Eg er enig at jernpanner er gode, men erstattar ikkje ei teflonpanne altså. Eg har begge deler. Jernpanna mi er ei over 20 år og feit og fin. Men eg brukar teflonpanna like mykje, særlig til pannekaker, fisk og grønsaker. Jernpanna går til kjøt og kraftigare ting, og jerngrytene blir brukt til gryterettar og wok. Så det er ikkje ente-eller her syns nå eg da.
]Jeg har en slik gammel panne i skapet som jeg ikke bruker. Det var problemet med vasking. Jeg har hørt man ikke skal bruke såpe på disse, og da er det ikke gøy når pannekakene smaker fisk. Jeg skal prøve denne til kjøtt om en dag eller to og se om det funker for meg.
Vasking er eit problem ja. Eg har vaska mi med såpe av og til - det må ein rett og slett gjere... Det hjelper å kopke opp panna med reint vatn - da koker ein del av smak bort.
Kun god gammel jernpanne som gjelder! Ulempen er at man nesten ikke får tak i det lenger. Fordelen er også at panna bare blir bedre og bedre jo mer man bruker den Stek på moderat varme med ekte meierismør. Ikke noe problem å steke alt fra pannekaker til fisk i en slik panne. Maten smaker dessuten langt bedre enn i en teflon-palmeolje marinade..
Jeg har en slik gammel panne i skapet som jeg ikke bruker. Det var problemet med vasking. Jeg har hørt man ikke skal bruke såpe på disse, og da er det ikke gøy når pannekakene smaker fisk. Jeg skal prøve denne til kjøtt om en dag eller to og se om det funker for meg.
Finn fram den gamle pannen du og foreta en mekanisk rens av denne med varmt vann og oppvaskbørste uten såpe. Så har du i nøytral matolje og setter den på laveste trinn i ca. 10 min., la det kjølne og tørk vekk oljen med tørkepapir. Stek så sild og fortær den med velbehag og gå fra stekepannen for å hvile middag. Til ettermiddagskaffen foretar du en ny mekanisk rens av pannen med varmt vann og oppvaskbørste uten såpe og steker pannekaker som garantert ikke smaker sild. Det er ikke nødvendig å ta oljeprosessen imellom, men bare hvis pannen virker tørr av og til. Kok aldri ut en stekepanne når den er varm. Velbekomme !
Kan vel ha hatt noe å si for valget at vi har en del kasseroller osv fra samme fabrikant, ja..
Nå skal det sies at vi har både Høyang sin, Jamie sin og diverse andre stekepanner også... Eneste aberet med dem er at de er litt tunge... og dama velger av og til annen stekepanne fordi hun ikke orker å løfte på le creuset pannene...
Vi har to stekepanner som har overlevd mer en noen få år. Den ene er den mye omtalte støpejernspannen som man arver fra bestemor. (Det gjorde jeg også.. ) Den andre er en Høyang-Polaris med keramisk belegg i stedet for teflon. Det har tålt både høy varme og stålull i flere år nå. Den hører til "midt-på-treet" serien til høyang og kostet ca 500 på COOP.
-Ser forøvrig at jeg har gjordt absulutt ALLT feil med stekepannene mine opp igjennom tidene..
Jeg har to LeCruset grillpanner i støpejern. En til kjøtt og en til fisk. Funker fint. Superkvalitet som holder til du dauvver og vel så det. Har også en liten stekepanne fra LeCruset, samt en gryte. Topp saker alt sammen. Koster ikke SÅ mye mer enn alternativene.
Teflonpanner blir slitt og jeg ser på det som forbruksvare. De holder noen år, men ikke evig. Kjøpte ny her om dagen, en Tefal - det er noe av det absolutt bedre jeg har vært borti innen slippbelegg. Får se hvor lenge det varer.
Nå skal det sies at vi har både Høyang sin, Jamie sin og diverse andre stekepanner også... Eneste aberet med dem er at de er litt tunge... og dama velger av og til annen stekepanne fordi hun ikke orker å løfte på le creuset pannene...
Helt riktig, som samboer til frøken dings, så kjenner jeg til dette, vi er begge godt fornøyde med stekepanna til 75,- fra Rema, men den er veldig tung, og den blir derfor skjeldent brukt, ett annet problem med denne er at den har treskaft, dette svis innvendig og etter en stund løsner det, da er det rett og slett ett helvete å bruke den, så fort en løfter den opp, så vrir den seg til en an sidene på grunn av det løse trehåndtaket, kan strammes til ett par ganger men så er det stopp. Stort sett er det to teflonpanner av billig ukjent merke som blir brukt, de begynner nå etter tre fire år å bli slitte og er klare for utskifting. Men det blir billige, bruk og kast panner her, de har uansett en begrenset levetid, uansett hva de koster. Gryter er noe annet og der ønsker vi kvalitet.
Signatur
Jobbet som bilmekaniker, biloppretter, overflatebehandler, industrirørlegger og trailersjåfør ++++ Mesterbrev i synsing med lokalt mesterskap i pissprat og ellers verdensmester i alt som har med alt å gjøre
Dere som liker teflon, hvor tror dere belegget som forsvinner fra panna havner? Teflon er giftig. Det er merkelig at det er lov å selge slikt i det heletatt. Når den kastes må den håndteres som spesialavfall.
Min favoritt er støpejernpanna fra Høyang. Som tidligere nevnt, den rengjøres ved å koke opp rent vann.
Signatur
Audi og VW har mange flotte bilmodeller, men dårlig kvalitet, skyhøye verkstedregninger og nedlatende kundebehandlig gjennom mange år har ført til at jeg har lovet meg selv på tro og ære at jeg resten av livet aldri skal kjøpe noe som helst hos VAG igjen. Aldri.
Vasking er eit problem ja. Eg har vaska mi med såpe av og til - det må ein rett og slett gjere... Det hjelper å kopke opp panna med reint vatn - da koker ein del av smak bort.
Finn fram den gamle pannen du og foreta en mekanisk rens av denne med varmt vann og oppvaskbørste uten såpe. Så har du i nøytral matolje og setter den på laveste trinn i ca. 10 min., la det kjølne og tørk vekk oljen med tørkepapir. Stek så sild og fortær den med velbehag og gå fra stekepannen for å hvile middag. Til ettermiddagskaffen foretar du en ny mekanisk rens av pannen med varmt vann og oppvaskbørste uten såpe og steker pannekaker som garantert ikke smaker sild. Det er ikke nødvendig å ta oljeprosessen imellom, men bare hvis pannen virker tørr av og til. Kok aldri ut en stekepanne når den er varm.
Velbekomme !
Nå skal det sies at vi har både Høyang sin, Jamie sin og diverse andre stekepanner også... Eneste aberet med dem er at de er litt tunge... og dama velger av og til annen stekepanne fordi hun ikke orker å løfte på le creuset pannene...
Den andre er en Høyang-Polaris med keramisk belegg i stedet for teflon. Det har tålt både høy varme og stålull i flere år nå. Den hører til "midt-på-treet" serien til høyang og kostet ca 500 på COOP.
-Ser forøvrig at jeg har gjordt absulutt ALLT feil med stekepannene mine opp igjennom tidene..
Teflonpanner blir slitt og jeg ser på det som forbruksvare. De holder noen år, men ikke evig. Kjøpte ny her om dagen, en Tefal - det er noe av det absolutt bedre jeg har vært borti innen slippbelegg. Får se hvor lenge det varer.
Helt riktig, som samboer til frøken dings, så kjenner jeg til dette, vi er begge godt fornøyde med stekepanna til 75,- fra Rema, men den er veldig tung, og den blir derfor skjeldent brukt, ett annet problem med denne er at den har treskaft, dette svis innvendig og etter en stund løsner det, da er det rett og slett ett helvete å bruke den, så fort en løfter den opp, så vrir den seg til en an sidene på grunn av det løse trehåndtaket, kan strammes til ett par ganger men så er det stopp.
Stort sett er det to teflonpanner av billig ukjent merke som blir brukt, de begynner nå etter tre fire år å bli slitte og er klare for utskifting.
Men det blir billige, bruk og kast panner her, de har uansett en begrenset levetid, uansett hva de koster.
Gryter er noe annet og der ønsker vi kvalitet.
Mesterbrev i synsing med lokalt mesterskap i pissprat og ellers verdensmester i alt som har med alt å gjøre
Teflon er giftig. Det er merkelig at det er lov å selge slikt i det heletatt.
Når den kastes må den håndteres som spesialavfall.
http://www.tu.no/nyheter/energi/article22582.ece
Min favoritt er støpejernpanna fra Høyang. Som tidligere nevnt, den rengjøres ved å koke opp rent vann.