47
 705     0
Så da mener du at det har kommet 25-30liter (+det som skal til for å mette sålen) nedbør på en 50kvm garasje over 3-4dager, og alt har rent inn i sprekken mellom plate og leca. Dette selvfølgelig uten at jeg har noen damansamling på bakken under taknedløpet. Dette i en periode hvor vi hadde 10-15mm regn..

Graver jeg av grusen, går terrenget flatt til bunn av platen, og skjøyten på leca/plate ligger synlig. Skulle teorien din med regnvann stemme, ville jeg hatt samme problemet på nabogarasjen da den er bygget på akkurat samme måte (bortsett fra isolasjon og plast mot grunn). Det er også rart at ingen tidligere eiere har hatt samme problemet tidligere.

Ja, grunnvannstanden må over platen for å gi tilstrekkelig trykk. Dette skjer via høydeforskjellen til terrenget bak garasjen. Skulle grunnvannstanden vært høy nok til at vannet kom inn fra utsiden under lecablokkene, hadde hele parkeringsplassen og resten av tomta her stått under vann.

   #48
 919     Norge     2
Du har jo bestemt deg Mht løsning og årsak så kjør på. Jeg ville nok ikke gjort det du tenker å gjøre men meg om det Smile
HSt
   #49
 35,438     Lillestrøm kommune     1
Isolasjon og plast mot grunn på den andre kan endre frostforholdene slik at denne har gått klar.  Vannet trenger ikke å ha vært takvannet, kan også være vann som har kommet både under og over evt. telelag.

Men du oppsummerer det korrekt, skulle vanntrykket vært så høyt at det kunne strømme opp gjennom sålen skulle det flommet ut over gårdsplassen, dvs du må finne en begrunnelse som ikke krever dette.  Vann innpå sålen fra kanten (under leca blokene) krever ikke dette. Og siste tilfelle stemmer godt overens med bekjentes problem jeg har sett.

10mm regn på taket tilsvarer ellers 500L vann ... (10mm=1cm=0.01m, 0.01m*50m2 =0.5m3=500L)
   #50
 16     0
Hei igjen

Det skal ikke oppstå lekkasjer når man har impregnert betongen med betongtett, ettersom det er en permanent løsning. Det er og har vært mange lignende produkter til salgs(noen med navnet betongtett) som ikke oppfyller europeisk og norsk standarden sine krav til impregneringsmiddel. Betongtett kan i motsetning til andre impregneringsmiddel vise til tester som konkluderer at produktet faktisk oppfyller alle kravene i norsk standard som foreksempel bestandighet, beskyttelse mot vann inntrenging og motstand mot kjemikalier.
Det er godt mulig at noen av de som har opplevd problemer ikke kjøpte produktet fra oss, men en annen produsent. Men som sagt så skal du ikke få lekkasjer hvis du følger retningslinjene våre for påføring av middelet.

Tenkte ikke på at xypex laget sprekker pågrunn av frostsprengning. Men hvis du ikke impregnerer betongen vil betongen under xypex laget kunne få skader på grunn av frostsprengning.

Her er et sammendrag av sintef sin test:
http://fuktstopp.no/tester/sintef-vanninntrenging/





Signatur